Σαν σήμερα του Αγίου Αχιλλίου πολιούχου της Λάρισας πριν κάποια χρόνια συνέβαιναν δύο σημαδιακά γεγονότα για την ιστορία της ΑΕΛ. Το aelole.gr σας γυρίζει 29 και 12 χρόνια πριν όταν η ομάδα της ΑΕΛ μεσουρανούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη, γράφοντας χρυσές σελίδες στη μεγάλη της ιστορία και όταν επέστρεφε στην  Α' Εθνική μετά από χρόνια απουσίας της.
*Στην καλύτερη σεζόν στην ιστορία της, η ΑΕΛ σαν σήμερα στις 15 Μαΐου 1988 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής αντιμετώπιζε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και ερχόταν ισόπαλη με 0-0. Αν και είχε ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο η ΑΕΛ από την προηγούμενη αγωνιστική και το παιχνίδι με τον Ηρακλή την Πρωτομαγιά του 1988, κατάφερε έχοντας αρκετούς αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα της να αποσπάσει λευκή ισοπαλία στο γήπεδο της Τούμπας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαν κοπεί 25.659 εισιτήρια. Εκείνη τη χρονιά οι «βυσσινί» κατέκτησαν το πρωτάθλημα σπάζοντας για πρώτη και τελευταία φορά, μέχρι σήμερα, το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Η τότε ενδεκάδα της ΑΕΛ: Κυριακούλης, Αγορογιάννης, Κυριλλίδης, Αλεξούλης, Κολομητρούσης, Βουτυρίτσας, Νασιάκος, Τσιλιάκος, Ζιώγας (67΄Τσαβαλιάς), Καραπιάλης (46΄Αθανασίου), Βαλαώρας.

Δείτε το video
**Στις «σημαδιακές» ημερομηνίες στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΛ ανήκει η σημερινή, καθώς έγινε η επιστροφή των «βυσσινί» στη μεγάλη κατηγορία. Σαν σήμερα, η ΑΕΛ στις 15 Μαΐου 2005 για την 29η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Καστοριά και ερχόταν ισόπαλη με 1-1. Με αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΛ εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στην Α' Εθνική. Εκείνη τη χρονιά οι «βυσσινί» κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. «Ξαναρχόμαστε» ήταν το σύνθημα που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν οι περίπου 4.000 φίλαθλοι της ΑΕΛ, που βρέθηκαν στο Δημοτικό στάδιο Καστοριάς για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Προοδευτική, η ΑΕΛ νίκησε με 3-1 και ανέβηκε και τυπικά στην Α' Εθνική ως πρωταθλήτρια.

Δείτε το video
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top