Σοβαρές επισημάνσεις για την κατάσταση στην ΕΠΟ και τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο Γιάννης Δρόσος. Πιο συγκεκριμένα κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο του μίνι αθλητικού νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας έκανε λόγο για «σκοτεινή διαχείριση» στην ομοσπονδία. Μάλιστα αφού ανέφερε λοιπόν ότι υπάρχει οικονομική «τρύπα» 13 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε και στα ύποπτα ματς, σημειώνοντας ότι υπάρχει ομάδα που εμπλέκεται 16 φορές και μια άλλη που εμπλέκεται 14 φορές.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιάννης Δρόσος:
«Η ΠΔΕ ορίστηκε από τη FIFA για τη διαχείριση των καθημερινών πραγμάτων της ΕΠΟ, την αναθεώρηση των κανονισμών, τη συζήτηση με τις αρχές και εκλογές μέχρι τις 30/05. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε εκλογές μέσα στον Ιούλιο.
Θέλω να θέσω άλλο ένα θέμα. Πρόκειται για την έκθεση Deloitte, την οποία γνωστοποιήσαμε στα κόμματα. Απ’ αυτή προέκυψε μία σκοτεινή διαχείριση. Η ΕΠΟ είναι μέσα 13 εκατ. ευρώ, αλλά δεν ζητάει χρήματα από την Πολιτεία. Μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της. Επιπλέον, βρήκαμε σύστημα παρακολούθησης. Ένα άλλο ζήτημα είναι τα στημένα ματς. Στους έξι μήνες της ΠΔΕ ομάδα εμπλέκεται σε ύποπτους αγώνες 16 φορές και άλλη 14 φορές. Οξύτατο είναι και το θέμα της διαιτησίας. Το κατάλαβα όταν ανατίναξαν το σπίτι του αρχιδιαιτητή που όρισε η FIFA, Γιώργου Μπίκα. Τέλος, θέλω να πω για το αυτοδιοίκητο ότι το στηρίζω, αλλά δεν γίνεται η Ομοσπονδία να ζει ως ένα άλλο κράτος με άλλους νόμους.

Αναλυτικά όσα απάντησε ο πρόεδρος της ΠΔΕ της ΕΠΟ σε ερωτήσεις βουλευτών μετά την αρχική του τοποθέτηση
Για τους κανονισμούς: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα με την FIFA στον κανονισμό διαιτησίας. Οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι».

Για το ασυμβίβαστο μέλους ΕΕ ΕΠΣ και μέλους ΕΕ ΕΠΟ: «Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορεί να είναι πρόεδρος Ενωσης. Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει ασυμβίβαστο».

Για το κώλυμα παραγόντων: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι όποιοι παραπέμπονται με βούλευμα για κακούργημα ή πλημμέλημα θα πρέπει να εκπίπτει. Το ζήτημα είναι αν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο καταστατικό. Είναι ευαίσθητο θέμα που αφορά πολλούς παράγοντες του ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει κίνδυνος Grexit γι’ αυτό το θέμα».

Για τα ΜΜΕ: «Είναι αγκάθι ο κίτρινος Τύπος. Κάνει bullying σε συνειδήσεις. Το σπίτι του Μπίκα ήταν φωτογραφημένο μέρες πριν τον εμπρησμό του».

Για τις κρυφές κάμερες: «Βρέθηκαν καταγραφικά μηχανήματα σε λειτουργία στην ΕΠΟ και το προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Έχουν αρχίσει οι ανακρίσεις».

Για τη διαιτησία: «Οφείλονται 1,2 εκατ. ευρώ στους διαιτητές. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Δεν είναι ευθύνη της ΕΠΟ, αλλά της Super League και των Ενώσεων».

Για τους φακέλους με στημένους αγώνες: «Προέρχονται από την UEFA και υπογραμμίζουν αναλυτικά τα πάντα και τις αποδόσεις που δίνονταν στο παράνομο στοίχημα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top