Αγωνιστικά η ΑΕΠ Ηρακλής έχει σωθεί. Πήρε πίσω και τους τρεις βαθμούς που αφαιρέθηκαν λόγω Πουρτουλίδη και εξακολουθεί να είναι στο κόλπο. Για την Super League ωστόσο είναι ήδη υποβιβασμένος και εκεί ξεκινούν τα μπερδέματα.
Η ΑΕΠ Ηρακλής δεν έχει εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα για τη νέα σεζόν και η διοργανώτρια στηρίζεται σε μια απόφαση που πήρε το ΔΣ της, η οποία ναι μεν εγκρίθηκε από την ΕΠΟ, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε στην προκήρυξη, ούτε και στον ΚΑΠ που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να τροποποιηθεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δείτε τι αναφέρει η απόφαση; Ό,τι ομάδα που δεν θα έχει άδεια υποβιβάζεται αυτόματα στην Football League. Κι αν ο Ηρακλής που θα διεκδικήσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο το δίκιο του καθώς θεωρεί ότι δεν προβλέπεται η ποινή υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης, αλλά ο περιορισμός στις μεταγραφές, τελικά υποβιβαστεί ποιος θα πάρει τη θέση του;
Ο Λεβαδειακός που υποβιβάστηκε αγωνιστικά ή ο τρίτος της Football League, Άρης; Η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη. Ομάδα από την πιο κάτω κατηγορία προβιβάζεται εάν ο Ηρακλής «κοπεί» λόγω μη αδειοδότησης. Άρα πρώτοι στη λίστα είναι οι Θεσσαλονικείς που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για να πάρουν άδεια. Ακόμα και ο ΚΑΠ δεν αναφέρει πουθενά πως μπορεί να μείνει στην κατηγορία αντί του Ηρακλή, ΠΑΕ που υποβιβάστηκε αγωνιστικά (Λεβαδειακός). Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την ερμηνεία και το σκεπτικό της Super League για την απόφαση υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης. Και στη διοργανώτρια θεωρούν πως αυτό αρκεί προκειμένου να στηριχθεί η απόφαση της. Η βαθμολογία πάντως δεν έχει επικυρωθεί στο σύνολό της. Και όλα δείχνουν ότι η θέση του Ηρακλή, εάν και εφόσον υποβιβαστεί, θα κριθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Εκεί που θα δώσει την τελευταία του μάχη ο Γηραιός για να σώσει την παρτίδα κι εκεί που πιθανότατα θα προσφύγει ο Άρης στην περίπτωση κατά την οποία παραμείνει ο Λεβαδειακός. Συμπερασματικά, η 16η ομάδα για το ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League θα αποφασιστεί στα δικαστήρια. 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top