Ο κορυφαίος Λαρισαίος παίκτης της Αναγέννησης Καρδίτσας, Σωτήρης Τσιλούλης, μίλησε στο gazzetta για τις στιγμές που κρατάει από τη σεζόν που πέρασε, το όνειρο να παίξει στην ΑΕΛ και ξεκαθαρίζει ότι είναι κατά εκείνων που στήνουν ματς. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Αναγέννησης Καρδίτσας, αν και μέσος, με 29 εμφανίσεις και 9 γκολ.
Αναλυτικά ο Σωτήρης Τσιλούλης
Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Πίστεψες ότι θα αντιστραφεί το κλίμα και θα καταφέρει στην πορεία η ομάδα να σωθεί;
«Από την πρώτη στιγμή πίστεψα ότι η ομάδα θα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της. Έβλεπα καθημερινά τη δουλειά που κάναμε και το πως αφομοιώναμε το σύστημα του προπονητή. Αργήσαμε να το βγάλουμε αυτό στον αγωνιστικό χώρο λόγω και της καθυστέρησης na ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια όμως καταφέραμε να δείξουμε τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο».

Σε είδαμε, αντί για 8άρι που είναι η φυσική σου θέση, να έχεις έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ήταν αυτό το «κλειδί» για να πετύχει κρίσιμα γκολ για την ομάδα σου;
«Και πέρυσι αγωνίστηκα σ' αυτήν την θέση. Με εμπιστεύτηκαν πολύ ο πρόεδρος κι ο coach της ομάδας, που μου είπε να παίζω πιο ελεύθερα. Αυτός ο ρόλος σου δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάζεις. Όσο για τα γκολ χαίρομαι πάρα πολύ που κάποια απ' αυτά ήταν σημαντικά και έδωσαν βαθμούς στην ομάδα μου, ώστε να καταφέρει να πετύχει το στόχο της παραμονής».

Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Ποια είναι η μία καλή στιγμή που θυμάσαι πιο έντονα και ποια η άσχημη;
«Το πρώτο μας διπλό στον Αιγινιακό συνδυάστηκε με την πρώτη μου φορά που πέτυχα δύο γκολ σε ένα ματς, σίγουρα είναι ένα ματς που δεν θα ξεχάσω. Όσο για για κάτι δυσάρεστο, δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε μία στιγμή αλλά μία περίοδος όπου είχαμε συνεχόμενα ματς με μεγάλους αντιπάλους όπως Τρίκαλα, ΟΦΗ, Άρη και είχαμε σερί ήττες, κάτσαμε κάτω όλοι μας και προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα ώστε να βρούμε τι φταίει. Το κάναμε και στη συνέχεια δείξαμε το πραγματικό μας πρόσωπο».

Αντιμετωπίσατε την ΑΕΚ. Πιστεύεις ότι η Ένωση αδίκησε τον εαυτό της φέτος;
«Παίξαμε με την ΑΕΚ σε ένα ματς Κυπέλλου όπου έπαιξαν πολλά νέα παιδιά, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, με κόσμο, ιστορία και μεγάλα ονόματα όπως ο Αλμέιδα. Ελπίζω και εύχομαι να βρει το δρόμο της σύντομα. Όσον αφορά στο μεταξύ μας ματς, υπήρχε ενθουσιασμός από την πλευρά μας, θέλαμε πολύ το γκολ που θα μας οδηγούσε στον άθλο της ανατροπής».

Η Football League ενώ είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, κάθε χρόνο απαξιώνεται και περισσότερο. 
«Αυτό είναι κάτι που μας στεναχωρεί όλους. Δεν υπάρχουν κεντρικός χορηγός και κανάλι που να προβάλει το πρωτάθλημά μας. Είναι κρίμα διότι υπάρχουν παίκτες με εμπειρία, "μεγάλα" ονόματα αλλά και ταλέντα. Ελπίζω αυτό να αλλάξει και να βρεθούν σοβαροί άνθρωποι που θα βοηθήσουν τις ομάδες. Δε είναι όμορφο να ξεκινά το πρωτάθλημα με έναν "Χ" αριθμό ομάδων και κάποιοι στην πορεία να εγκαταλείπουν επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Πάνω σ' αυτό μήπως παίζει ρόλο κι αξιοπιστία; Ο Ντα Κόστα του Πανσερραϊκού έκανε λόγο ότι αρκετοί παίκτες στήνουν παιχνίδια για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα.
«Σίγουρα το στοίχημα έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον στη Β' εθνική. Δεν μπορώ να κρίνω τους συναδέλφους μου διότι μπορεί να μην έχουν να ζήσουν και να βρίσκουν αυτόν τον τρόπο. Κατά τη γνώμη μου όμως δεν είναι σωστό, δεν θα έπεφτα σ' αυτόν τον τρόπο για να τα βγάλω πέρα. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και παίζουμε ποδόσφαιρο για το απρόβλεπτο. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό, αλλοιώνοντας από πριν τα αποτελέσματα».

Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν αυτή τη φήμη που υπάρχει;
«Όχι, δεν μπορούν. Αν νικήσεις, θα πουν ότι έκατσε ο αντίπαλος να χάσει κι αν ηττηθείς θα πουν ότι τα πήρες για να κάτσεις να χάσεις. Ο κόσμος πάντα κάτι θα πει, πάντα θα ακούγονται διάφορα. Εμείς πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο, τίποτα άλλο».

Του χρόνου που θα ήθελες να συνεχίσεις;
«Σαφώς και ονειρεύομαι τη Super League όπως κι ο κάθε παίκτης που παίζει στη Β' εθνική. Όμως, είμαι της άποψης ότι πρέπει να γίνονται αργά στα σταθερά βήματα. Οπότε ή θα ήθελα να παίξω σε μια ομάδα της Β' εθνικής όπου θα έχει στόχο την άνοδο είτε σε μια ομάδα της Super League που θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω και να εξελιχθώ».

Στην Καρδίτσα αποκλείεται να συνεχίσεις;
«Με τον πρόεδρο και τον προπονητή της ομάδας έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Ακόμη όμως δεν με έχουν καλέσει για να δω αν με θέλουν ή όχι και φυσικά εγώ δεν κλείνω την πόρτα. Αν δεν βρεθεί μια καλύτερη προοπτική δεν θα ήθελα να φύγω».

Ποιος ή ποιοι παίκτες σου αρέσουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Ο Τσόρι είναι ένας παίκτης που παίζει στη θέση μου, έχει δείξει την αξία του, ακόμη και σ' αυτήν την ηλικία μπορεί να βοηθήσει σε όποια ομάδα κι αν βρεθεί. Επίσης, μου αρέσει ο Πρίγιοβιτς, με τα γκολ που σημείωσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δικαιώνει αυτούς που τον αποκαλούν "Ζλάταν"».

Το όνειρό σου ποιο είναι;
«Όπως είπα και πριν θα ήθελα να παίξω στη Super League, αλλά για κάθε Λαρισαίο αυτό που αποτελεί όνειρο είναι να παίξω στην ΑΕΛ».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top