Κατά την χθεσινοβραδινή της έξοδο στο Αθλητικό Πάρκο του St Thomas η ΑΕΛ Καναδά είχε ν' αντιμετωπίσει έναν απαίσιο και ανώμαλο αγωνιστικό χώρο που σε αρκετά σημεία ήταν καλυμμένος με άμμο, έναν τραχύ αντίπαλο και μια κακή διαιτησία, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να φτάσει στα όρια της σκληρότητας.
«Ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού από πολύ νωρίς. Έπρεπε να δείξει μηδενική ανοχή στο σκληρό παιχνίδι. Η ομάδα του St Thomas είδε ότι δεν τιμωρούνταν για το υπερβολικά σκληρό παιχνίδι της και μετέβαινε στο επόμενο επίπεδο σκληρότητας με επιθέσεις κατά των παικτών μας. Αυτό το βρίσκω πολύ αντιεπαγγελματικό και παιδικό», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ Μίλτον Γουγουλιάς.

Η ΑΕΛ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έφτασε στο 90%. Το σκορ άνοιξε νωρίς με τον Άντριου, αλλά στη συνέχεια ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στην St Thomas. «Δεν υπήρχε παίκτης μας σε μικρότερη απόσταση των δύο μέτρων. Έπεσε μόνος του. Είναι κακή αθλητική νοοτροπία και δείχνει τη χαμηλή ποιότητα παιχνιδιού της ομάδας», δήλωσε έξαλλος ο προπονητής της ΑΕΛ. Το πέναλτι εκτελέστηκε και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1. Στο 43' ο Μάρλοου βρήκε με έξοχη μπαλιά τον Άντριου ο οποίος νίκησε τον τερματοφύλακα δίνοντας ξανά την πρωτοπορία στην ομάδα του.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκει αποκλειστικά στην ΑΕΛ η οποία κυριάρχησε στον αγώνα και κατέστρεψε το παιχνίδι της αντιπάλου σε όλους τους τομείς. Ο Ζιρτιλίδης βρήκε με όμορφη μπαλιά τον Βεργυρή που έγραψε εύκολα το 1-3 για την ΑΕΛ. Ο Άντριου ξαναχτύπησε και με κεραυνοβόλο σουτ από τα 17 μέτρα πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα. Ο Μάρλοου έγραψε το 1-5, ενώ στο 73' ο Παρκ με δυνατό σουτ το 1-6.
Ξαφνικά εξελίχτηκε ένα δράμα. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπιασε τη μπάλα μετά από επίθεση του Ντάλεϊ και έσπρωχνε τον παίκτη της ΑΕΛ ο οποίος απομακρύνθηκε. Ο τερματοφύλακας πέταξε τη μπάλα στον αυχένα του Ντάλεϊ και οι συμπαίκτες του έτρεξαν να του συμπαρασταθούν. Όσοι βρίσκονταν στους πάγκους των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη. Ο διαιτητής έξυνε το κεφάλι του ενώ οι παίκτες αλληλοσπρώχνονταν. Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο Μιχαλόπουλος πλησίασε τον διαιτητή και του είπε ότι η ενέργεια του τερματοφύλακα έπρεπε να τιμωρηθεί με πέναλτι. Ο διαιτητής ειρωνεύτηκε και έδειξε στον τερματοφύλακα κίτρινη κάρτα!
«Ένας παίκτης δέχεται επίθεση και ο διαιτητής τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα. Ίσως θα έπρεπε να διαβάσει τον κανονισμό ο οποίος αναφέρει ξεκάθαρα ότι επίθεση κατά αντιπάλου ή συμπαίκτη τιμωρείται με αποβολή», τόνισε πολύ θυμωμένος ο προπονητής της ΑΕΛ.
Τελικά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, ο Ντάλεϊ ευστόχησε και έγραψε το τελικό 1-7. Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα στο 80'. Οι παίκτες της St Thomas έλεγαν ότι δεν τους άρεσε το γεγονός ότι η ΑΕΛ είναι δυνατή ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος που έπαιξαν κατ' αυτόν τον τρόπο.
«Για να καταλάβω, πρέπει ν' αγωνιστούμε με τον δικό τους τρόπο; Νομίζω ότι αυτή η ομάδα πρέπει ν' αγωνίζεται σε μια διοργάνωση με κορίτσια κάτω των 14 ετών», δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΛ, ο οποίος συμπλήρωσε «Ντρέπομαι γι' αυτή τη διοργάνωση. Ήδη έχω πει πολλά».

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ την προσεχή Δευτέρα, 3 Ιουλίου, 20:30, στο γήπεδο του Ελληνικού κέντρου με αντίπαλο την ομάδα των Γερμανών, για τα προημιτελικά του κυπέλλου.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top