Αντίθετος με την αφαίρεση βαθμών από ομάδες αν δεν υπάρχει διακοπή του αγώνα εμφανίστηκε ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Live Sport» και τόνισε ότι οι ποινές αυτές πρέπει να επιβάλλονται μόνο σε περίπτωση επεισοδίων ή τραυματισμού.
«Τα επεισόδια δεν πάνε με το... κιλό. Δηλαδή έχουμε πέντε κιλά επεισόδια, αφαιρούμε έναν βαθμό, ενώ στα 10 κιλά επεισόδια αφαιρούμε άλλους δύο βαθμούς. Ο βαθμολογικός πίνακας δεν πρέπει να αλλοιώνεται με δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή με αφαίρεση βαθμών. Εκτός και αν ένα παιχνίδι διακοπέι λόγω επεισοδίων ή ενός τραυματισμού», ανέφερε αρχικά ο κ. Μποροβήλος και πρόσθεσε:
«Μπορεί να γίνουν σοβαρά επεισόδια σε δύο παιχνίδια και στο ένα από τα δύο οι εκθέσεις των παρατηρητών, του διαιτητή και της αστυνομίας να μην αναφέρουν όλα τα περιστατικά βίας, ενώ στο άλλο να έχουν καταγραφεί τα πάντα και με λεπτομέρειες. Τι θα συμβεί τότε; Η μία ομάδα θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και η άλλη όχι. Είναι σωστό αυτό; Δεν είναι. Επομένως, δεν θα έχουμε δίκαιη απονομή δικαιοσύνης, γεγονός που προκαλεί εντάσεις. Κανείς λοιπόν δεν πρέπει να ακουμπάει τον βαθμολογικό πίνακα, αν δεν έχουμε διακοπή αγώνα».
Για την απόφαση μείωσης των ομάδων και την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω πλέι οφ: «Σε πρώτη φάση, έχουμε ψηφίσει αυτές τις αλλαγές. Αλλά θα πρέπει να συμπεριληφθούν και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Προσωπικά πιστεύω ότι θα εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις... Ακόμη δεν έχουν κλειδώσει. Μπορεί όμως η ΕΠΟ να επιβάλει αυτές τις αλλαγές που εκτιμώ ότι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του πρωταθλήματος. Είναι μεγάλη υπόθεση να διεκδικείται ο τίτλος μέχρι τα μέσα Μαΐου σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι ομάδων».
Για το πότε θα πληρωθούν οι διαιτητές: «Είναι κι αυτό ένα ζήτημα σοβαρό. Ελπίζω να υπογράψουμε τη χορηγία του πρωταθλήματος με τον κ. Σαββίδη και με τα λεφτά που θα εισπράξει η Λίγκα να πληρωθούν οι διαιτητές. Από την επόμενη περίοδο οι διαιτητές θα πληρώνονται πριν από την έναρξη των αγώνων για να μην δημιουργούνται χρέη».
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top