Φινάλε πρώτου γύρου και η ΑΕΛ Καναδά κατάφερε να επιβληθεί με 1-2 στο Taxandria Soccer Club της ομώνυμης ομάδας παρά τις σημαντικές ελλείψεις (Νικολακάκος, Μάρλοου, Σιμόες, Κερ, Χάβαρης, Τζ. Ολιβέιρα, Νας, Μοχάμεντ και Ντάλεϊ), έχοντας κατοχή μπάλας 70%, με το τελικό σκορ να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Για την κάλυψη των απουσιών κλήθηκαν παίκτες από τη Β ομάδα οι οποίοι δεν απογοήτευσαν.
Η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα με 0-2 και 20 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ο διαιτητής έδωσε στην Ολλανδική ομάδα πέναλτι με το οποίο μείωσε σε 1-2. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Δαβάκος και ο αμυντικός Πατσέκο διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή για την απαράδεκτη απόφασή του για να αντικρίσουν την κίτρινη κάρτα!
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με 1-2, διατηρώντας το αήττητο μετά από 3 χρόνια για την πολυαγαπημένη μας ΑΕΛ.
Τα τέρματα της ΑΕΛ πέτυχαν οι Χάβαρης και Βεργυρής.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ μίλησε για τον αγώνα αλλά και την εσφαλμένη απόφαση του πέναλτι.
«Κατ' αρχάς, θέλω να συγχαρώ το αποψινό δυναμολόγιό μας. Είμαι πολύ περήφανος για καθένα από τους παίκτες μας. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολλές δυνατές σωματικές μονομαχίες. Η Ταξάντρια είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Αγωνίζονται δυνατά και μπορούν να σε τιμωρήσουν. Οι παίκτες μας δεν υποχώρησαν και δεν επέτρεψαν κανενός είδους απειλή στην Ολλανδική ομάδα. Δεν θέλω να σχολιάσω για την διαιτησία. Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο κάθε εβδομάδα με αυτούς τους διαιτητές. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρΐες μας και να στέλνουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Νιώθω πώς αισθάνονται οι παίκτες μου και τις απογοητεύσεις τους. Έχουμε φτάσει στο μέσο αυτής της περιόδου και βρισκόμαστε ακριβώς εκεί που θέλουμε στον βαθμολογικό πίνακα. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως μέχρι τώρα (με καλύτερα τελειώματα) τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω για επιτυχή αποτελέσματα και επιτεύγματα.
Εύχαριστώ για τον χρόνο σας», ανέφερε ο Μίλτον Γουγουλιάς.

Παρότι όλες οι ομάδες δεν έχουν δώσει τον ίδιο αριθμό αγώνων, η ΑΕΛ διαθέτει την καλύτερη επίθεση σε όλες τις κατηγορίες (48 τέρματα, μέσος όρος 5,33/αγώνα), ενώ στην κορυφή των σκόρερ όλων των κατηγοριών βρίσκεται ο Κιθ Άντριου με 18 τέρματα.

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ και πρώτος του δευτέρου γύρου την προσεχή Παρασκευή, 21 Ιουλίου, 19:00, στο Croatia Stadium με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.

Για την επόμενη φάση του κυπέλλου η ΑΕΛ θ' αντιμετωπίσει την Exeter, στο γήπεδο του Ελληνικού κέντρου, τον Αύγουστο, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top