Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλεξης Κουγιας, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο της ομάδας, όπου τόνισε πως δεν πρόκειται να περάσει η πρόταση του συνδρομητικού καναλιού, προσθέτοντας πως η δική του ομάδα δεν πρόκειται να αλλάξει στάση. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στη χορηγία του πρωταθλήματος από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και τη μέχρι τώρα εικόνα των βυσσινί.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το Δ.Σ. της Super League:
«Όταν φτάσουμε στη Γ.Σ. δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει αυτό το έκτρωμα. Δεν μπορώ να καταλάβω την φιλοσοφία αυτών που το εισηγούνται. Η NOVA λέει πως θέλει να σπάσει τη συμφωνία και μετά να επιβάλει όρους για τα επόμενα χρόνια σε ένα πρωτάθλημα που δεν θα βρίσκεται. Τώρα τελευταία μας είπαν πως υπάρχει ένα νέο σχέδιο πως μέσω του κράτους και της ΕΡΤ θα δείχνουν ένα παιχνίδι όλα αυτά με 3.000.000 ευρώ.

Τι θα αλλάξει δηλαδή; 
Αυτά είναι 100.000 ευρώ το χρόνο. Μιλάμε για ένα προϋπολογισμό που για κάθε ομάδα είναι τουλάχιστον 2.500.000 ευρώ και για μια ομάδα σαν τη δική μας πάνω από 3.000.000 ευρώ. Για μία ομάδα που έχει στόχους και απλά μας δίνουν 150.000 ευρώ από αυτά που παίρνουμε τώρα. Εγώ μάζεψα τους συναδέλφους μου τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και τους ρώτησα πόσα χρόνια είναι στο ποδόσφαιρο και πόσα χρήματα έχουν βάλει. Και τους ρώτησα από αξιοπρέπεια και μόνο πως το δέχονται αυτό. Οι μεγάλοι είναι οι πάμπλουτοι της ελληνικής κοινωνίας. Φυσικά μετά από αυτό αλλάξαν απόψεις. Το Σαββατοκύριακο όμως υπήρχαν μεγάλες πιέσεις σε όλους μαζί και σε μένα από μεγάλες ΠΑΕ που είναι ηγέτιδες δυνάμεις για να αλλάξουμε γνώμη. Εγώ όμως έχω τη δική μου και είναι ποδοσφαιρική. Δεν γίνεται οι μεγάλες δυνάμεις να μας δίνουν το 23% από το 100%. Μοιραζόμαστε 36.000.000 ευρώ και το 77% το παίρνουν οι μεγάλοι. Βάλτε και τα πρόστιμα και πως το κόστος της Super League δεν μοιράζεται αναλογικά. Τους μισθούς δεν τους μοιραζόμαστε το ίδιο. Στα κόστη μαζί στα έσοδα χώρια. Παράλληλα πρωτάθλημα με 14 ομάδες σημαίνει ότι 30 Μαρτίου θα τελειώνει το πρωτάθλημα. Και ακόμα κι αν γίνουν play off τι θα γίνεται. Από τη θέση 5 έως την 14, εννιά ομάδες θα σταματάνε το ποδόσφαιρο. Ακόμα και αυτό το 23% που δίνεται στους υπόλοιπους δεν μοιράζεται το ίδιο. Όταν ανεβαίνει μία ομάδα αντί να σε ενισχύουν σε εξοντώνουν. Εμείς πήραμε φέτος θεωρητικά 1.410.000. Οι ανταγωνιστές μας πήραν 1.850.000 ευρώ συν το σολιντάριτι που ήταν 350.000 ευρώ λόγω της συμμετοχής των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φέτος θα πάρουμε κι εμείς, αλλά επειδή κατά σύμπτωση δεν πέρασε κανείς θα πάρουμε μόλις 150.000 ευρώ. Θα πάρουμε σχεδόν τα ίδια χρήματα με πέρυσι και απλά τα χρήματα προς τον κ. Πηλαδάκη έχουν μειωθεί στις 400.000 ευρώ.

Για τις εφτά ΠΑΕ: 
«Είναι ακριβές το ρεπορτάζ. Η μεγάλη ομάδα ο Πλατανιάς ζητάει μείωση των ομάδων. Όπως πέρυσι και ο Ηρακλής και η Λαμία. Ομάδες σφραγίδες που απλά θέλουν να κάνουν συμμαχίες. Δείτε τι γίνεται με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα». Αν η ΑΕΛ κινηθεί μόνη της για το τηλεοπτικό: «Εγώ το έχω πει και δεν με νοιάζει καθόλου. Ας μην έχουμε τηλεοπτικό. Μπορούμε όλοι να πάμε με τους οπαδούς μας. Θα μας τα φέρει ο κόσμος τα λεφτά πίσω. Εμείς είμαστε πραγματική ομάδα με αρχή και τέλος. Με οπαδούς, υπέροχο γήπεδο που το χρυσοπληρώνουμε. Οι άλλοι θα καταστραφούν όχι εμείς».

Για τη στάση της ΑΕΛ στο Δ.Σ.: 
«Εμείς είμαστε μπετόν. Οι μεγάλοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν τους εφτά. Εμένα φέτος με την ομάδα που φτιάχνουμε δεν με ενδιαφέρει ποδοσφαιρικά αν θα μείνουν 14 ομάδες. Να ξέρετε όλο αυτό θα κάνει κακό στους οπαδούς μου καθώς είναι μία ομάδα που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό της και όχι για άλλους. Όταν εμείς δεν θα αγωνιζόμαστε από τις 30 Μαρτίου θα βλέπουν τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να παίζουν μεταξύ τους. Ποιος ποδοσφαιριστής θα έρθει να παίξει στην Ελλάδα, σταματώντας να παίζει για πέντε μήνες; Είναι άμπαλοι. Ο Χριστοβασίλης αν του δώσεις τη μπάλα θα την πάει στο τμήμα. Ο Σπανός μου κάνει εντύπωση με τη στάση του». Για την κίνηση Σαββίδη να μπει χορηγός: «Η κίνησή του είναι εξαιρετική. Έχω εκφράσει κατ’επανάληψη την ευγνωμοσύνη των ΠΑΕ. Έκανε κάτι που δεν έκανε ο ΟΠΑΠ, που βοηθούσε τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο».

Για τον χορηγό της ΑΕΛ: 
«Τον ΟΠΑΠ σίγουρα όχι. Επειδή εγώ είμαι δικηγόρος του ομίλου Παραπολιτικά που είναι συμφερόντων του κ. Μαρινάκη. Από τη στιγμή που αγόρασε το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το Mega με τον κ. Βαρδινογιάννη και λέγεται πως θα κάνει κουμάντο με τον Αλαφούζο κι εγώ είμαι δικηγόρος του ομίλου, ο κ. Μελισσανίδης που είναι απέναντι προσπαθεί να εξοντώσει όποια ομάδα έχει σχέση έστω και επαγγελματικά».

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο: 
«Δεν το είδα το ματς. Αν είναι η ομάδα όμως να κερδίζει όλα τα παιχνίδια δεν ξαναέρχομαι σε κανένα. Θα πεθάνω βέβαια αλλά… Είναι τα πρώτα παιχνίδια που λείπω. Πρόλαβα είκοσι λεπτά στο Καρπενήσι με το Λεβαδειακό, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα γιατί είχα ένα σοβαρό τηλέφωνο με την υπόθεση Καμμένου. Και στη συνέχεια έπρεπε να δω τα «αγγελούδια» μου που κάνανε διακοπές στη Μύκονο και πήγα για τρεις μέρες. Έμαθα όμως από τον κ. Πάους και τον κ. Φυντάνη και από αυτούς που εμπιστεύομαι. Από παλαίμαχους και από τη διοίκηση της ομάδας που καταλαβαίνουν πράγματα και είναι αυστηροί κριτές. Μου είπαν πως τα δείγματα είναι πολύ καλά. Μου είπαν πως το κεντρικό δίδυμο στο πρώτο ημίχρονο ήταν λίγο βαρύ και πρέπει να παίζει ένας πιο γρήγορος. Δεν αποκλείω ενίσχυση. Εγώ είμαι ερωτευμένος μ’αυτή την ομάδα και όταν βλέπω πως το πλάνο μου βγαίνει και πέρυσι βγήκε. Βγάλαμε παιδιά έστω και δύσκολα χωρίς να στηθούμε. Από την υπόθεση του Ντεγκρά είχα πει πως θα σωθεί ο Ηρακλής και επαληθεύτηκα».

Για την ενίσχυση της ομάδας: 
«Mόνο στη θέση του αμυντικού. Αν βρούμε φυσικά κάτι εξαιρετικό. Υπάρχουν περιπτώσεις. Καλοί παίκτες βρίσκονται αρκεί να υπάρχουν οι δυνατότητες. Αν είχα τα λεφτά των μεγάλων θα είχα φέρει άλλους παίκτες. Πρέπει όμως να υπάρχουν ισορροπίες και φέτος κάναμε υπερβάσεις».

 Για τον Κάργα: 
«Μας είναι αδιάφορος. Παίκτης που δεν τρέχει, από τη στιγμή που ήρθε και το έκανε ο Περόνε και σε πρόταση της ΑΕΛ δεν είπε όχι όπως και ο Λεοζίνιο. Ο Κάργας είναι δικό μου παιδί, αλλά παίζει ρόλο ο χαρακτήρας. Αυτή τη στιγμή κάνει κύκλους στου Ρέντη. Αν δεν είναι υποκριτικό για να με ξεγελάσουν στον Ολυμπιακό τι να πω; Εγώ θα στείλω απλά ένα μήνυμα, αν δεν πάρω τον Κάργα το θα πάρω τα λεφτά κι αυτά θα πάνε σε καλύτερο παίκτη».

Για τον Στέλιο Καντώνια: 
«Εγώ προσωπικά συνδεδεμένος με την οικογένεια Καντώνια δεν ήμουν. Για την οικογένεια όμως Καντώνια τον Στέλιο και τον Αντώνη είδα ανθρώπους που έβλεπαν το καλό της ομάδας. Δεν είχα τη τύχη να τους γνωρίσω. Όταν πήρα τις μετοχές της ΑΕΛ εδώ και δύο χρόνια μπορώ να πω, πως αυτές είναι οικογένειες που χαίρεσαι να τις βάζεις στο σπίτι σου. Έχουν αρχές και μεταδίδουν αρχές στα παιδιά τους και στη κοινωνία. Φυσικά κάνουν τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια και έχουν και πολιτική και κοινωνική δύναμη, αλλά είναι άνθρωποι που χαίρεσαι να λες πως είναι φίλοι μου. Είναι ανιδιοτελής. Σε εκτιμούν ή όχι και στο λένε στα ίσια. Για μένα, που έχω κληρονομήσει μια ομάδα που έφτασε στο αποκορύφωμά της υπό τη διοίκησή τους και τη χρηματοδότησή τους το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ΑΕΛ κι εγώ, είναι κάθε φορά που ένα μέλος της οικογενείας που είτε έχει φύγει ή έχει κάτι σημαντικό να επιδείξει να το κάνει η ΑΕΛ με το καλύτερο τρόπο. Αυτό το λέω για τους ανθρώπους που τους αμφισβήτησαν. Αυτοί θα είναι οι πλουσιότεροι του νεκροταφείου».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top