Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Νίκος Γιαννιτσάνης, που ήταν δανεικός στα Τρίκαλα πέτυχε 15 τέρματα και κατέλαβε την 2η θέση του πίνακα των σκόρερ της  Football League.
Ο 23χρονος Νίκος Γιαννιτσάνης μίλησε στο FL News.gr για την περσινή του πορεία με τα χρώματα του ΑΟΤ και το πόσο τον ωφέλησε στην καριέρα του, εκφράζοντας, παράλληλα την ελπίδα πως η πρώην ομάδα του θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στο νέο πρωτάθλημα. Αναφέρθηκε στους στόχους του από εδώ και πέρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον… Διόσκουρο του στα Τρίκαλα, τον Νίκο Κουσκουνά.

«Ήταν μια καλή εμπειρία το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία που κάναμε, αν και αφήνει μια πικρία το ότι η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο, αν και τις άξιζε», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιαννιτσάνη, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πόσο τον βοήθησε να εξελιχθεί ως παίκτης, το πέρασμα του από τα Τρίκαλα. .

«Έμαθα πολλά πράγματα από το πέρασμα μου από τα Τρίκαλα. Πήρα πολλά παιχνίδια στα πόδια μου και εμπειρίες από ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Football League και πλέον ανοίγει μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

Ο Νίκος Γιαννιτσάνης επέστρεψε στην ΑΕΛ και δηλώνει αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά και να παραμείνει στη Λάρισα:

«Στόχος μου από εδώ και πέρα είναι η σκληρή καθημερινή δουλειά στην προπόνηση, ώστε να αποδείξω στον νέο προπονητή πως αξίζω να είμαι μέλος στο ρόστερ της ομάδας. Θα τα δώσω όλα στην καλοκαιρινή προετοιμασία και θεωρώ πως με την δουλειά θα καταφέρω να αποδείξω πως αξίζω να έχω μία θέση στο ρόστερ της ΑΕΛ».

Παρά το γεγονός πως ο ΑΟΤ έχει χάσει, όχι μόνο πολλά από τα βασικά του στελέχη, αλλά τόσο τον προπονητή του, Περικλή Αμανατίδη, όσο και τον ιδιοκτήτη, Χρήστο Γιαλιά, ο Γιαννιτσάνης πιστεύει πως η ομάδα μπορεί να παραμείνει στον δρόμο των επιτυχιών.

«Αυτό που έζησα εγώ στον ΑΟΤ είναι πως μέχρι την τελευταία στιγμή, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ΑΟΤ, ο κ. Γιαλιάς, είχε την ομάδα όπως έπρεπε. Από εκεί και πέρα ο ίδιος πήρε την απόφαση να αποχωρήσει και πλέον υπάρχει ένας νέος ιδιοκτήτης, ο κ. Μπαταγιάννης, που κάνει κάποιες κινήσεις για να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική. Θεωρώ πως τα Τρίκαλα μπορούν να επαναλάβουν πορεία αντίστοιχη με την περσινή».

Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στην συνεργασία του Γιαννιτσάνη με τον Κουσκουνά, καθώς οι δυο τους σημείωσαν 35 τέρματα στο πρωτάθλημα της Football League. Ποιο ήταν το μυστικό της συνεργασίας τους;

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Όλα είναι θέμα δουλειάς. Δουλεύαμε αρκετά στην προπόνηση, ενώ ο Νίκος (σ.σ Κουσκουνάς) είχε ένα φυσικό ταλέντο στο σκοράρισμα. Πιστεύω πως ήταν αναμενόμενο να μπουν αυτά τα τέρματα, καθώς η ομάδα έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και απλώς εμείς είμαστε οι τελικοί αποδέκτες. Είχα πολύ καλή συνεργασία και ιδιαίτερη σχέση, τόσο με τον Κουσκουνά, όσο και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου».

Όσον αφορά την μεταγραφή του Κουσκουνά στον ΟΦΗ, ο Γιαννιτσάνης μόνο χαρούμενος θα μπορούσε να είναι για το άλμα στην καριέρα του φίλου του.

«Ο ΟΦΗ είναι μια ιστορική ομάδα και θεωρώ πως ο Νίκος θα ανταπεξέλθει στις νέες του υποχρεώσεις. Οι κόποι του τα τελευταία χρόνια ανταμείφτηκαν με την μεταγραφή του στην Κρήτη και ελπίζω να καταφέρει, με δικά του πολλά γκολ, να πετύχει και την άνοδο στην Super League με τον ΟΦΗ, γιατί το αξίζει».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top