Για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου η ΑΕΛ Καναδά ταξίδεψε στο Croatia Stadium για ν' αγωνιστεί με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα. Η παράδοση τηρήθηκε για άλλη μια φορά και ο αγώνας ήταν δυνατός. Η ΑΕΛ Καναδά ήταν καλύτερη ομάδα για τα 70 λεπτά του αγώνα. Τα τελευταία 20 λεπτά η ΑΕΛ οπισθοχώρησε καθώς η Κροατία άσκησε μεγάλη πίεση, αλλά η καλύτερη άμυνα της λίγκας, αυτή της ΑΕΛ, απέδειξε γιατί είναι η καλύτερη.
Δυνατή άμυνα και σπουδαίες αποκρούσεις από τον Δαβάκο έδωσαν στην ΑΕΛ τη νίκη. Ήταν άλλος ένας αγώνας που η ΑΕΛ σπατάλησε ευκαιρίες να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αντικειμενικά το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι 2-6, αντί του 0-2.
Η ΑΕΛ αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Τζ. Χάβαρη, αλλά και τον Κερ ο οποίος θα είναι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα. Στο 70' αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Άντριου, ενώ το ίδιο συνέβη στο 75' με την αποχώρηση του Νικολακάκου. Η κατάστασή τους είναι αμφισβητήσιμη.
Και τα δύο τέρματα της ΑΕΛ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο από τον Άντριου. Το πρώτο τέρμα ήταν εξαιρετικό. Ο Κιθ πήγε στο ένας με έναν με τον αμυντικό και αφού τον εξουδετέρωσε πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα.
Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Κροατία για τον πολύ δυνατό αποψινό αγώνα. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας. Όλοι πάλεψαν σκληρά και ήθελαν τη νίκη απόψε. Όλοι οι παίκτες μας ήθελαν να αποδείξουν γιατί η ΑΕΛ παραμένει αήττητη. Όλοι ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στη λίγκα, και αυτό είναι, είμαστε η ΑΕΛ και αν θέλετε να μας προκαλέσετε τότε καλύτερα να παίξετε το καλύτερό σας παιχνίδι!
Ανησυχώ για τους τραυματισμούς μας. Είμαστε ακόμα στο μέσο της περιόδου και δεν μου αρέσει να βλέπω κανέναν τραυματισμένο. Ποτέ!
Ιδιαίτερα να συγχαρώ τον τερματοφύλακά μας Δαβάκο για τις τεράστιες αποκρούσεις του που σίγουρα ήταν σωτήριες.
Αφήνουμε αυτή τη νίκη πίσω μας και βλέπουμε τον επόμενο αγώνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην έδρα μας και στον κόσμο μας για τους επόμενους δύο αγώνες».

Επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ, Τετάρτη, 26 Ιουλίου, 20:30, με αντίπαλο την ομάδα των Γερμανών.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία των προημιτελικών του κυπέλλου. Η ΑΕΛ θ' αγωνιστεί στο γήπεδο του Ελληνικού κέντρου, Τρίτη, 22 Αυγούστου, 20:30, με αντίπαλο την Exeter.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top