Νέες δηλώσεις έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αυτήν την φορά στο Metropolis. Αναφέρθηκε τόσο στο ζήτημα των εσωτερικών διενέξεων στη Super League με αφορμή τα τηλεοπτικά, αλλά και στην υπόθεση της Κέρκυρας. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο Άρης πρέπει να κυνηγήσει την υπόθεση διεκδικώντας τη θέση της Κέρκυρας στη Super League.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
Για τη διαμάχη με τη Nova για τα τηλεοπτικά: 
«Υπάρχει μια παράνομη ασυνέπεια εκ μέρους της Nova. Δε σέβεται την υπογραφή της και δεν εκτιμάει και αυτά που έκανε η Super League γι’ αυτή. Ότι, δηλαδή, επί προεδρίας Μώραλη της επιστράφηκαν εγγυητικές ύψους 40 εκ. ευρώ, ότι πριν δύο χρόνια υπογράφηκε επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2019 και πήρε δάνειο 100 εκ. ευρώ από τις τράπεζες και ότι οι 12 από τις 16 ομάδες της Super League δέχονται και συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση έναντι πινακίου φακής. Οι μικροί εισπράττουν το 23% των χρημάτων του τηλεοπτικού συμβολαίου και οι μεγάλοι το 77%. Κι ενώ μας έχουν στραγγίξει οικονομικά, αφού πρέπει να είμαστε συνεπείς για να πάρουμε την αδειοδότηση μας ζητούν μείωση γνωρίζοντας ότι πολλοί μικροί δεν έχουν καν κεντρικό χορηγό. Μόλις πρόσφατα απέκτησε το πρωτάθλημα κεντρικό χορηγό λόγω της ενέργειας του Ιβάν Σαββίδη, την οποία ευγνωμώνως αντιμετωπίζω. Κι ενώ τα γνωρίζουν όλα αυτά προσπαθούν να μας στραγγαλίσουν οικονομικά σε συνεργασία με τους τέσσερις μεγάλους. Είναι μια απόλυτη παρέα όλοι τους και αποδείχθηκε αυτό και χθες. Ενώ πήραμε μία απόφαση να διεκδικήσουμε όλα τα χρήματα, όταν η συζήτηση έφτασε στην προκήρυξη οι τέσσερις μεγάλοι με συνοιδοπόρους τους Πανόπουλο, Μποροβήλο που πήραν μαζί τους και τον Πλατανιά τορπίλισαν την προσπάθεια των μικρών. Ο Πανόπουλος είναι χρόνια τώρα δούρειος ίππος των μεγάλων και ο Μποροβήλος. Από τα πλάνα του Πανόπουλου το μόνο που έγινε ήταν ο Στράτος πρόεδρος της Λίγκας και ο Σαραϊδάρης μπήκε στην ΚΕΔ. Ούτε το 40% των τηλεοπτικών πήραμε. Παραμείναμε στο 23% και τώρα θέλουν να πέσουμε κι άλλο. Η περικοπή 18% που ζητάει η Nova για τους μικρούς φτάνει στο 25%».

Για τη στάση της ΑΕΛ: 
«Η ΑΕΛ θα ακολουθήσει άλλο δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσουμε αποφάσεις που δεν συμφωνούμε με την παρουσία μας. Δεν θα ξαναστείλουμε εκπρόσωπο και θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα σωστά νομικά. Σαν ΠΑΕ ΑΕΛ θα διεκδικήσουμε το τηλεοπτικό συμβόλαιο που μας ανήκει. Αν αυτό χαθεί θα στραφούμε εναντίον οποιουδήποτε το τορπιλίσει. Θα στραφούμε εναντίον όποιου πάρει την όποια απόφαση που θα μας δίνει λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει το συμβόλαιο. Έχουμε μια σύμβαση που μου καθορίζει το ελάχιστο και διεκδικώ το ελάχιστο. Τα επιχειρήματα της Nova περί οικονομικών λόγων είναι κωμικά την ώρα που δίνει το ακριβότερο συμβόλαιο για την Euroleague και ζητά να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τα προβλήματα της Super League: 
«Πώς λέτε ότι δεν πουλάει όταν έχει 224 χιλιάδες αποκωδικοποιητές; Και εισπράττει 124 εκ. ευρώ και έχει καθαρά κέρδη 54 εκ. ευρώ; Η παρακμή του πρωταθλήματος οφείλεται στις αντιδικίες των μεγάλων. Σε αντιστοίχου επιπέδου πρωταθλήματα στην Ευρώπη, όπως το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ελβετία κάθε ομάδα παίρνει τουλάχιστον 5-6 εκ. ευρώ από τηλεοπτικά και στην Ελλάδα παίρνουμε 1,3 εκ. ευρώ και φέτος μας λένε να πάμε στο 1,15 εκ. ευρώ. Για να υπάρχει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, να φαίνεται ο ιδιοκτήτης, να μην υπάρχουν ομάδες σφραγίδες, εγγυημένοι προϋπολογισμοί, να έχουν οι ομάδες γήπεδο, ιδιόκτητο κέντρο, οργανωμένες ακαδημίες, ελάχιστο μέσο όρο οπαδών που θα σέβονται το ποδόσφαιρο. Εδώ υπάρχει ομάδα που παίζει και διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη και χρωστά 8 εκ. ευρώ στην εφορία και ο προϋπολογισμός είναι μικρότερος. Πώς μπορεί και πληρώνει 100 χιλιάδες ευρώ στην εφορία; Δεν μιλώ για τον Παναθηναϊκό».

Για την Κέρκυρα: 
«Επικρατεί η σιωπή των αμνών για την Κέρκυρα. Η Κέρκυρα ανήκει στον Λιμπάντση και διοικείται από αυτόν. Αυτός προσλαμβάνει προπονητές, αυτός κάνει τις μεταγραφές. Παρανόμως υφίσταται στη Super League, αφού ο Λιμπάντσης απαγορεύεται να είναι στο ποδόσφαιρο η Κέρκυρα έχει προστάτες. Κάποτε ήταν ο Ολυμπιακός, σήμερα έχει άλλον προστάτη και μπορείτε να βρείτε ποιος είναι. Δείτε τις εκλογές της ΕΠΣ και θα το καταλάβετε. Ο Άρης πρέπει να κάνει καταγγελία όπως έκανε ο Λεβαδειακός και να βρει τον Κουτσούρη που πούλησε την Κέρκυρα στον Λιμπάντση και ξέρει τα πάντα. Θα πρέπει να αποβληθεί η Κέρκυρα. Τη θέση της εκτός από τον Άρη μπορεί να τη διεκδικήσει και η Βέροια».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top