Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, αναλύει τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Δημήτρη Κολοβέτσιο και υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού με την απόκτηση του Έλληνα αμυντικού. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός εξάλλου γνωρίζει πολύ καλά τον Κολοβέτσιο, τόσο από τον καιρό που αγωνιζόταν στην ΑΕΛ, την τριετία 2009-12, όσο πολύ περισσότερο από την κοινή τους παρουσία στον ΠΑΣ Γιάννινα, τη σεζόν 2013-14. Ο Έλληνας στόπερ άλλωστε έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ, τον Γενάρη του 2014, έχοντας ως προπονητή τον 58χρονο κόουτς, ο οποίος έχει εξαιρετική άποψη για τα προσόντα του και την καταθέτει στο SDNA.
Αναλυτικά ο Σάκης Τσιώλης
«Πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Δεν αξιοποιήθηκε στην ΑΕΚ όπως έπρεπε. Έχει δύναμη, αλτικότητα, ταχύτητα. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι διαθέτει και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες μεταγραφές του φετινού πρωταθλήματος...», ήταν το πρώτο σχόλιο του έμπειρου προπονητή για τον Κολοβέτσιο. «Μαζί με τον Μολέντο και τον Κουτρουμπή, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ησυχάσει στην άμυνά του για τουλάχιστον τρία χρόνια. Η συνέχεια θα τον δικαιώσει... Ειδικά μαζί με τον Κουτρουμπή, ο οποίος έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, πήγα και στη Λεωφόρο και τον παρακολούθησα σε κάποια ματς στα πλέι οφ, νομίζω ότι μπορούν να συνθέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο και το λέω αυτό γιατί ο Μολέντο έχει κάποια θέματα στη συμπεριφορά του και δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Αγωνιστικά βέβαια πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη», συνεχίζει ο Τσιώλης.

Μπορεί όμως να μπει... σφήνα ανάμεσα στο υπάρχον αμυντικό δίδυμο του τριφυλλιού και να γίνει ενδεκαδάτος ο Κολοβέτσιος; «Νομίζω ότι θα διεκδικήσει με πολύ μεγάλες πιθανότητες φανέλα βασικού. Με τα υπάρχοντα δεδομένα φυσικά ο Μολέντο είναι αναντικατάστατος. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ο Κουτρουμπής μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος ή μπροστά από τα στόπερ και να υπάρξει χώρος για τον Κολοβέτσιο στην ενδεκάδα».

Ποια όμως είναι η “αχίλλειος πτέρνα” του; 
«Πιστεύω ένα πρόβλημα είναι ο συναισθηματισμός του και γι' αυτό ίσως να μην έκανε όσα θα περιμέναμε στην ΑΕΚ. Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων κι αυτό κατά κάποιο τρόπο τον επηρεάζει και στο παιχνίδι του. Πρέπει να γίνει πιο σκληρός στο παιχνίδι του, ειδικά η θέση αυτή το απαιτεί. Να μην πηγαίνει δεύτερος στη μπάλα, να μάθει να “σκοτώνει” τον αντίπαλο επιθετικό. Θυμάμαι μια φορά πριν παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που παλεύαμε τότε για την 5η θέση, τον “έφτιαχνα” όλη την εβδομάδα και του έλεγα για το πώς να παίξει τον Μπαράλες, να μην τον αφήσει πάνω από δύο μέτρα. Και την Κυριακή στον αγώνα, βρισκόταν πέντε μέτρα μακριά από τον αντίπαλό του (σ.σ. ο Μπαράλες σημείωσε το πρώτο γκολ του Αστέρα στο 0-2). Πρέπει δηλαδή να γίνει πιο πιεστικός και να αποκτήσει καλύτερη αντίληψη του παιχνιδιού...». 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top