Από τους καλύτερους παίκτες της περσινής σεζόν στην ΑΕΛ ήταν ο Θωμάς Ναζλίδης που στις 29 παρουσίες στο ελληνικό πρωτάθλημα πέτυχε 9 γκολ, ήταν πρώτος σκόρερ και φέτος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι αυτός που θα ηγηθεί στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Ο 30χρονος Θωμάς Ναζλίδης με 120 περίπου συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και 25 γκολ έχοντας περάσει από τέσσερις ομάδες της κατηγορίας (Καβάλα, Πλατανιά Χανίων, Βέροια και ΑΕΛ) μίλησε στην εφημερίδα "Ελευθερία" και αναφέρθηκε για την ΑΕΛ.
Αναλυτικά ο Θωμάς Ναζλίδης
Πώς είδες το υλικό των αντιπάλων σας στα φιλικά; 
«Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Σίγουρα υπήρχαν θετικές στιγμές, είμαστε αισιόδοξοι αλλά από δύο φιλικά παιχνίδια δεν μπορείς να κρίνεις τίποτα από τη στιγμή που το πρωτάθλημα αρχίζει σε έναν περίπου μήνα. Δε θέλω να μιλάω για τους αντιπάλους αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ομάδα μας φέτος έχει καλύτερο υλικό από πέρυσι και φαίνεται στην καθημερινότητα, στις προπονήσεις. Αν αξιοποιηθεί θα πάμε καλύτερα και θα δείξουμε πολλά καλά στοιχεία. Δεν είμαι άνθρωπος που υπόσχεται και λέει λόγια… Τα έργα και τα αποτελέσματα είναι αυτά που έχουν αξία»

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί παίκτες για μια θέση σάς βοηθάει;
«Ο ανταγωνισμός είναι 100% θετικός. Σε κάνει καλύτερο και βοηθάει όλη την ομάδα ώστε κάθε αγωνιστική να παίζουν οι καλύτεροι. Και μιλάμε όταν είναι θεμιτός ο ανταγωνισμός.»

Τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι και πού μπορεί να φθάσει η ομάδα;
«Στόχο έχουμε τις υψηλές θέσεις αλλά δεν θέλω να πω λόγια. Θέλω τα πάντα, δεν συμβιβάζομαι με τα λίγα ούτε έχω χαμηλές βλέψεις. Υπάρχουν υπέροχες συνθήκες, δίψα για διάκριση και θα δούμε τι θα κάνουμε…»

Οι μεταγραφές ήταν κυρίως έμπειροι παίκτες. Πώς τις σχολιάζεις;
«Όλοι οι νεαποκτηθέντες έχουν όρεξη και ποιότητα. Τους Λεοζίνιο, Περόνε και Γουάλας τους ξέρουμε και είναι γνωστή η αξία τους. Ελπίζω και οι άλλοι παίκτες που ήρθαν να προσαρμοστούν γρήγορα στα ελληνικά δεδομένα και να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.»

Η κλήρωση βοηθάει στην υλοποίηση των στόχων;
«Η κλήρωση για να μην κρυβόμαστε δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Παίζουμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος στις πιο δύσκολες έδρες. Αργά ή γρήγορα βέβαια θα παίζαμε με όλες τις ομάδες και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπούμε όσο πιο δυνατά γίνεται στο πρωτάθλημα το οποίο είναι ένας μαραθώνιος και τίποτα δεν κρίνεται στην αρχή. Θέλουμε όμως να ξεκινήσουμε καλά για να έχουμε ψυχολογία.».

Η μείωση των τηλεοπτικών εσόδων είναι δεδομένη. Αυτό δείχνει και λιγότερο ποιοτικά πρωτάθλημα ίσως και μελλοντικά ακόμα μικρότερα συμβόλαια παικτών;
-«Δεν ασχολούμαι με τα τηλεοπτικά έσοδα της ομάδας αλλά σίγουρα το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο παλιά. Όταν μειώνονται τα χρήματα, αν δεν αυξηθούν τα έσοδα από άλλες πηγές τότε, μπορεί μελλοντικά, δεν ξέρουμε πόσο αργά ή πόσο γρήγορα, να έχει επιπτώσεις και στους παίκτες»

Υπέρ ή κατά των πλέι οφ στο πρωτάθλημα;
«Για τον πρωταθλητή θεωρώ ότι πρέπει να αναδεικνύεται απευθείας αν και είμαι κατά των πλέι οφ. Γιατί μπορείς να τερματίσεις 2ος και με δύο άσχημα αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς να έρθεις 5ος. Η εικόνα των πλέι οφ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του πρωταθλήματος. Μπορεί για δύο αγώνες στο τέλος να πάει στράφι όλη η χρονιά».

Και ο φετινός σου στόχος, πάλι πρώτος σκόρερ..
- «Αυτό που εύχομαι είναι να πάει καλά η ομάδα και όλοι οι παίκτες να έχουν υγεία. Η δουλειά κάθε επιθετικού είναι να βάζει γκολ αλλά το πιο βασικό είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα. Αυτή πρέπει να βγαίνει κερδισμένη».
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top