Η Super League θέλοντας να θωρακίσει το πρωτάθλημα συμπεριέλαβε διατάξεις από ποινές για ομάδες που δεν αγωνίζονται ή αποχωρούν από παιχνίδι, μέχρι και ακαταλληλότητα γηπέδου. Διατάξεις με στόχο να διασφαλίσει και να αναβαθμίσει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος συμπεριέλαβε η Λίγκα, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να εγκριθούν από την ΕΠΟ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport» οι διατάξεις αφορούν για παράδειγμα τη μη διεξαγωγή αγώνα στην έδρα ομάδας για τρεις μήνες λόγω ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα, αλλά και κυρώσεις σε ομάδες που δεν θα αγωνίζονται ή θα αποχωρούν από προγραμματισμένο παιχνίδι.
Για παράδειγμα, ομάδα που δεν θα αγωνιστεί ή θα αποχωρήσει από αγώνα δεν θα δικαιούται να λάβει οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα από τις κεντρικές συμβάσεις της Λίγκας. Μεταξύ άλλων οι υποθέσεις που θα επηρεάζουν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα θα εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Απευθείας συναντήσεις των ομάδων για τα εισιτήρια
Η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών έχει απαγορευτεί από την πολιτεία, αλλά στην προκήρυξη του πρωταθλήματος αναφέρεται: «Στις περιπτώσεις όπου η γηπεδούχος συμφωνήσει στο άνοιγμα θύρας για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων, η διαδικασία παραλαβής κερκίδας καθώς και η καταγραφή και ο υπολογισμός των κάθε είδους ζημιών, εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα γίνεται μετά από απ΄ ευθείας συνάντηση εκπροσώπων της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης και τη μεταξύ τους συμφωνία».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top