Διαβάστε τι ισχύει για τη διοργάνωση της ΕΠΟ το Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Superleague και Football League. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων παραμένει ίδιο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής στη διοργάνωση είναι η 7η Αυγούστου, ενώ το παράβολο για τις ομάδες της Β’ Εθνικής είναι 3.000 ευρώ, ενώ για τις ομάδες της Super League είναι 5.000 ευρώ.
Ανάλογα με το πόσες ομάδες της Football League τελικά θα δηλώσουν συμμετοχή, θα διαμορφωθεί και η πρώτη φάση του Κυπέλλου, καθώς στόχος είναι να προκύψουν 16 ομάδες. Οι αγώνες της πρώτης φάσης, εφόσον οι ομάδες είναι πάνω από 16, θα είναι διπλοί. Στη δεύτερη φάση, αυτή των ομίλων, θα συμμετέχουν οι 16 ομάδες της Football League με τις 16 της Super League, με τις 32 να συγκροτούν 8 ομίλους των 4 ομάδων. Η κλήρωση για την πρώτη και τη 2η φάση του θεσμού θα γίνει στις 11/8 στα γραφεία της ΕΠΟ και τότε θα γίνουν και γνωστές οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.
1η κλήρωση: Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, για τους αγώνες της 1ης και 2ης Φάσης
2η κλήρωση: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, για τους αγώνες της 3ης και 4ης Φάσης
3η κλήρωση: Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, για τους Ημιτελικούς αγώνες και την τυπικά Γηπεδούχο ομάδα του Τελικού Αγώνα

1η Φάση
Θα λάβουν μέρος όσες ομάδες της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (Football League) καταθέσουν δήλωση συμμετοχής. Το σύστημα διεξαγωγής θα οριστικοποιηθεί μόλις γίνει επισήμως γνωστός ο τελικός αριθμός των ομάδων της Football League που θα πάρουν μέρος.
Σε κάθε περίπτωση το σύστημα διεξαγωγής που θα επιλεγεί θα διασφαλίζει την πρόκριση στην 2η φάση δεκαέξι (16) ομάδων.
Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.
Στους αγώνες αυτής της φάσης αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε η κάθε μία στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα η οποία συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων, προκρίνεται στην επόμενη φάση.
Αν οι ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του, παρατείνεται για δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα (ημίωρη παράταση)
Αν ο αριθμός των τερμάτων, τα οποία θα επιτύχουν οι δύο ομάδες κατά την διάρκεια της ημίωρης παράτασης είναι ίδιος, τότε τα τέρματα που σημείωσε η φιλοξενούμενη ομάδα υπολογίζονται διπλά και προκρίνεται αυτή.
Αν όμως, κατά την ανωτέρω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα, τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπουν οι Κανόνες του Παιχνιδιού (Laws of the Game).

2η Φάση
α. Διεξαγωγή/Σύστημα Ομίλων
Θα λάβουν μέρος συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι δεκαέξι (16) ομάδες της Football League, όπως προέκυψαν από  την 1ηφάση,  και οι δεκαέξι (16) ομάδες της Super League.
Οι αγώνες θα των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών (3) αγωνιστικών ημερών.
Οι τριάντα δύο (32) ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ (8) ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων, δύο (2) της Super League και δύο (2) της Football League.
Το σύστημα  διεξαγωγής των αγώνων της 2ης φάσης, διασφαλίζει  ρητώς, ότι οι ομάδες της Super League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και ένα (1) εντός έδρας , και οι ομάδες της Football League θα δώσουν δύο (2) αγώνες εντός έδρας και ένα (1) αγώνα εκτός έδρας, με τον εξής κλειδάριθμο:
1η  Αγωνιστική: 1×2, 4×3
2η  Αγωνιστική: 3×1, 2×4
3η  Αγωνιστική: 3×2, 4×1
Προκρίνονται στην 3η φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.
 
ΑΕΛ © 2013. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top