Ο πιο ψηλός παίκτης της ΑΕΛ χωρίς ανταγωνισμό είναι ο 27χρονος τερματοφύλακας Κώστας Θεοδωρόπουλος, που φθάνει το 1.98 και φιλοδοξεί να φθάσει… ψηλότερα σε αγωνιστικό και συλλογικό επίπεδο με τη λαρισινή ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Ο Λαρισαίος παίκτης(ξεκίνησε την καριέρα του από τον Τοξότη) που υπέγραψε στους «βυσσινί» τον Ιανουάριο έχει τη μάχη του συναγωνισμού με τον Μπόζοβιτς αλλά και στη «φαρέτρα» του τις εμπειρίες του από τη θητεία του σε Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Χανιά, Αστέρα Τρίπολης(κάνοντας δέκα συμμετοχές στο Europa League) και Πανιώνιο. Μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθερία" κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι ανέφερε τα παρακάτω:
Τι άλλαξε φέτος με τον Πάους στην τεχνική ηγεσία από την πρώτη μέρα της περιόδου και πού βασίζεται η προετοιμασία;
«Νομίζω ότι έφερε τη δικιά του νοοτροπία και έδειξε από πέρυσι ότι θέλει να παίξει διαφορετικό ποδόσφαιρο στο φετινό πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι φέτος δούλεψε από την αρχή στην ομάδα και ευελπιστεί να έχει ένα καινούργιο πρόσωπο. Μας έδειξε μέχρι τώρα ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά ζητώντας παράλληλα να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ.»

Ποιοι οι στόχοι της ομάδας;
- «Στόχος μας είναι να είμαστε πολύ καλύτεροι από πέρυσι και κοιτάμε να τερματίσουμε σε ψηλότερη θέση και αν συνδυαστεί με κάτι πολύ καλό αυτό θα είναι ευπρόσδεκτο. Σίγουρα στόχος μας είναι με τη στήριξη του κόσμου να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι θέσεις ανάμεσα στην 5η και την 10η που είπε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Αλέξης Κούγιας είναι πιθανές;
- «Γιατί όχι, μπορούμε να τα καταφέρουμε και αν είμαστε πολύ καλοί κατά τη διάρκεια της σεζόν ίσως και κάτι καλύτερο…»

Πώς βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα με βάση τη μεταγραφική δραστηριότητα των ομάδων;
- «Νομίζω ότι η δικιά μας ομάδα έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις ενώ υπάρχει κάποια μικρή κινητικότητα σε σχέση με άλλες χρονιές από τις υπόλοιπες ομάδες. Πάντως υπάρχουν αξιόλογες ομάδες και το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο.»

Την κλήρωση πώς την είδες;
- «Ξεκινάμε με ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως σε ένα πρωτάθλημα δεν μετράει τι θα κάνεις στους πρώτους αγώνες αλλά πόσους βαθμούς θα έχεις στο τέλος. Θα παίξουμε όλοι με όλους και τότε όταν τελειώσουν τα παιχνίδια μετράς τη βαθμολογική συγκομιδή».

Πρέπει να καταργηθούν τα πλέι οφ ή όχι;
- «Το κάθε σύστημα έχει τα αρνητικά του και τα θετικά του. Στα αρνητικά των πλέι οφ είναι ότι το πρωτάθλημα αρχίζει νωρίς και τελειώνει αργά κάνοντας επίπονη τη διαδικασία και να είσαι καλός τον τελευταίο μήνα που μπορεί να κερδίσεις ό,τι έχασες όλους τους προηγούμενους μήνες. Θετικό είναι ότι μπορείς την τελευταία στιγμή να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία να φθάσεις ψηλότερα αρκεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να είσαι καλύτερος από τους άλλους».

Τη δικιά σου μονομαχία με τον Μπόζοβιτς πώς τη σχολιάζεις;
- «Είναι σημαντικό ότι ήρθε στην ομάδα ένας έμπειρος τερματοφύλακας, διεθνής και θα βοηθήσει κι έμενα αλλά και τα μικρότερα παιδιά να γίνουν καλύτερα μέσω ενός υγιούς συναγωνισμού.»

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;
- « Ο πρώτος μου στόχος είναι να έχω υγεία και να βοηθήσω την ομάδα όταν αγωνίζομαι. Νομίζω ότι όποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση θα αγωνίζεται γιατί το πιο σημαντικό δεν είναι η προσωπική διάκριση αλλά να πηγαίνει η ομάδα καλά, ενώ αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι στην ομάδα και φαίνεται από το κλίμα που υπάρχει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.»

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το ατού φέτος της ΑΕΛ σε σχέση με την περσινή περίοδο;
- «Το έχουμε αντιληφθεί και θα είναι ο ανταγωνισμός που υπάρχει μεταξύ των παικτών που ενισχύθηκε σημαντικά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού σε κάθε θέση υπάρχουν ισάξιοι διεκδικητές και αυτό δημιουργεί περισσότερο πάθος στην προπόνηση».

Για τη νίκη επί του Λεβαδειακού: 
«Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάναμε αυτά που είπε ο προπονητής προσέχοντας ιδιαίτερα την άμυνά μας. Είναι σημαντική η νίκη για την ψυχολογία μας αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Το ευχάριστο είναι ότι αρχίσαμε νωρίς να βγάζουμε μια καλή αγωνιστική εικόνα προς τα έξω».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top