Στην Αθήνα θα βρεθεί ξανά αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοιχτά θέματα γύρω από τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ και τη διαιτησία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την Τρίτη (25/07) αντιπροσωπεία της FIFA του κλιμακίου που θα ηγηθεί ο Μαλτέζος παράγοντας, Μπιόρν Βασάλο, ο οποίος είχε βρεθεί και στις πρόσφατες συναντήσεις των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

O Βασάλο θεωρείται το «δεξί χέρι» του Τζιάνο Ινφαντίνο και είναι υπεύθυνος του χαρτοφυλακίου των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών.  Ο νέος πρόεδρος της FIFA με το που εκλέχθηκε, αμέσως τοποθέτησε τον Βασάλο στη θέση αυτή και είναι χαρακτηριστικό ότι τον στέλνει ως επικεφαλής των  συνομιλιών για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγνοώντας την ντιρεκτίβα που υπάρχει και που αναφέρει πως σε κρίσιμες διαβουλεύσεις μεταξύ Ομοσπονδιών και μελών της FIFA, ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πρέπει να ομιλεί την τοπική γλώσσα. Αυτός ήταν ο λόγος που το προηγούμενο διάστημα είχε οριστεί διαμεσολαβητής και υπεύθυνος συζητήσεων ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Ευτυχώς ο Βασάλο δεν ποστάρει στο διαδίκτυο φωτογραφίες με το… μωράκι του και δείχνει περισσότερο επαγγελματίας.  Ο Βασάλο όταν ανέλαβε το πόστο του είχε δηλώσει πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να συσφίξει τις σχέσεις της FIFA με την κάθε Ομοσπονδία ξεχωριστά και αυτό θέλει να πετύχει και με την ΕΠΟ.

Η ατζέντα της επίσκεψης
Ο Μαλτέζος παράγοντας και οι συνεργάτες του θα έχουν συναντήσεις με την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, τα μέλη της ΚΕΔ, εκπροσώπους της Super League και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.
Στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκεται η περιβόητη «Επιτροπή Παρακολούθησης» που πρέπει να δημιουργηθεί και να τύχει της εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων που θα την «τρέξουν» και εκείνων που θα… παρακολουθούνται. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν αυτή την επιτροπή η οποία θα ελέγχει την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει επταμελή επιτροπή με τρία μέλη της FIFA και τέσσερα της Super League. Επίσης, θα οριστούν κάποιοι βασικοί κανόνες γύρω από τους κανονισμούς διαιτησίας και θα γίνει μία πρώτη παρουσίαση μέσω βίντεο των κανόνων λειτουργίας του βιντεοδιαιτητή που θυμίζουμε πως θα εφαρμοστεί στη Super League!  Με ενδιαφέρον αναμένεται η πιθανότητα ορισμού ξένου αρχιδιαιτητή από τη FIFA, αν και αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πια πολλές πιθανότητες.
Θα συζητηθούν τέλος κάποιες τελικές λεπτομέρειες όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ, αλλά και το «καυτό» θέμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ως γνωστόν, η FIFA επιθυμεί να οριστεί μία τέτοια Επιτροπή, ενώ η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου που θεωρείται το φαβορί για την επικράτηση στις εκλογές της ΕΠΟ έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν επιθυμεί τη σύστασή της, διότι τη θεωρεί περιττή, από τη στιγμή που οι οικονομικές δραστηριότητες των επαγγελματικών αθλητών που υπάγονται στην ΕΠΟ ελέγχονται από Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η Απόψη
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top