Λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου Δ.Σ. της Super League για το μεγάλο θέμα των τηλεοπτικών και το μέλλον του συνεταιρισμού, οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται! Δεν υπάρχει τίποτα, δεν υποχωρεί κανείς, αλλά η νύχτα είναι μεγάλη και το αύριο είναι ακόμα πολύ μακριά»!
Αυτή την απάντηση μας έδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (27/07) κεντρικό πρόσωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Super League, Nova, ΕΡΤ και υφυπουργείου Αθλητισμού, όταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποια οριστική συμφωνία στο τεράστιο θέμα των τηλεοπτικών της λίγκας.
Και είναι γεγονός πως τα πάντα βρίσκονται στον αέρα και οι διαβουλεύσεις θα συνεχίζονται μέχρι την ώρα έναρξης του κρίσιμου Δ.Σ. του συνεταιρισμού, που είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (28/07) στις 15:45.

Το SDNA παρουσιάζει τι θέλουν αλλά και τι δεν θέλουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές την δεδομένη χρονική στιγμή:
-Η Nova θέλει να μειωθούν τα χρήματα που δίνει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατά 18% για φέτος και να μειωθούν οι ομάδες από 16 σε 14 για του χρόνου. Θέλει και διεξαγωγή πλέι οφ με την συμμετοχή και του πρώτου της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, αλλά υπό προϋποθέσεις σε αυτό μπορεί να υποχωρήσει.
-Οι 4 μεγάλες ΠΑΕ δέχονται και την μείωση του συμβολαίου και την μείωση των ομάδων, αλλά δεν θέλουν καθόλου πλέι οφ και ζητούν να μπορούν να διαπραγματευτούν με άλλο πάροχο από τον προσεχή Δεκέμβρη.
-Οι 12 μικροί και μικρομεσαίοι της λίγκας, δεν δέχονται με τίποτα την μείωση των ομάδων, αλλά ούτε την μείωση του 18%, εκτός αν καλυφθεί πλήρως και εγγυημένα η χασούρα τους από άλλη πηγή.
-Ο Γιώργος Βασιλειάδης θέλει να βρεθεί οριστική λύση και βάζει στο παιχνίδι την ΕΡΤ ώστε να βρεθούν από εκεί 3-4 εκατ. ευρώ και να καλυφθεί η χασούρα των μικρών. Όμως επιμένει και στην μείωση των ομάδων από 16 σε 14, αλλά υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να υποχωρήσει.
-Η ΕΡΤ θέλει τουλάχιστον ένα «καλό» ματς κάθε εβδομάδα, αλλά με αυτά τα λεφτά ζητάει από τη Nova και ένα παιχνίδι της Ευρωλίγκας! H Nova προβληματίζεται για το πρώτο, ενώ δεν συζητάει καθόλου το δεύτερο!
Υποχρεωτικά, λοιπόν, κάποιοι θα πρέπει να υποχωρήσουν, κάτι που μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν διαφαινόταν. Αν δεν υπάρξουν υποχωρήσεις και δεν επέλθει συμφωνία (πράγμα διόλου απίθανο), η κεντρική διαχείριση θα απειληθεί και το συμβόλαιο πιθανόν να σπάσει. Αυτό θα δημιουργήσει ένα εντελώς αβέβαιο μέλλον για τον συνεταιρισμό, αφού κυρίως οι μικροί και οι μικρομεσαίοι θα βρεθούν στον αέρα χωρίς εγγυημένα έσοδα… Ό,τι είναι τελικά να γίνει, θα γίνει στο Δ.Σ. της Παρασκευής που αναμένεται πλέον με τεράστιο ενδιαφέρον.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top