Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, σχολίασε στο sportdog για την ΑΕΛ και το πρωτάθλημα της Superleague. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη βαριά ήττα της ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ έστειλε το μήνυμά του στους οπαδούς της ΑΕΛ ενόψει της συνέχειας.
Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
"Ανησυχώ για τον προπονητή μας"
"Στο παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού είχαμε κακή εικόνα και κακό αποτέλεσμα, δεν αξίζαμε τόσο βαρύ σκορ. Αλλά πρέπει να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα, γιατί ως μεγάλη ομάδα που είμαστε δεν γνωρίζουμε από τέτοια σκορ. Ανεξάρτητα αν παράλληλα είμαστε και νέα ομάδα, μόλις δυο ετών. Υπάρχει ανησυχία για τη διαχείριση του υλικού από τον προπονητή, χωρίς να σημαίνει ότι έχω στο μυαλό μου την αλλαγή προπονητή. Θα συζητήσουμε και θα δούμε τι έχει γίνει", ήταν το αρχικό σχόλιο του Αλέξη Κούγια και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στους υποστηρικτές τής ομάδας του ενόψει της συνέχειας: "Θέλω να πω στους οπαδούς μας ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν, μετά από το αποτέλεσμα που είχαμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον του Ολυμπιακού. Έχουν γνώση οι φύλακες".

"Άμπαλος ο Μίχελ"
Η άποψη που σχηματίσατε για τον Ολυμπιακό;
"Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με τεράστιο βάθος. Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γιατί έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ρόστερ με παίκτες που έχουν ταχύτητα, ποιότητα και ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έκανε διάνα με την επιλογή του προπονητή, μια άποψη που την είχα από πριν, θεωρώ ότι στην Ελλάδα δεν θα έχει αντίπαλο. Ο μόνος που θα μπορούσε να τον κοντράρει, λόγω της οικονομικής του δυνατότητας, είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά το περιβάλλον του δεν γνωρίζει από μπάλα. Με επικεφαλής μάλιστα τον Μίχελ, που είναι άμπαλος. Καλός διαιτητής δεν σημαίνει και καλός τεχνικός διευθυντής. Το μοναδικό ικανό στέλεχος και μετρημένο παιδί, είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης".

"Θαύματα ο Ανσαριφάρντ"
Πώς σχολιάζετε τις μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός;
"Πρώτα - πρώτα ο Ολυμπιακός έχει ακόμα κενά στο ρόστερ του, με δεδομένο ότι δεν έχει σέντερ φορ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ανσαριφάρντ δεν είναι καλός, είναι πολύ καλός παίκτης και μπορεί να κάνει θαύματα. Από τη στιγμή που δεν τον εμπιστεύονται, όμως, πρέπει να πάρει έναν επιθετικό. Ο Οφόε είναι ολοκληρώμενος ποδοσφαιριστής, ενώ τη μεταγραφή του Ζιλέ τη θεωρώ περιττή γιατί υπάρχει ο Ρομαό. Ενώ πιστεύω και στον Βούκοβιτς, που είναι μεγάλος στόπερ. Δεν βρίσκεις αριστεροπόδαρο στόπερ σαν αυτόν. Με Ρομαό και Σιώπη στα χαφ είναι σούπερ καλυμμένος, θεωρώ υπερβολική τη μεταγραφή του Ζιλέ".

"Θα κάνει θραύση ο Τσάβες"
Πώς είδατε τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη;
"Ο Παναθηναϊκός στερείται τόσο βάθους όσο και ποιότητας στο ρόστερ του. Είναι δύσκολο το έργο του Ουζουνίδη. Ο Τσάβες μού άρεσε πολύ, πραγματικός σέντερ φορ, που θα κάνει θραύση όταν προσαρμοστεί. Αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα αμυντικά ο Παναθηναϊκός. Ειδικά μετά από τον τραυματισμό του Μολέδο, που θα μείνει εκτός για τουλάχιστον δύο μήνες και ας μην κοροϊδεύονται στον Παναθηναϊκό. Συγχρόνως έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στους περιφερειακούς κυνηγούς. Όσο και ταλέντο να έχει ο Χατζηγιοβάνης, δεν πηγαίνεις πουθενά με τον Χατζηγιοβάνη".

Θεωρείτε ότι έχει πέσει μεγάλο βάρος στους ώμους του Μαρίνου Ουζουνίδη;
"Δεν μπορεί ο Ουζουνίδης να είναι και προπονητής και τεχνικός διευθυντής και πρόεδρος. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι άφαντοι. Πολύ μεγάλο το βάρος που έχει στις πλάτες του και θα γυρίσει σε βάρος του μετά από λίγο καιρό. Τώρα ακόμα βρισκόμαστε στην εποχή των παχιών αγελάδων, αλλά σε λίγο καιρό οι ελλείψεις στο ρόστερ και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει τους οπαδούς του να είναι ομάδα τίτλων, θα γυρίσουν σε αρνητικό στον Ουζουνίδη. Και είναι κρίμα, γιατί πρόκειται αναμφίβολα για έναν αξιόλογο προπονητή".

"Δεν μπορεί ο Λουτσέσκου"
Πώς είδατε τον ΠΑΟΚ και τις αλλαγές στην τεχνική του ηγεσία;
"Ο ΠΑΟΚ για εμένα είναι ο ιδανικός αυτόχειρας του πρωταθλήματος. Τα είχε όλα και τώρα δεν έχει τίποτα. Είχε τον καλύτερο προπονητή στο τέλος του περσινού πρωταθληματος, τον Ίβιτς, όταν ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου προπονητή, η ΑΕΚ είχε τον Χιμένεθ υπό αμφισβήτηση και ο Παναθηναϊκός τον Ουζουνίδη που ο Ίβιτς τού είχε πάρει την ταυτότητα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Και ξαφνικά μέσα σε ένα λεπτό, με το γκολ του Μολίνς στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού εναντίον του ΠΑΟΚ, τον έδιωξαν ή τον ανάγκασαν να φύγει. Από εκεί άρχισαν τα στραβά, που δεν θα διορθωθούν φέτος. Οι επιλογές προπονητών δεν είναι αυτές που έπρεπε να κάνει. Ο Λουτσέσκου δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του ΠΑΟΚ, αν και πήγε με χαρά σε ομάδα που δεν περίμενε ποτέ να πάει. Κανένας σοβαρός προπονητής δεν θα πήγαινε αυτή την εποχή στον ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι η ομάδα έχει σχεδιαστεί από άλλον".

Η άποψή σας για τις μεταγραφές του Δικέφαλου;
"Ο ΠΑΟΚ πληρώνει και παίρνει παίκτες εκεί που έχει καλούς παίκτες ήδη! Είχε τον Τζάλμπα Κάμπος και τον Ενρίκε και πήγε και πήρε τον Μακ και θέλει να πάρει και τον Βιεϊρίνια. Αντί να αποκτήσουν έναν στόπερ, που δεν έχουν. Ο καλύτερος στόπερ του ΠΑΟΚ είναι ο Μαλεζάς, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Δεν έχει αριστερό μπακ, δεν έχει έναν μεγάλο αμυντικό μέσο, όπως πρέπει ως μεγάλη ομάδα που είναι. Παρόλα αυτά, ο Λουτσέσκου πήγε στον ΠΑΟΚ, γιατί γι' αυτόν είναι σημαντικό να βρεθεί στον πάγκο τέτοιας ομάδας".

"Η ΑΕΚ ανταγωνιστής του Ολυμπιακού"
Το σχόλιό σας για την ΑΕΚ;
"Η ΑΕΚ λειτουργεί με ποδοσφαιρικά κριτήρια, αλλά με τις οικονομικές δυνατότητες που παρέχει στους Μαϊστόροβιτς και Γιάννη Παπαδόπουλο ο ιδιοκτήτης. Υστερεί στον χώρο του κέντρου και καλύτερος παίκτης εκεί είναι ο Γαλανόπουλος, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει. Δεν έχει σέντερ φορ, δεν έχει περιφερειακούς επιθετικούς, δεν έχει πραγματικό αριστερό μπακ και δεν έχει εναλλακτική στη θέση του Ανέστη. Που είναι μεγάλος τερματοφύλακας, αλλά πίσω του δεν υπάρχει τίποτα. Η ΑΕΚ είναι καλή στα στόπερ, με Βράνιες και Τσιγκρίνσκι, αλλά ήταν μεγάλο λάθος να μην κρατήσει τον Κολοβέτσιο. Δεν πηγαίνει πουθενά με τον Μάνταλο ως δεκάρι, γιατί εξοντώνεται και κάνει πολλές δουλειές. Αλλά επειδή έχει ποδοσφαιρική λογική ως ομάδα και καλά αποδυτήρια και είναι βέβαιο ότι μπορεί να εξελιχθεί σε βασικό ανταγωνιστή του Ολυμπιακού".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για την αλλαγή που έγινε στην ΕΠΟ, με τον Βαγγέλη Γραμμένο.
"Ως ΑΕΛ στηρίξαμε αυτή την αλλαγή, βεβαίως ο πρόεδρος είναι αποδυναμωμένος. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει παράγκα, γιατί θα είναι καταστροφικό για εκείνον. Τον στηρίζουμε ως ΑΕΛ, όπως στηρίζουμε και τον κύριο Βασσάρα". 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top