Σε «πόλεμο» βρίσκεται η Football League με την ΕΠΟ, μετά την απόφαση της τελευταίας να διεκδικήσουν το κενό που άφησε ο Αγροτικός Αστέρας οι δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής. Ο Αγροτικός Αστέρας αποχώρησε εθελούσια από τη Football League της νέας σεζόν, με αποτέλεσμα στη δεύτερη κατηγορία να βρίσκονται αυτή τη στιγμή 17 κι όχι 18 ομάδες.
Εκείνο ωστόσο που υποστηρίζει η διοργανώτρια αρχή όπως αναφέρει το sdna είναι πως είτε θα πρέπει το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με μία ομάδα λιγότερη, είτε να παραμείνει ο Πανελευσινιακός που είχε υποβιβαστεί βαθμολογικά, μιας κι ο παλιός ΚΑΠ δεν επέτρεψε σε ομάδα της Γ' Εθνικής να ανέβει εφόσον προέκυπτε κενή θέση. Σύμφωνα ωστόσο με τον νέο ΚΑΠ:  «Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στη Β΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης - μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων - του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες.

Αν και μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Β΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων».

Και μπορεί ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος να δήλωνε ότι δεν υπάρχει από τώρα θέμα ανόδου για τους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής, ωστόσο η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει αυτό το δικαίωμα στις Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Χαλκίδα και Ιωνικό, αποστέλλοντας στις τέσσερις ομάδες το σχετικό έγγραφο, καλώντας τους να προβούν -εφόσον το επιθυμούν- στις ανάλογες ενέργειες ως τις 17 Αυγούστου στις 15:00.

Τι θα πρέπει να κάνουν; Να καταθέσουν εγγυητική επιστολή τραπέζης ύψους 300.000 ευρώ, όσο δηλαδή και το ποσό που απαιτείται για το μετοχικό κεφάλαιο μίας ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν περισσότερες από μία ομάδες που ενδιαφερθούν για άνοδο, θα οριστούν μονοί αγώνες μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο με παράταση και πέναλτι.

Αν υπάρχουν περισσότερες από δύο ομάδες, θα γίνει κλήρωση. Ο τρόπος διεξαγωγής των μπαράζ θα αποφασιστεί μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top