Απόφαση που, αν μη τι άλλο, θα «ταράξει τα νερά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι έτοιμη να εφαρμόσει η FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει αποφασίσει ότι στο εξής το σπρώξιμο στους διαιτητές από παίκτες θα τιμωρείται. Κι όταν λέμε θα τιμωρείται δεν εννοούμε με κόκκινη κάρτα, αλλά και με... ελεύθερο χτύπημα.
Με βάση τη νέα οδηγία της FIFA, η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα στο Champions League (θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες διοργανώσεις), εάν κάποιος ποδοσφαιριστής σπρώξει τον ρέφερι στη διάρκεια της αναμέτρησης και η παράβαση αυτή γίνει εκτός περιοχής, τότε εκτός της κόκκινης κάρτας θα δίδεται και φάουλ.
Εάν τώρα το σπρώξιμο γίνει εντός της περιοχής, τότε εκτός της αποβολής του παίκτη θα καταλογίζεται και πέναλτι υπέρ της αντιπάλου ομάδας!

Πριν από τρεις ημέρες ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποβλήθηκε στο 83ο λεπτό του ισπανικού Super Cup, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή έσπρωξε τον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 4 αγωνιστικών για το σπρώξιμο και μίας για την κόκκινη κάρτα. 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top