Το συνδρομητικό ενημέρωσε ότι προχώρησε σε αγωγή κατά της λίγκας για «μείωση τιμήματος» των τηλεοπτικών κατά 40%, ως απάντηση στο εξώδικο της Superleague, θεωρώντας ότι εξάντλησε «τα περιθώρια καλόπιστης διαπραγμάτευσης». Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Nova, προσπάθησε να καταδείξει την μείωση των εσόδων της το πρώτο εξάμηνο του 2017, λόγω των αλλαγών που επιβλήθηκαν στη φορολογία, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη χαμηλή απόδοση της Super League» που «επιδρά αρνητικά στην συνδρομητική μας βάση και στα βασικά οικονομικά μας μεγέθη».
Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Παπαδόπουλος τόνισε: «Η επιβολή φόρων 10% στην συνδρομητική τηλεόραση και 5% στη σταθερή τηλεφωνία επέδρασαν αρνητικά στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης το 1ο εξάμηνο του 2017 , πάντα σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή από την 1/1/2017 όλων των φόρων που είχαν ψηφιστεί το 2016. Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη χαμηλή απόδοση της Super League επιδρά αρνητικά στην συνδρομητική μας βάση και στα βασικά οικονομικά μας μεγέθη. Σε αυτό το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μια συντηρητική εμπορική πολιτική και να εντείνουμε τις δράσεις για την περαιτέρω βελτίωση του κοστολογικού μας μοντέλου».

Σε αυτό το πλαίσιο τονίζεται στο δελτίο Τύπου ότι: «Η εταιρεία έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια καλόπιστης διαπραγμάτευσης με τη Super League για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, κατέθεσε αγωγή μείωσης τιμήματος των Συμβάσεων Κεντρικής Διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Η αιτούμενη αναπροσαρμογή του τιμήματος βασίζεται σε έκθεση οικονομικού συμβούλου – ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top