Δείτε αναλυτικά τι είπε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ.
Αναλυτικά ο Μανόλο Χιμένεθ είπε:
Για την ΑΕΛ κι αν την περίμενε τόσο κακή;
«Η πρόθεση του προπονητή της ΑΕΛ δεν ήταν κακή. Ήθελε να δημιουργήσει υπεραριθμία στον άξονα. Μπήκαμε δυνατά και μετά το πρώτο γκολ παίξαμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι πως αν και ο αντίπαλος μπήκε δυνατά, εμείς μετά το πρώτο γκολ, συνεχίσαμε να είχαμε την ίδια ένταση».

Για το καλό και δυνατό ξεκίνημα της ΑΕΚ και πόσο ρόλο έπαιξε;
«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Επίσης, το να σκοράρουμε τόσο γρήγορα μας διευκόλυνε. Αλλά υπήρχαν διάφορες συνθήκες γύρω από το παιχνίδι που θα μπορούσαν να το κάνουν πιο περίπλοκο. Ήταν οι διεθνείς, ήταν η διακοπή, παίξαμε χωρίς κόσμο, αρκετές απουσίες και γι’ αυτό τόσο για τη νίκη, όσο και τον τρόπο που παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, όσο και σε μέρος του δευτέρου, δίνω συγχαρητήρια».

Για τη νίκη και πόσο βοηθάει εν όψει της Ευρώπης;
«Είναι πολύ σημαντικό, αλλά και οι αντίπαλοί μας κέρδισαν με μεγάλο σκορ (σ.σ. 7-0 χθες η Ριέκα). Αλλά τα συναισθήματα που έδωσε η ομάδα δίνει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη. Δεν υπάρεχουν όμως ίδιοι αντίπαλοι, δεν υπάρχουν ίδιες διοργανώσεις, δεν είναι ίδια ποτέ δυο παιχνίδια. Θα πρέπει να συμφωνήσω ότι θα πρέπει να δείξουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά».

Αν συμφωνεί ότι η ΑΕΚ έριξε ρυθμό μετά την αποβολή και θα μπορούσε να φτάσει σε μεγαλύτερο σκορ;
«Είναι δύσκολο να κρατάς συνέχεια τον ίδιο ρυθμό. Η Λάρισα δεν πέταξε την… πετσέτα. Συνέχισε να δουλεύει και με 10 παίκτες. Μπορεί να νιώσαμε ότι ήμασταν ανώτεροι μετά την αποβολή και να έκανε τους παίκτες να χαλαρώσουν. Είναι γεγονός ότι κερδίζοντας 2-0, με αποβολή και σκεπτόμενοι το ματς της Πέμπτης ίσως αυτό επηρέασε την απόδοση των παικτών».

Πόσο έτοιμη είναι η ΑΕΚ για τους ομίλους;
«Πιστεύω πως είναι έτοιμη. Μας δίνει πολύ όρεξη. Αλλά σίγουρα θα είναι κάτι πολύ απαιτητικό. Θα χρειαστεί να παίξουμε κάθε 3-4 ημέρες σε υψηλή ένταση. Έχουμε στόχο το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να πάμε καλά στην Ευρώπη. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε έναν σταθερό ρυθμό στα παιχνίδια θα πρέπει να ξεκουράσουμε παίκτες, να γυρίσουν παίκτες από τραυματισμούς. Σκεπτόμενοι κάθε διοργάνωση και κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα μας κάνει να αισθανόμαστε δυνατοί».

Για Μπακασέτα και αν είναι καλά μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε;
«Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα. Ήρθε από ένα δυσκολο καλοκαίρι. Άργησε να επανέλθει. Σκεπτόμουν πόσο χρόνο να του δώσω. Μπήκε, σκόραρε, τα πήγε καλά και χαίρομαι».

Για Αραούχο;
«Ειμαι ικανοποιημένος που έχει έρθει. Ο Αραούχο δεν είναι ακόμα στο καλύτερό του επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό ότι είχε μια ευκαιρία και το έβαλε».
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top