Η ΑΕΛ Καναδά βρίσκεται μόλις έναν αγώνα μακριά από το να γράψει ιστορία με το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη, 20:30, 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, με αντίπαλο την Ταξάντρια. Η νίκη θα δώσει στην ΑΕΛ μία ακόμα αήττητη περίοδο με ένα ρεκόρ δεκαεπτά νικών και μίας ισοπαλίας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του MMSL που μια ομάδα τερματίζει αήττητη για τρεις διαδοχικές περιόδους. Και αυτό θα επιτευχθεί με νίκη την προσεχή Τετάρτη.
Η αναμενόμενη ιστορική νύχτα της προσεχούς Τετάρτης έγινε δυνατή χάρη στην εντυπωσιακή χθεσινοβραδινή νίκη επί της PCL με 0-5. Από την έναρξη του παιχνιδιού η ΑΕΛ επιτέθηκε στην PCL ακατάπαυστα. Οι γηπεδούχοι έβαλαν εννέα παίκτες πίσω και προσπάθησαν να εξουδετερώσουν την επίθεση της ΑΕΛ, αλλά μάταια. Οι επιθέσεις της ΑΕΛ γίνονταν από κάθε πλευρά και η PCL μόλις που επιβίωσε. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας μείνει πίσω στο σκορ η PCL προσπάθησε να προωθηθεί, αλλά έτσι έγινε ευάλωτη στη μεσαία και την αμυντική γραμμή, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από τους ταλαντούχους μέσους και επιθετικούς της ΑΕΛ. Η Πορτογάλοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά εξουδετερώθηκαν από τον Δαβάκο. Ως συνήθως η άμυνα της ΑΕΛ ήταν καταπληκτική, δικαιώνοντας τον τίτλο του «Υπουργείου Άμυνας». Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΛ να έχει επιτύχει θριαμβευτική νίκη με 0-5.

Για την ΑΕΛ σκόραραν: Νικολακάκος (2), Άντριου, Μάρλοου, Βεργυρής.
Άλλος ένας αγώνας με απαραβίαστη εστία για τον Δαβάκο.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω την PCL που απόψε ήταν ανταγωνιστική. Δεν είχαν πραγματικά την ευκαιρία απόψε καθότι οι παίκτες μας ήταν 100% συγκεντρωμένοι και γνώριζαν το διακύβευμα. Αήττητη περίοδος, νέο ρεκόρ MMSL, αποκατάσταση του σκορ από το 1-1 του πρώτου γύρου.
Είναι αλήθεια όταν λένε «Ποτέ μην ξυπνάς τον κοιμώμενο γίγαντα, και άσε τα σκυλιά να κάθονται». Απόψε ο γίγαντας ξύπνησε και τα βυσσινί σκυλιά ζωντάνεψαν! Νομίζω ότι η PCL παραδόθηκε μετά το τρίτο τέρμα που πετύχαμε. Απογοητεύτηκαν πλήρως μετά τη ρουκέτα του Μάρλοου στη δεξιά γωνία του τέρματος. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Η χημεία μεταξύ των παικτών ταιριάζει την κατάλληλη στιγμή.
Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αρχίζοντας με τον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης κατά των Ολλανδών. Μέχρι την επόμενη Τετάρτη, εμπρός για τη νίκη», δήλωσε ο Μίλτον Γουγουλιάς.

Για την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΛ θα υποδεχτεί την προσεχή Τετάρτη, 20:30, την Ταξάντρια. Ένας αγώνας στον οποίο, πέραν της επίτευξης του ομαδικού ρεκόρ που αναφέρθηκε, είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί και αντίστοιχο προσωπικό.
Την Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 20:30, η ΑΕΛ θα υποδεχτεί την London English στο πλαίσιο των ημιτελικών του κυπέλλου MMSL.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top