Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την παρουσίαση του νέου προπονητή της ΑΕΛ Τζάκι Ματάισεν, που έγινε στην αίθουσα τύπου του AEL FC ARENA.
Ο Βέλγος προπονητής της ΑΕΛ, Τζάκι Ματάισεν, στην πρώτη επίσημη συνέντευξη του ανέφερε τα εξής: «Το πιο σημαντικό πράγμα όταν έρχεσαι στην ομάδα είναι να αισθάνεσαι πως σε θέλουν. Το ξέρω γιατί ήμουν και πριν στην Ελλάδα, ξέρω πως ο πρόεδρος έχει ένα ισχυρό ταμπεραμέντο και χαρακτήρα. Το ίδιο λένε και για μένα, γι’αυτό μας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να συζητήσουμε και να φτάσουμε στη συμφωνία. Από αυτή τη στιγμή και πλέον εστιάζω 100% και δίνω τα πάντα στην ομάδα και στους παίκτες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Το να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να επικοινωνήσω με τους βοηθούς και τους ποδοσφαιριστές και να δω τι πάει καλά και τι όχι. Αυτό σημαίνει ότι δίνω μεγάλη βαρύτητα και δείχνω εμπιστοσύνη στο προπονητικό τιμ. Σύμφωνα από αυτούς θα ξεκινήσει το πρώτο παιχνίδι και από ότι μου πουν. Είμαι πεπεισμένος πως πολύ σύντομα θα βρούμε όλοι μαζί λύσεις και η ομάδα θα βρεθεί σε μία θέση άνεσης. Δίχως πίεση. Αυτό είναι ο πρώτος αντικειμενικός σκοπός να αισθανθούμε άνετα. Και να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας σε όλους όσους είναι στην ομάδα και τους οπαδούς μας μέσα από τα αποτελέσματά μας. Δεν είναι εύκολη η δουλειά. Θέλω όλοι να δίνουν περισσότερο από το 100% και να πάμε όσο γρήγορα γίνεται στο στόχο. Δεν χρειάζεται να βιαστούμε, αλλά να κάνουμε ότι πρέπει γρήγορα. Πρέπει να βρούμε το σωστό ρυθμό».

Για την πρόταση που είχε αρνηθεί και τι άλλαξε τώρα: 
«Είναι αλήθεια. Υπήρχε η πρόταση και είχαμε συζητήσει και τότε με τον κ. πρόεδρο, αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα».

Για τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει: 
«Το μοντέρνο ποδόσφαιρο επιτάσσει να έχεις τη μπάλα στα πόδια σου και να προσπαθεί να δημιουργήσεις με επιθετικό ποδόσφαιρο όσο μπορείς, χωρίς όμως να είσαι αφελής. Μη μου ζητάτε τώρα να σας πω συστήματα και στρατηγικές. Το θέμα είναι βρω από κάθε παίκτη πως ταιριάζει μ’αυτά και να πάρουμε ότι καλύτερο γίνεται, αλλά και να προσαρμοστούν στην ομάδα».

Για τη διάρκεια του συμβολαίου: 
«To συμβόλαιό μου είναι για δύο χρόνια»

Αν γνωρίζει τους παίκτες: 
«Όχι είναι πολύ νωρίς ακόμα, δεν ξέρω ακόμα τους παίκτες πολύ καλά. Ξέρω κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να μιλήσω πρώτα με όλους. Γι’αυτό κι αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των βοηθών μου που θα με καθοδηγήσουν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top