Ο προπονητής της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, μίλησε στον Sport24 Radio, μεταξύ άλλων για τον Αλέξη Κούγια, την ΑΕΛ, τη διαιτησία και το ελληνικό πρωτάθλημα.΄ Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Φυντάνη
Για τις αλλαγές που έκανε όταν ανέλαβε την ομάδα: 
«Έριξα το βάρος στην ψυχολογία, διότι η ομάδα είχε αρκετά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να τονίσω είναι ότι η ομάδα έχει καλούς παίκτες και ήταν άδικη η θέση που βρισκόταν. Το δεύτερο κομμάτι ήταν ότι έδωσα χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές αναγνωρισμένης αξίας και η τρίτη αλλαγή ήταν στον τρόπο παιχνιδιού. Δείξαμε κάποια πράγματα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο, αν ήμασταν τυχεροί, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τους τρεις βαθμούς στις καθυστερήσεις. Έτσι, ανέβηκε η ψυχολογία μας και κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο το είδε όλη η Ελλάδα. Σε αυτό το ματς αδικηθήκαμε στο γκολ του Περόνε, που ακυρώθηκε. Αν είχε μετρήσει, η νίκη θα ήταν δική μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό παιχνίδι με τον Πλατανιά».

Για τις διαφορές των δύο αγώνων, με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό: 
«Με τον Παναθηναϊκό είχαμε περισσότερες ελπίδες για να πάρουμε το αποτέλεσμα. Με τον ΠΑΟΚ παίξαμε πιο κλειστά, διότι ξέραμε ότι είναι πιο ισχυρός και με μεγάλο μπάτζετ. Όχι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλούς παίκτες, αλλά έχει προβλήματα. Πιέσαμε ψηλά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μας βγήκε. Αν είχε μετρήσει το τέρμα, το παιχνίδι θα είχε τελειώσει. Έπειτα ήρθε το γκολ του Χίλιεμαρκ και χάσαμε».

Για το τι είπε στους παίκτες του μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: 
«Ότι είναι νικητές. Τους επισήμανα, βέβαια, ότι φταίμε κι εμείς, διότι όταν σου ακυρώνουν γκολ στο τέλος, το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να μη χάσουμε. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε να νικήσουμε. Διότι στο 92′ την μπάλα την… τρως! Αλλά έτσι είναι οι «μεγάλες» ομάδες. Στη φάση του γκολ του Παναθηναϊκού αδρανήσαμε κι εμείς στη σέντρα του Χίλιεμαρκ».

Για τη διαιτησία: 
«Τα περισσότερα λάθη γίνονται από τους επόπτες. Δε θέλω να πιστέψω ότι είναι κάτι εσκεμμένο. Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δε γίνεται να μετράς το γκολ του Περόνε, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο και να ακυρώνεις το άλλο τέρμα, που είναι πολύ πιο εύκολη φάση. Έτσι πάει το μυαλό κάπου άλλου. Πάντως, τα λάθη είναι ανθρώπινα».

Για τους στόχους της ΑΕΛ: 
«Το υλικό της ομάδας είναι όχι μόνο για να σωθεί, αλλά για να πάρει μία καλή θέση στη δεκάδα. Το χειμώνα θα χρειαστούμε ενίσχυση με έναν ή δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, καθώς κάποια από τα παιδιά που έχουν έρθει, δεν έχουν προσαρμοστεί και πρέπει να τα αντικαταστήσουμε. Εκτός αν δείξουν κάτι διαφορετικό ως τότε. Πάντως η ομάδα δε θα κινδυνέψει».

Για το λόγο που άργησε να προπονήσει ομάδα της Super League: 
«Ήταν και θέμα διπλώματος, αλλά στην Ελλάδα, όσον αφορά στους προπονητές, παίζουν μεγάλο ρόλο και οι μάνατζερ. Το βασικό είναι οι παράγοντες να πιστέψουν στους Έλληνες προπονητές, που δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από τους ξένους. Οι ξένοι χρειάζονται, είτε μικρό, είτε μεγάλο, χρόνο προσαρμογής κάτι που φάνηκε και στην ΑΕΛ όταν κάποιοι παίκτες, που τώρα είναι βασικοί, με τους προηγούμενους προπονητές ήταν στον πάγκο ή την εξέδρα, όπως ο Λεοζίνιο, ο Ντέλετιτς και ο Αγκάνοβιτς. Επίσης, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει καριέρα είναι ο Μασούρας, τον οποίο είδαμε και κόντρα στον Κουλιμπαλί, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Τον Μασούρα οι προηγούμενοι τον έβαζαν μπακ, αλλά είναι επιθετικός. Μπορεί να παίξει και αμυντικός, όταν έχει πρόβλημα η ομάδα. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε δεν έκανα μαγικά«.

Για τη σχέση του με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, τον κ. Κούγια: 
«Πέρα από τη φιλική σχέση που έχουμε, αγωνιστικά μου έχει εμπιστοσύνη. Είναι ένας πρόεδρος που ξέρει μπάλα. Δεν είναι άσχετος, όπως κάποιοι άλλοι πρόεδροι. Κανείς δεν μπορεί να τον πιάσει κορόιδο, αφού ξέρει μέχρι και το τι γίνεται στα τοπικά. Κάνει, βέβαια, κάποιες βεβιασμένες κινήσεις, που δεν πρέπει να γίνονται. Δεν πρέπει να υπερισχύει ο αυθορμητισμός σε κάποια πράγματα«.

Για την υπόθεση Μολέντο, για τον οποίον έκανε καταγγελία η ΑΕΛ και εν τέλει τιμωρήθηκε: 
«Για τη χρονική στιγμή της απόφασης δεν μπορώ να πάρω θέση. Θα ήταν πολύ καλό να μην έπαιζε στο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό, καθώς είναι ένα από τα τρία καλύτερα στόπερ στην Ελλάδα. Ξέρει τη θέση και εμένα μου αρέσει ότι παίζει δυνατά. Αν δεν ήταν παρών θα είχαμε 20% περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε».

Για το παιχνίδι της Κυριακής, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»: 
«Δεν υπάρχει φαβορί. Γενικότερα φέτος στα ντέρμπι δε θα υπάρχει κανένα φαβορί. Τα προηγούμενα χρόνια ξέραμε ότι κατά 70% ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη. Φέτος είναι 50%-50%. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα, μαζί με την ΑΕΚ, εκτός έδρας, όμως, χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής του. Ο Ολυμπιακός θα είναι κουρασμένος από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης του. Επίσης, δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πειραιώτικο, το τσαμπουκαλεμένο που βγάζει ο Ολυμπιακός στην έδρα του. Το θέμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δύο ποιοτικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει εναλλακτικές σε κάθε θέση, κάτι που δε συμβαίνει με τον Ολυμπιακό  και είναι πολύ επικίνδυνος από τη μέση και μπροστά, ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια«.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: 
«ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα το διεκδικήσουν μέχρι τέλους. Θα κριθεί τις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ είναι δύσκολο να υπάρξει κάποιο αουτσάιντερ. Το ίδιο θα γίνει και στην ουρά. Το θέμα είναι το πρωτάθλημα να είναι καλύτερο από άλλες χρονιές».
Ακούστε τη συνέντευξή του...
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top