Ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις, για την εικόνα του πρωταθλήματος, τη δυναμική των μικρομεσαίων ομάδων και τους διεκδικητές για την κατάκτηση του τίτλου.
Αναλυτικά ο Σάκης Τσιώλης
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ: 
«Σε ένα παιχνίδι ποτέ δεν παίζεις μόνος, καθώς παίζει και ο αντίπαλος. Αυτή τη φορά η ΑΕΛ έπαιζε με πάρα πολύ πάθος και αγωνιστικότητα. Το ότι ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε στο παιχνίδι, κάνοντας τις λιγότερες τελικές, από την πλευρά της ΑΕΛ μπορούμε να πούμε ότι ανασταλτικά λειτούργησε αρκετά καλά. Είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια τον ΠΑΟΚ και κυρίως μέσα στην Τούμπα να κάνει πάρα πολλές τελικές. Σε αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΛ έκανε πολύ λίγα πράγματα στην επίθεση και περιόρισε τις ευκαιρίες του».

Για την αλλαγή της εικόνας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: 
«Βάζοντας το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Αν πίεζε πιο ψηλά θα έφτανε σίγουρα σε ένα δεύτερο γκολ. Αυτό δεν έγινε, γύρισε πίσω και άφησε την Λάρισα να μπει στην περιοχή. Από την ώρα που μπήκε και ο Περόνε μέσα, έβαλε έναν πολύ επικίνδυνο ποδοσφαιριστή στην περιοχή του. Η ΑΕΛ άρχισε να πιστεύει στην ανατροπή και φυσικά συνετέλεσε η αποβολή του Κουλούρη αν και θα μπορούσε να το κλείσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, καθώς έγινε στο 89΄».

Για την τακτική του Λουτσέσκου: 
«Πρέπει να αξιολογείς πρώτα το ρόστερ και να δεις την ποιότητα που έχει η ομάδα σου. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ κεντροεπιθετικά είναι πάρα πολύ καλή και τολμώ να πω πως είναι η ομάδα με τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα. Ακόμα και από τον μόνιμα πρωταθλητή Ολυμπιακό, έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση. Εκεί που είναι το δυνατό μας σημείο, εκεί πρέπει να εστιάζουμε το παιχνίδι. Για αυτό ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να μαζεύεται τόσο πίσω, αλλά να εστιάζει περισσότερο στο κέντρο του και κυρίως στην επίθεση».

Για τα προβλήματα των «μεγάλων» στο πρωτάθλημα και τη δυναμική των μικρομεσαίων ομάδων: 
«Αυτό είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επαρχία να δυναμώνει για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας. Η ΑΕΚ με 6-7 καινούργιους παίκτες, ίσως υπεροπτικά, δεν μπορώ να καταλάβω να κάνεις τόσες αλλαγές  ενώ είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και να προλάβουν να κουραστούν κάνοντας ροτέισον. Δεν είναι ότι δεν είναι καλοί οι παίκτες που μπαίνουν στην θέση τους, αλλά δεν έχουν δουλέψει από την αρχή για να έχουν συνοχή και ομοιογένεια για να κερδίζουν τα παιχνίδια».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: 
«Είναι πολύ ευάλωτος και αμυντικά έχει πάρα πολλά προβλήματα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο μέτριος είναι σε ταχύτητα. Δεν έχει αυτή την εκλεκτικότητα για να μπορέσει να σου δημιουργήσει προβλήματα. Είναι προβλέψιμος. Όσο του δίνουν το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να βρίσκεται κοντά, θεωρώ πως θα βρει σιγά σιγά την συνοχή που πρέπει και μια μόνιμη βασική ενδεκάδα για να αρχίσει να παίζει καλά. Αυτή τη στιγμή έπρεπε ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αν ήθελαν πραγματικά να είναι ισάξιοι και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, θα πρέπει αυτό τον καιρό να πάρουν διαφορά από τον Ολυμπιακό, γιατί όσο είναι κοντά στην βαθμολογία, σίγουρα ο Ολυμπιακός θα βρει τον ρυθμό του».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top