Για το εισαγγελικό βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη 27 παράγοντες του ποδοσφαίρου (πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θόδωρο Κουρίδη, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης.
Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης, πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος Θανάσης Μπριάκος, πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής,  πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ)  τοποθετήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας πως εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι να αποχωρήσουν από το ποδόσφαιρο σε διάστημα 15 ημερών.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 27 παραγόντων του ποδοσφαίρου σε δίκη για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα και αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα.
Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι, αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο, να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.
Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μπορεί να γίνει με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, δηλαδή δική μας κρατική παρέμβαση, με βάσει τον αθλητικό νόμο 2725 όπως ισχύει και όπως ισχύει και στο καταστατικό της ΕΠΟ πλέον. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και με βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top