Και εγένετο RUGBY...! Η ΑΕΛ πρωτοπορεί για ακόμα μια φορά. Δημιουργία Γυναικείας & Ανδρικής ομάδας στη Λάρισα.
Ράγκμπι; Για αρκετούς μπορεί να ακουστεί παράξενο ή να το συνδυάσουν με τις αμερικανικές ταινίες, όμως το συγκεκριμένο άθλημα είναι πολύ διαδεδομένο, έχει τις ρίζες του στην Αγγλία και δεν έχει καμία σχέση  με το American football.

πώς παίζεται
Ο αγωνιστικός χώρος του ράγκμπι είναι ο ίδιος με αυτόν ενός γηπέδου ποδοσφαίρου (100x70), με μια επιπλέον περιοχή 5-10 μέτρων σε κάθε άκρη του γηπέδου (try zone). Τα δοκάρια του ράγκμπι είναι σε σχήμα Η, η μπάλα έχει σχήμα ωοειδές και δεν είναι μόνο ανδρικό άθλημα όπως νομίζουν πολλοί, αλλά και το γυναικείο ράγκμπι γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Σκοπός των παικτών είναι να περάσουν με την μπάλα την αμυντική γραμμή των αντιπάλων και να σκοράρουν περνώντας την τελική γραμμή του γηπέδου (try). Ο χρυσός κανόνας του ράγκμπι είναι ότι η πάσα γίνεται πάντα προς τα πλάγια ή πίσω και ποτέ μπροστά και αυτό κάνει το άθλημα τελείως διαφορετικό από τα αθλήματα που ξέρουμε ως τώρα!
 Το τμήμα της ΑΕΛ δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2017 και προσκαλεί άνδρες και γυναίκες να πάρουν μέρος στις προπονήσεις τους. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της ομάδας στο Facebook: https://www.facebook.com/aelrugby/
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top