Το σκεπτικό του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ακυρώνει ως επί της ουσίας αντικαταστατική την προσθήκη που έκανε η διοίκηση Γραμμένου στον πειθαρχικό κώδικα σχετικά με τα επεισόδια στις εξέδρες προκειμένου να διορθώσει την αβλεψία της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ με κύρια αποστολή να φτιάξει τους κανονισμούς. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, που παρουσιάζει το SoccerPlus, από τη στιγμή που η ΠΔΕ/ΕΠΟ δεν συμπεριέλαβε στον πειθαρχικό κώδικα διάταξη που να προβλέπει ποινές για επεισόδια στις εξέδρες, η προσθήκη που έγινε κατόπιν από τη διοίκηση Γραμμένου δεν μπορεί να ισχύσει διότι έγινε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που παραβιάζει την αρχή της ισονομίας ενώ επιφέρει ποινή έκπτωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής!

Η περί ου ο λόγος διάταξη μπορεί να ισχύσει από την περίοδο 2018 – 2019.
Όσον αφορά τη φετινή σεζόν, όπως λέει το σκεπτικό, θα επιβάλλονται αναλογικές ποινές με βάση τη διάταξη του πειθαρχικού κώδικα που αφορά την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι ίδιες.
Η απόφαση του δικαστή εκθέτει τα μέλη της ΠΔΕ/ΕΠΟ και αυτούς που τους διόρισαν δεδομένου ότι η βασική αποστολή κατά τη δεκάμηνη παραμονή τους στην ΕΠΟ ήταν η αναμόρφωση των κανονισμών.
Το να μην ισχύσει η εν λόγω διάταξη στο τρέχον πρωτάθλημα διότι προστέθηκε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος είχε ζητήσει η δικηγόρος της ΑΕΚ κατά την ακροαματική διαδικασία.
soccerplus.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top