Το θέμα της κατάργησης του γνήσιου της υπογραφής των ποδοσφαιριστών στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, ζήτησε από την ΕΠΟ η Σούπερ Λίγκα κατά τη διάρκεια συνάντησης με θέμα τον νέο κανονισμό αδειοδότησης των ΠΑΕ.
Στους φακέλους που καταθέτουν οι ομάδες όπως αναφέρει το sdna περιλαμβάνονται υπεύθυνες δηλώσεις ποδοσφαιριστών που αφορούν την εκ μέρους τους αποδοχή του ύψους των οφειλών, τη σύμφωνη γνώμη τους περί διακανονισμού και τυχόν εκχώρηση των απαιτήσεων τους σε τρίτους. Οι εκπρόσωποι της Λίγκας με το επιχείρημα ότι το γνήσιο της υπογραφής των ποδοσφαιριστών είναι μια διαδικασία που δεν προβλέπεται από την UEFA ζήτησαν να πάψει να υφίσταται και στη αδειοδότηση της ΕΠΟ.
Ωστόσο από την πλευρά των ανθρώπων της ομοσπονδίας εκφράστηκαν επιφυλάξεις, αφού είναι άλλωστε νωπό το θέμα με τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες για τις οποίες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε αξιωματούχους και υπαλλήλους της ΕΠΟ. Η Λίγκα έστειλε δύο υπομνήματα με περίπου 15 τροποποιήσεις που επιθυμεί να γίνουν στον κανονισμό αδειοδότησης.
Μια από αυτές είναι η μη ανάκληση δοθείσης άδειας μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις διότι υπάρχουν ρήτρες στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ένα δεύτερο αίτημα είναι να μην ισχύσει ο περαιτέρω έλεγχος και να μην κινδυνεύουν με απώλεια άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι ομάδες που έχουν αρνητική καθαρή θέση. Για το θέμα αυτό ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Η Λίγκα ζήτησε, εφόσον η καθαρή θέση της ομάδας έχει βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, να μην γίνεται περαιτέρω έλεγχος, ενώ η ΕΠΟ επιφυλάχθηκε.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top