Δείτε σε βίντεο και διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης για την αναμέτρηση του πρωταθλήματος της Super League της ΑΕΛ με την Ξάνθη, στο AEL FC ARENA.
Αναλυτικά ο Ηλίας Φυντάνης
«Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Από τα αγωνιστικά; Αν κι εκεί μπορώ να μιλήσω μόνο με δύο κουβέντες. Το παιχνίδι ήταν δικός μας και ήμασταν καλύτεροι. Κάτι άλλωστε που το είδαν όλοι. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε μία ποδοσφαιρική υπομονή που δεν την έχει ούτε ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σήμερα αυτή την ποδοσφαιρική υπομονή που δεν την έχει κανείς στην Ελλάδα, την είχε η ΑΕΛκαι την αποκτήσαμε με τους ποδοσφαιριστές που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και είναι παλικάρια. Που είναι αυτοί που τους βρίζουν από την εξέδρα να βγουν έξω. Δεν θα βγουν ποτέ όσο είμαι εγώ. Όποιον βρίζουν δεν θα βγαίνει ποτέ κι ας είναι και νεκρός. Αυτή είναι η αρχή μου. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα κι έχει σοβαρούς φιλάθλους κι αυτοί οι λίγοι πρέπει να απομονωθούν. Έστω αυτοί οι δύο-τρεις που έχουν απομείνει. Δεν γίνεται η ομάδα να κάνει την προσπάθεια της στο δεύτερο ημίχρονο και να προσπαθούμε να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και σε κάποια σουτ που έκανε η Ξάνθη από τα σαράντα και τριάντα μέτρα να βρίζουνε. Ή ακόμα και στο δοκάρι έβριζαν εμένα. Για ποιο λόγο;
Να αρχίσω να λέω τα ίδια; Ξέρετε που είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή; Όταν ήρθα η ομάδα είχε δύο βαθμούς και τώρα έχει 17. Φτάσαμε την Ξάνθη στην 7η θέση. Είμαστε μέσα στο στόχο με τη λήξη του πρώτου γύρου και με ένα καλό αποτέλεσμα στη Λαμία μπορεί να είμαστε παραπάνω. Αν κάνω λάθος να μου το πείτε. Θέλετε να φύγω; Φεύγω αύριο το πρωί δεν χαμπαριάζω τίποτα. Ο πρόεδρος μου έδωσε μία ευκαιρία και την άρπαξα από τα μαλλιά. Δεν μου την έδωσε όμως επειδή ήμουν τυχαίος, αλλά επειδή πίστευε πως θα πετύχω. Όπως ότι θα πετύχω το πιστεύω κι εγώ. Όλη τη βδομάδα μη νομίζετε πως τα περνάω ντούκου. Είναι κάποιοι δημοσιογράφοι που γράφετε στις εφημερίδες, όχι για μένα αλλά για τους ποδοσφαιριστές. Να ξέρετε όταν γράφετε εναντίον των ποδοσφαιριστών είναι σαν να βρίζετε εμένα. Από την ομάδα θα φύγει κάποιος μόνο όταν το θέλει ο ίδιος ή όταν δεν τον θέλουμε εμείς. Κι όχι να γράφετε ονόματα τα οποία λέτε πως η διοίκηση θα διώξει τον έναν ή τον άλλον. Υπάρχει διοίκηση, υπάρχει προπονητής που θα κάτσει να συζητήσει με το τεχνικό τιμ, με τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο. Δεν μπορείτε να γράφετε τυχαία πριν τον αγώνα. Μου χαλάτε την ομάδα κάποιοι και ξέρουν καλά ποιοι είναι αυτοί. Ευτυχώς είναι δύο-τρεις κι όχι παραπάνω καθώς εδώ μέσα βλέπω πενήντα. Κάναμε μία νίκη και αντί να μιλάμε αγωνιστικά με τις φάσεις και τι ευκαιρίες κάναμε, μιλάμε για το ποιοι βρίζουν. Δηλαδή αν το παιχνίδι ερχόταν 0-0 σήμερα τι θα γινόταν; Θα με κρεμάγατε εδώ απέξω; Γιατί θέλετε να χαλάω το σκεπτικό μου και να σας λέω αν σας άρεσε να τρώτε τέσσερα-τέσσερα; Γιατί αυτή η ομάδα τέσσερα δεν θα φάει ποτέ. Αν φάει σας το λέω θα πεθάνω στο γήπεδο εγώ. Ποτέ δεν θα φάει τόσα. Η ομάδα έχει σκοράρει από το ματς με τον ΠΑΟΚ έως και σήμερα σε όλα τα παιχνίδια. Μόνο στο ματς της Καρδίτσας δεν σκοράραμε. Ποιος σας είπε ότι το παιχνίδι λήγει στο 90′ και στο 90+5′; Είναι αυτό που σας λέω, πως η ομάδα έχει αποκτήσει ποδοσφαιρική υπομονή που δεν έχει κανένας. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέζαμε συνεχώς. Στο προηγούμενο παιχνίδι εσύ και κάποιος άλλος που είναι από πίσω σου μιλήσατε για πράγματα που δεν αφορούσαν το αγωνιστικό. Μόνο αγωνιστικά λοιπόν θα απαντήσω». Θα φύγεις πεινασμένος μου φαίνεται σήμερα εσύ. Γιατί στο προηγούμενο ματς μου είπες πως γιουχάρανε. Σήμερα γιουχάρανε αλλά η ομάδα κέρδισε. Ποιος γιουχάριζε; Τέσσερις βαθμούς πήρε η ομάδα και είναι έβδομη; Το κατανοείς αυτό»;

Για την αντιμετώπιση που έχει από τον κόσμο: 
«Δεν θα δούμε άλλα παιχνίδια, αλλά το σημερινό. Κι από το σημερινό θα δείτε και την αλυσίδα στα προηγούμενα. Ο Ρέντζας σήμερα βγήκε για λόγους τακτικής, αλλιώς δεν θα έβγαινε. Πήγαμε το Μασούρα επειδή είναι επιθετικογενής στην άμυνα παίρνοντας τεράστιο ρίσκο. Παίξαμε στην ίδια ενδεκάδα με τους Περόνε, Ναζλίδη, Κρίζμαν και Ντέλετιτς με τον Μασούρα να γίνεται μπακ-εξτρέμ και να ανεβοκατεβαίνει. Παίζαμε με δύο εξτρέμ. Ποιον να βγάζαμε; Εσύ που μου κάνεις την ερώτηση πες μου; Ή μήπως να ρωτήσουμε έναν-έναν τον κόσμο. Ποιον να βγάζαμε το Ναζλίδη, τον Κρίζμαν, τον Ντέλετιτς, τον Αγκάνοβιτς ή τον Μασούρα. Δεν μου δίνεις απάντηση. Η αλλαγή του Περόνε σήμερα έγινε στο 67′. Παίζουν οι καταλληλότεροι και οι πιο έτοιμοι. Ρε παιδιά λέτε για το ποιοι παίζουν και δεν σας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα; Δεν καταλαβαίνω. Θέλετε να δούμε λοιπόν από την πρώτη αγωνιστική. Στο Καραϊσκάκη 4-0, στη Φιλαδέλφεια 4-0, στη Νέα Σμύρνη ας το αφήσουμε ήταν πανηγύρι. Ξεφτίλισαν την ομάδα. Ήταν ομαδίτσα κι έχει γίνει ομαδάρα η ΑΕΛ. Και κάθε μέρα θα γίνεται πιο καλή. Εγώ αυτό το σκεπτικό έχω κι αυτό πράττω. Η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή με τους 15 βαθμούς μετά τον ΠΑΟΚ κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Το κάνει αυτό ή όχι; Τι περιμένετε να χάσει για να βρίσετε; Δοκάρι γίνετε βρίζουν δυο-τρεις, σουτ γίνεται πάλι το ίδιο. Αν ερχόταν 0-0 πάλι θα βρίζανε ποιος είναι ο λόγος. Δεν θα απαντήσω στους δύο-τρεις που βρίζουν στη κερκίδα. Επί μισή ώρα έβριζαν σπίτια και μάνες».

Για την μη χρήση του Περόνε στην βασική ενδεκάδα: 
«Γιατί δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει από την αρχή. Με το τρόπου παιχνιδιού που παίζουμε, δηλαδή στο 4-1-4-1 ή στο 4-2-3-1 δεν μπορεί να αγωνιστεί από την αρχή. Υπάρχει δεύτερος γύρος και διακοπή, αν προσπαθήσει θα ξεκινήσει από την αρχή».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top