Ο προπονητής της ΑΕΛ Καναδά είπε ότι «η ομάδα επιβάλλεται να κερδίσει», και η ΑΕΛ πήρε μια υπέροχη νίκη. Ως συνήθως, η αντίπαλη ομάδα σκόραρε πρώτη και η κατάσταση των πραγμάτων δεν έμοιαζε ωραία για τους «βυσσινί» που έμειναν πίσω στο σκορ με 0-2. Η ΑΕΛ αντέδρασε μειώνοντας σε 1-2, η Acoriano έκανε το 1-3 και το ημίχρονο έκλεισε με 2-3.
Στην ανάπαυλα η ΑΕΛ έκανε αλλαγές οι οποίες δούλεψαν μαγικά. Κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σαν να παρακολουθούσες την «παλιά ΑΕΛ», με κλείσιμο των χώρων και κυριαρχία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Δώδεκα λεπτά πριν το τέλος η ΑΕΛ κατάφερε την ανατροπή με 4-3, αλλά επτά λεπτά αργότερο η αντίπαλοι ισοφάρισαν σε 4-4. Αυτό έδωσε περισσότερη δύναμη στην ΑΕΛ η οποία προηγήθηκε εκ νέου με 5-4, δύο λεπτά πριν το τέλος, με τον Κοέλιο. Επόμενο ήταν όλοι οι παίκτες της Acoriano να προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν τον αγώνα, αλλά ήταν η ώρα να μιλήσει η νέα προσθήκη της ΑΕΛ, ο Βόιτστεκ Σιλντίσκι, ο οποίος αφού πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα είδε μόνο του τον Άντριου στο κέντρο του γηπέδου, τον σημάδεψε πετώντας τη μπάλα με το χέρι και ο στράικερ της ΑΕΛ ανενόχλητος έγραψε το τελικό 6-4 για την ομάδα του.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο μέσος της ΑΕΛ Στιβ Βεργυρής αγωνίστηκε με πόνο στην πλάτη και λίγο πριν το τέλος ο τερματοφύλακας της Acoriano βγήκε εκτός περιοχής σωριάζοντας τον παίκτη της ΑΕΛ, με τον διαιτητή να μη δίνει ούτε φάουλ! Όλος ο πάγκος της ΑΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι φίλαθλοι περιφρονούσαν και απειλούσαν τον διαιτητή.

Για την ΑΕΛ σκόραραν : Κοέλιο (2), Κιθ «ο Κανονιέρης» Άντριου (2), Σιμόες και Νταν «ο Υπουργός Άμυνας» Πατσέκο.

Μετά τον αγώνα, ο προπονητής της ΑΕΛ, Μίλτον Γουγουλιάς, ο οποίος έλειψε τρεις εβδομάδες σχολίασε :
«Αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που τόσο 3γώ όσο και όλοι οι παίκτες σκεφτόμαστε είναι ο αδελφός μας και συμπαίκτης, Στιβ Βεργυρής. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και είμαστε πάντα στο πλευρό του. Αυτή η νίκη είναι για εσένα αδελφέ Στιβ!
Αρνούμαι να σχολιάσω για την διαιτησία. Υποθέτω ότι οι διαιτητές απολαμβάνουν να βλέπουν παίκτες της ΑΕΛ να τραυματίζονται σοβαρά. Ντροπή τους. Αίσχος!!!
Κάναμε μια μικρή αλλαγή στο ημίχρονο και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το πραγματικό ποδόσφαιρο της ΑΕΛ. Η άμυνά μας, η μεσαία και η επιθετική γραμμή μας ήταν εκπληκτικές. Πρέπει να συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο και είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας».

Για την 8η αγωνιστική η ΑΕΛ θ’ αντιμετωπίσει την προσεχή Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 21:45, την London Scottish.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top