Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα «hoax» που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Πρόκειται ως επί το πλείστον για φανταστικά σενάρια που δημοσιεύονται ως «ειδήσεις» ή -στην καλύτερη περίπτωση- για μη διασταυρωμένες πληροφορίες. Στην τελευταία κατηγορία εμπίπτει και το σενάριο που αφορά τον πλειστηριασμό του γηπέδου της ΑΕΛ, λόγω χρεών του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη.
Η είδηση δημοσιεύτηκε από θεσσαλικό site οικονομικού περιεχομένου, και αναπαρήχθη από αρκετές ιστοσελίδες και μάλιστα ορισμένες υψηλής επισκεψιμότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπερσύγχρονο γήπεδο της Λάρισας θα τεθεί σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Πειραιώς λόγω χρεών ύψους 53.000.000 ευρώ και μάλιστα έχει οριστεί τιμή εκκίνησης στα 17.000.000 ευρώ.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα για τρεις λόγους:
- Νομικά δεν γίνεται να τεθεί σε πλειστηριασμό το ακίνητο που βρίσκεται σε έκταση η οποία ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η έκταση έχει παραχωρηθεί στην εταιρία «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ», ιδιοκτησίας Κων/νου Πηλαδάκη, για 50ετή χρήση.
- Ο Πηλαδάκης, μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ από το 2004 έως το 2013, έχει ρυθμίσει σε συνολικό επίπεδο τα χρέη του. Το γήπεδο είχε κατασκευαστεί το 2010 με ομολογιακό δάνειο από τη Marfin, η οποίο πέρασε στη συνέχεια στην «Πειραιώς».
- Το ομολογιακό δάνειο εξυπηρετείται κανονικά, άρα δεν προκύπτει θέμα πλειστηριασμού ακόμα κι αν ήταν νομικά εφικτό.
Συνεπώς, το συγκεκριμένο δημοσίευμα ...καταρρίπτεται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top