Την ώρα που στην Ευρώπη στα μεγάλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά οι αγώνες-πλην της Γερμανίας- στην Ελλάδα έχουμε διακοπές 15 ημερών. Λες και πάνε σχολείο οι ποδοσφαιριστές των ελληνικών ομάδων. Απίστευτες καταστάσεις που διαιωνίζονται εδώ και χρόνια. Δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο αυτό. Αλλά συνεχίζει να εκπλήσσει. Ειδικά τώρα που η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA  έχει πάρει την κατιούσα  με αποτέλεσμα οι ελληνικές ομάδες να παίζουν από τις αρχές Ιουλίου προκριματικά στην Ευρώπη, τώρα που το προϊόν απαξιώνεται σε σημείο να κινδυνεύει σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή,  με άδεια τα γήπεδα,  τώρα η  παραφωνία αυτή ακούγεται πιο έντονα.
Παλαιότερα τουλάχιστον  διεξάγονταν  και κάποια τουρνουά Χριστουγέννων.   Το να γράψω το ειρωνικό  ότι  «προφανώς  οι κουτόφραγκοι δεν ξέρουν από ποδοσφαιρικό μάρκετινγκ»  είναι κοινοτυπία.
Μέσα στις γιορτές απολαύσαμε  ντέρμπι, είδαμε αγώνες με δυνατές συγκινήσεις και στην κορυφή του Clasico. Η Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα παίξανε  στη μία το μεσημέρι,  ώρα Ισπανίας, για πρώτη φορά ώστε το παιχνίδι αν μεταδοθεί απευθείας στη μεγάλη αγορά της Ασίας.
Μέσω των συνδρομητικών καναλιών χορτάσαμε μπάλα αυτές τις  γιορτινές  ημέρες τόσο που ξεχάσαμε  ότι παίζεται μπάλα και εδώ!!! Εδώ στην Ελλάδα πέρα βρέχει.  Απαξίωση. Γίνονται  κάποιες προσπάθειες να κρατηθεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων με  τις επικείμενες μεταγραφές του Ιανουαρίου αλλά και πάλι μόνοι μας τα λέμε μόνοι μας τα ακούμε.   Την ίδια ώρα,  η  πώληση φανατισμού έχει αρχίσει και ξεφτίζει. Δεν πουλάει. Ο καθένας έχει άλλα  σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά του.  Δεν «τσιμπάει»  όσο παλαιότερα ο κόσμος.
Μέρες  γιορτινές που θα μπορούσαν οι γονείς  να πάνε τα παιδιά τους στο γήπεδο , στο πρωτάθλημα έχει μπει χριστουγεννιάτικο λουκέτο. Θα μου πείτε στην Ελλάδα έχουν  το «προνόμιο»  οι ποδοσφαιριστές  της μεγάλης κατηγορίας να παίζουν μία φορά την εβδομάδα και μόλις σκάσει παιχνίδι κυπέλλου ενδιάμεσα ή ευρωπαϊκός αγώνας να ακούγεται η δικαιολογία ότι «κουράζονται τα παιδιά»!!! Και μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές. Και κουράζονται με ένα-δύο αγώνες την εβδομάδα, παρουσιάζοντας το θέαμα που βλέπουμε όλοι και δεν θα το κρίνω εδώ.
Αντί να γίνονται συνολικές προσπάθειες να βελτιωθεί το προϊόν και να έχουν όλοι όφελος, το  έχουν περιχαρακώσει σε πρώτη φάση  με το επόμενο βήμα να είναι η δημιουργία συνθηκών ασφυξίας. 
Δεν βαριέσαι……
Πηγή: protothema.gr
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top