Σε απάντηση των απαξιωτικών δηλώσεων του κ.Κούγια για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι:
Τον Ιούνιο του 2015 που ήρθε στην ομάδα μας, υπήρχαν ήδη και λειτουργούσαν άρτια οργανωμένα τμήματα υποδομής, με 200 παιδιά, 6 προπονητές και προπονητή τερματοφυλάκων, καθώς και μία ομάδα νέων (κ-20) με 22 δελτία και μ.ο. ηλικίας τα 17 έτη. Ο απερχόμενος μάλιστα τότε προπονητής (κ.Σάκης Αναστασιάδης) είχε παραδώσει τόσο στην ΠΑΕ όσο και στο Σωματείο την έκθεσή του στην οποία αξιολογούσε το ρόστερ της ομάδας νέων εκείνης της περιόδου αλλά και υποδείκνυε τους μεταγραφικούς στόχους νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του Νομού. Επίσης, το Μάϊο του 2016 ο κ.Κούγιας απένειμε τιμητικό έπαινο στο παιδικό και το εφηβικό τμήμα της ακαδημίας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ για τις διακρίσεις τους. Άρα η δήλωσή του κ.Κούγια ότι αυτός δημιούργησε πέρυσι πρώτη φορά τμήματα υποδομής είναι, επιεικώς, άστοχη.
Όσον αφορά τον «φοβερό πόλεμο» που δέχεται από το Σωματείο εξ’ αιτίας του οποίου ξεκίνησε τη συνεργασία με άλλη ερασιτεχνική ομάδα και ότι «το Σωματείο δεν τον βοήθησε», να του τονίσουμε ακόμη μια φορά ότι το Σωματείο ουδέποτε «πολεμά» οποιονδήποτε ιδιοκτήτη ΠΑΕ παρά μόνο πράττει σύμφωνα με τους Νόμους και το καταστατικό του Σωματείου. Στο σκέλος δε της «βοήθειας», ειδικά στο κομμάτι των υποδομών να του φρεσκάρουμε την μνήμη με τα κάτωθι:

Την πρώτη χρονιά έλευσης του κ.Κούγια με την ομάδα αγωνιζόμενη στην Football League και την υποχρεωτική συμμετοχή μίας ομάδας νέων στο εν λόγω πρωτάθλημα, σταθήκαμε δίπλα στον κ.Κολομητρούση και τον κ.Δοδοντσάκη με κάθε τρόπο, ειδικά στην έναρξη της εργασίας τους όταν μάταια έψαχναν να βρουν άνθρωπο της ΠΑΕ να συνεργαστούν. Τους βοηθήσαμε να επανδρώσουν την ομάδα με αθλητές του εφηβικού μας τμήματος, τους παραδώσαμε την εισήγηση του προκατόχου τους και παλέψαμε να φέρουμε τους παίκτες που μας ζήτησαν εκμεταλλευόμενοι τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με τα σωματεία και τις ακαδημίες του Νομού. Μέχρι και σε επίπεδο ιματισμού και βασικών αναγκών (μπάλες κ.λ.π.) συνεισφέραμε αντί να γίνεται το αντίθετο κ.Κούγια, να βοηθάει δηλαδή η ΠΑΕ την ακαδημία.

Την επόμενη χρονιά, με την άνοδο της ομάδας μας στην Super League, η αναγκαιότητα συμμετοχής τριών ομάδων νέων (κ-15,κ-17 και κ-20) στο εν λόγω πρωτάθλημα έφερε πάλι τα στελέχη της ΠΑΕ προς τη διοίκηση του Σωματείου, ζητώντας την βοήθειά μας στην στελέχωση των τριών ομάδων νέων. Και πάλι βοηθήσαμε, όχι τον κ.Κούγια αλλά την ΑΕΛ. Παραδώσαμε στα στελέχη σας όλη την λίστα από το scouting των στελεχών της ακαδημίας με ποδοσφαιριστές τόσο των τμημάτων της ΑΕΛ όσο και άλλων σωματείων για κάθε ηλικιακό τμήμα ξεχωριστά. Μπήκαμε μάλιστα και σε διαπραγματεύσεις με άλλα σωματεία, κάτι που δεν ήταν υποχρέωσή μας, μόνο και μόνο γιατί μας το ζήτησε η ΠΑΕ, και σας φέραμε «στο πιάτο» δελτία ποδοσφαιριστών που τώρα καλούνται στην Εθνική ομάδα. Συνεισφέραμε επίσης ξανά και σε επίπεδο βασικών αναγκών των ομάδων νέων, όπως και την πρώτη σας χρονιά.

Κλείνοντας, ας απευθυνθεί ο κ.Κούγιας στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ.Μάρκου για να του επιβεβαιώσει το πόσο και πως το Σωματείο τον βοήθησε στο θέμα του φακέλου αδειοδότησης περί οργάνωσης και λειτουργίας των τμημάτων υποδομής της ΠΑΕ σύμφωνα με τα Αθλητικά Κριτήρια όπως ορίζει η Επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ τα τελευταία τρία χρόνια, με  την ουσιαστική συμβολή από μέρους μας ακόμα και στην συγγραφή των εν λόγω άρθρων.

Υ.Γ. Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κούγια για «ερασιτέχνη που είχε ΠΑΕ με 3 ΑΦΜ» κλπ, δεν θα μπούμε στον κόπο να εξηγήσουμε για ακόμα μια φορά την αλήθεια για να καταρρίψουμε τη φαντασία του. Θα αρκεστούμε τόσο για το θέμα της αδειοδότησης όσο και για το παραπάνω θέμα στο ρητό «ουδείς αχαριστότεροςτου ευεργετηθέντος».

 Για το Δ.Σ. της Α.Ε.Λ.
 Ο Πρόεδρος                      ο Γεν.Γραμματέας
 Νάκας Γεώργιος                Σοφός Γρηγόρης
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top