Σημαντική νίκη πέτυχε η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ, απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών. Η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη, όχι μονάχα για να ξεφύγει από την γραμμή του υποβιβασμού αλλά και για λόγους ψυχολογίας μιας και τις τελευταίες αγωνιστικές ενώ ήταν καλύτερη δεν μπορούσε να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι παίκτριες του Νίκου Γκαλίτσιου έπαιξαν επιθετικά από το πρώτο λεπτό και περιόρισαν την ομάδα της Αθήνας στο δικό της μισό, η οποία όμως έκλεινε σωστά τους χώρους και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις. Η συνεχής πίεση έφερε για την ΑΕΛ αρκετές φάσεις μπροστά από τα καρέ του Ατρόμητου με κορυφαίες, το ασθενές σουτ της Σρετένοβιτς από πλεονεκτική θέση μετά από λάθος της άμυνας του Ατρόμητου, την κοντινή προβολή της Λόγου που πέρασε άουτ, το κοντινό σουτ της Χριστοφορίδη μετά από κάθετη μπαλιά της Λόγου που απέκρουσε ενστικτωδώς η αντίπαλη τερματοφύλακας όπως και το δοκάρι της Σρετένοβιτς από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Και όσο δεν έμπαινε το γκολ για την ΑΕΛ ο νόμος του ποδοσφαίρου απειλούσε την ομάδα της Λάρισας για ακόμα μία φορά. Μάλιστα ο Ατρόμητος παραλίγο να προηγηθεί στο σκορ όταν σε μία ασυνεννοησία της άμυνας της ΑΕΛ, η επιθετικός του Ατρόμητου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για σουτ, όμως η Βλασιάδου κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα. Επίσης λίγα λεπτά μετά σε μία εκτέλεση κόρνερ της πάντα επικίνδυνης Σάλκουνιτς, η άμυνα της ΑΕΛ αδράνησε και η επιθετικός του Ατρόμητου σημάδεψε την Βλασιάδου από πλεονεκτική θέση. Η λύτρωση για την ΑΕΛ ήρθε τελικά στο 37' με κοντινή προβολή της Γαγάρα μετά από μπαλιά της Ακριβούλη και αφού προηγήθηκε μία πολύ ωραία αντεπίθεση. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΛ να θέλει να δώσει χώρο στον αντίπαλο, χωρίς όμως να δίνει και την κατοχή της μπάλας, με τον Ατρόμητο να παραμένει πιστός στο αγωνιστικό του πλάνο και να περιμένει την ΑΕΛ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν και ελάχιστες φάσεις. Σε μία από αυτές στο 61' η Τσούκα μπήκε στην περιοχή και η αντίπαλος που την ακολουθούσε την έσπρωξε άθελα της, με τον διαιτητή της αναμέτρηση να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα η Λόγου. Αυτό το γκολ στην ουσία σήμανε και το τέλος του αγώνα με τις δύο ομάδες να είναι εμφανώς καταβεβλημένες από τον υψηλό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου αλλά και το γεγονός ότι προέρχονταν από τις διακοπές των εορτών. Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος προσπάθησε να σημειώσει κάποιο γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στον αγώνα, όμως η Βλασιάδου ήτανε σωστή όσες φορές χρειάστηκε και ειδικά στις καθυστερήσεις όπου σε μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ, η μπάλα στρώθηκε σε μία παίκτρια του Ατρόμητου, με την Βλασιάδου όμως να αποκρούει την μπάλα.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Γαγάρα, Σακελλάρη, Σωτηριάδη, Αρκουλή, Ζντράβκοβιτς, Τσούκα, Λόγου, Σρετένοβτις, Ακριβούλη, Χριστοφορίδη
Αλλαγές: Πουρλιώτη, Σπυροπούλου, Μπελμέζα, Σκοτεινιώτη
Στον πάγκο βρέθηκαν: Νάση, Ρήγα, Λέμε

Η ΑΕΛ αν και δεν εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμη μετά την διακοπή για τις γιορτές, ήταν όμως πολύ αποφασισμένη και παθιασμένη για τη νίκη. Στα θετικά νέα για την ΑΕΛ η επιστροφή της Πουρλιώτη η οποία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε ξεκινήσει τη χρονιά.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης..... ο διαιτητής..... και όχι η διαιτησία του. Η ΑΕΛ που δεν έχει κάποιο παράπονο από την διαιτησία του αγώνα, είχε μία άδικη και εχθρική εξωαγωνιστική αντιμετώπιση από τον Βολιώτη ρέφερι, που προκαλεί απορίες. Οι παράγοντες της ΑΕΛ ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν τον λόγο για τον οποίο ο εν λόγω ρέφερι προέβη σε παράτυπες (και όχι μόνο) ενέργειες, που δεν τιμούν σίγουρα το ποδόσφαιρο και δεν αρμόζουν σε αξιωματούχους αγώνων.
Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ θα ταξιδέψει αυτήν την Κυριακή στο Μεσολόγγι, σε μία επικίνδυνη έξοδο απέναντι στο νεοφώτιστο και φιλόδοξο Μεσολόγγι 2008.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top