Ο προπονητής της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, αναφέρθηκε για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στα Γιάννενα, για το Κύπελλο, την μάχη του πρωταθλητή αλλά και την μάχη στην ουρά της Supeleague, στο Αθλητικό Metropolis 95,5. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηλίας Φυντάνης:
Για τη νίκη στα Γιάννενα στον θεσμό του Κυπέλλου:
«Ξέραμε ότι θα παίζαμε με μια ομάδα που παίζει επιθετικά στην έδρα της. Ο σχεδιασμός μας ήταν να πετύχουμε ένα γκολ εκτός έδρας και να έχουμε το προβάδισμα στο γήπεδο μας. Όχι μόνο πετύχαμε ένα αλλά πετύχαμε και δεύτερο και μάλιστα ενώ είχαμε μείνει πίσω στο σκορ. Αυτό μας δίνει το προβάδισμα για τους 4 όμως θέλει πολύ σοβαρότητα από όλα τα παιδιά. Έχουμε χρόνο για την ρεβάνς προέχει ο δύσκολος αγώνας κόντρα στον Ατρόμητο. Δεν πρέπει να την πατήσουμε όπως με την Ξάνθη βέβαια που ενώ φάνηκε πως είχαμε πάρει το προβάδισμα για πρόκριση κάναμε αλλαγές και λίγο έλειψε να το πληρώσουμε. Είμαστε πλέον με το 1 πόδι στους 4 και θα κοιτάξουμε να κατεβάσουμε την καλύτερη δυνατή 11αδα».

Τώρα που είσαστε σε πολύ καλή βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα θα συγκεντρωθείτε στο κύπελλο;
«Όταν ανέλαβα προπονητής ξεκίνησα στο πολύ δύσκολο εντός έδρας αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ξεκινήσαμε με στόχο να απομακρυνθούμε από τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Football League. Να καταφέρουμε να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Καταφέραμε να το πετύχουμε καθώς είμαστε πάνω από μήνα στις θέσεις 5-10. Αφού το καταφέραμε αυτό μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε γιατί όχι πιο ψηλά και έχουμε βάλει πλέον στόχο την 5η θέση. Βέβαια όλο αυτό γίνεται χωρίς άγχος, σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αλλά  και να μην πάρουμε την 5η θέση δε θα μας πειράξει. Στόχος μας παραμένουν οι θέσεις 5-10. Το σκεπτικό μας είναι αν τις τελευταίες 6-7 αγωνιστικές βρισκόμαστε κοντά στην 5η θέση θα κοιτάξουμε να κυνηγήσουμε τους αγώνες που πρέπει για να το πετύχουμε.

Είσαστε πλέον πιο ήρεμοι από ότι στην αρχή του πρωταθλήματος που φαινόταν να υπάρχει μια ένταση;
«Έβλεπα κάποια πράγματα που δεν γινόντουσαν σωστά και ζήτησα να αποχωρήσω από την ομάδα. Το αναφέρω αυτό γιατί γινόντουσαν λάθη και στον σχεδιασμό της ομάδας και στον τρόπο παιχνιδιού αλλά κυρίως στα πρόσωπα που αγωνιζόντουσαν. Αυτά κοίταξα να αλλάξω από την ώρα που ανέλαβα. Γίναμε οικογένεια δεν υπάρχει η γκρίνια το ποιος παίζει ή δε παίζει, δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα πλέον στην ομάδα, όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό εκεί οφείλεται και η επιτυχία όλου του σχεδιασμού».

Στην καλή φετινή πορεία παίζουν ρόλο τα σημαντικά αποτελέσματα κόντρα στους μεγάλους;
«Σίγουρα έπαιξε το ρόλο του . Όταν παίρνεις αποτέλεσμα από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ενώ βάση της εικόνας αδικείσαι από το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και παράλληλα οι ανταγωνιστές σου χάνουν από αυτούς καταφέρνεις και απομακρύνεσαι. Ανέβηκε η ψυχολογία αφού κερδίσαμε ομάδες με τεράστιο μπάτζετ που δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το δικό μας. Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μας επηρεάζει αν παίζουμε εντός ή εκτός και αγωνιζόμαστε με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Αυτό που είναι επίσης πολύ σημαντικό είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας αλλά και ότι δεν εξαρτιόμαστε μόνο από έναν παίκτη για το σκοράρισμα σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Έχουν σκοράρει όλοι οι μέσοι κάτι που δείχνει πως δουλεύουμε πολύ καλά σαν ομάδα».

Για την αγάπη των Λαρισαίων για την τοπική ομάδα:
«Αυτό που ζω στη Λάρισα δεν το έχω ζήσει αλλού αν και έχω εργαστεί ξανά σε επαρχιακές ομάδες στην Football league βέβαια. Αγαπάνε τόσο πολύ την ομάδα ασχολούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν σε δουν με άσχετη εφημερίδα σε κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω. Οι 9 στους 10 κυκλοφορούν με την Ελευθερία στα χέρια. Ειλικρινά είναι πολύ καλό αυτό που γίνεται εδώ με την υπέρμετρη αγάπη για την τοπική ομάδα».

Ποιον θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα;
«Εγώ το έχω ξαναπεί κιόλας, πιστεύω πως 3 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος θα παίζεται ακόμα πρωτάθλημα. Ο τίτλος θα κριθεί στον 1 ή στους 2 βαθμούς. Μέχρι τέλους θα πηγαίνουν οι ομάδες έτσι χέρι-χέρι γιατί είναι πάνω κάτω ισοδύναμες. Όλοι θα πετάνε βαθμούς αλλού ο ένας αλλού ο άλλος. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ ακριβό ρόστερ που και έναν παίχτη να χάσει μπορεί να τον αναπληρώσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει οπουδήποτε και αν πάει να παίξει να παίρνει βαθμό ή βαθμούς ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί. Η ΑΕΚ όπου και αν παίζει κοιτάει να μην δεχτεί γκολ και χτυπάει στις αντεπιθέσεις έχει ένα δίδυμο μπροστά που είναι από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα που έχω δει ( Αραούχο – Λιβάγια) Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις θεωρώ ισοδύναμες τις ομάδες γιαυτό και το πρωτάθλημα θα κριθεί στις τελευταίες αγωνιστικές».

Για τις ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα:
«Ο Πλατανιάς πρέπει να αρχίσει να παίρνει βαθμούς εκτός έδρας αν δεν το κάνει αυτό θα έχει σοβαρό πρόβλημα νομίζω. Το ίδιο και η Κέρκυρα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και ότι πάρει εκτός καλό γιατί έχουν μείνει πίσω βαθμολογικά. Ο Απόλλων έχει ξεφύγει από τις θέσεις αυτές γιατί είναι ομάδα που σίγουρα δεν έχει οικονομικά- αγωνιστικά προβλήματα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top