Το ΔΣ της του Σωματείου της ΑΕΛ δηλώνει τα εξής:
Κατανοούμε πλήρως την ανακοίνωση των αθλητών και επιβεβαιώνουμε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό όσα αναφέρουν. Τους ευχαριστούμε για την προσπάθεια που καταβάλουν και την υπομονή που έχουν επιδείξει, τιμώντας όσο λίγοι τη βαριά φανέλα του Σωματείου.
Σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το Σωματείο θα θέλαμε να αναφέρουμε ακόμη ότι:
Κατανοούμε απόλυτα την δυσκολία και τη δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό απροθυμία των εταιρειών και επιφανών επιχειρηματιών της πόλης μας να στηρίξουν χορηγικά την ομάδα. Ευχαριστούμε τους λίγους που σταθερά μας βοηθούν, κάποιοι από αυτούς σε όλη την πορεία από την Α2 ΕΣΚΑΘ έως την Α2 Εθνική. Κατανοούμε απόλυτα την απουσία του φίλαθλου κοινού από το πλευρό της ομάδας, πλην των ελαχίστων δεκάδων που τολμούμε να πούμε πως γνωρίζουμε με τα ονόματά τους.
Και όλα τα παραπάνω τα κατανοούμε γιατί είναι προφανές ότι για όλα τα παραπάνω, και για την συνακόλουθη αποτυχία να ανταπεξέλθει το Σωματείο στις υποχρεώσεις του, υπάρχει ηθικός αυτουργός.

Και φυσικά αποκαλύφτηκε για άλλη μια φορά βγάζοντας ανακοίνωση λίγα λεπτά μόλις μετά την ανακοίνωση του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας μπάσκετ, προφανώς γιατί νιώθει ότι επετεύχθη ο στόχος του: Να οδηγήσει στη διάλυση και στον απόλυτο έλεγχο από αυτόν του Σωματείου. Κάτι που αποτελεί διαχρονική επιδίωξη όλων των «μεγαλοπαραγόντων» του άμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου ώστε να μην έχουν καμία συμβατική υποχρέωση όσον αφορά τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ (όπως προβλέπει ο Νόμος) και να μπορούν να δρουν κατά το δοκούν, οδηγώντας τα οικονομικά των ΠΑΕ όπου αυτοί επιθυμούν, όταν το επιθυμήσουν (και ο νοών νοείτω).
Και πώς επιδίωξε το στόχο; Μα φυσικά:

1) Με το να μην αποδίδει κανένα από τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έσοδα στο Σωματείο, μη επιδεικνύοντας ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΓΩΝΑ από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ποδοσφαιρικής ομάδας μας.

2) Με το να στερεί άλλα έσοδα που μπορεί να είχε το Σωματείο όπως π.χ. από τη χρήση κάποιων σουιτών από τη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ έναντι υποχρεώσεών της προς το Σωματείο, απαγορεύοντας τη χρήση τους από το Σωματείο.

3) Με το να θίγει υπολήψεις μελών του ΔΣ του Σωματείου μέσα από ανακοινώσεις, να τα τρομοκρατεί και να τα καθυβρίζει ώστε προφανώς να τα οδηγήσει ή σε παραιτήσεις ή σε μη επιδίωξη των υποχρεώσεών του.

4) Να υπερασπίζεται ως δικηγόρος τους στην αυτεπάγγελτη δίωξη αυτών οι οποίοι εξανάγκασαν, μετά από εισβολή, το ΔΣ του Σωματείου σε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να μην προσέρχονται στα γήπεδα που αγωνίζονται ομάδες του Ερασιτέχνη οργανωμένοι οπαδοί που θέλουν να στηρίξουν το Σωματείο.

5) Να καθυβρίζει τα αγωνιστικά τμήματα του Σωματείου για τις πορείες τους μέσα από ανακοινώσεις και τηλεφωνικές παρεμβάσεις του στα ελεγχόμενα από αυτόν ΜΜΕ, και τα οποία κάλεσε δημόσια να μη προβάλουν τίποτα για τις αγωνιστικές δράσεις των τμημάτων του Σωματείου.

6) Να δημιουργήσει «ακαδημίες ΑΕΛ» σε συνεργασία με άλλο Σωματείο, ώστε προφανώς να ζημιώσει και να διαλύσει τις πραγματικές Ακαδημίες της ΑΕΛ (κάτι που όλοι γνωρίζουν ότι έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς).

Κατανοούμε λοιπόν από όλα τα παραπάνω τόσο τους επιχειρηματίες που πραγματικά, φοβούνται να στηρίξουν πλέον το Σωματείο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να δυσφημιστούν από αυτόν και τους συν’ αυτώ, αλλά και το φίλαθλο κόσμο που δε μπορεί να στηρίξει μια προσπάθεια που φαντάζει πλέον τόσο δύσκολη αλλά και για την οποία δεν μαθαίνει και δεν εμπνέεται από πουθενά και από κανένα ΜΜΕ, προφανώς από το φόβο όλων να «μη μπλέξουν».

Εμείς όμως θα είμαστε εδώ. Θα εντείνουμε την προσπάθειά μας και θα πράξουμε τα ανθρωπίνως δυνατά ώστε να δώσουμε λύση στα προβλήματα του αγωνιστικού τμήματος, για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει το στόχο της. Θέλουμε και καλούμε ακόμη και τώρα και περιμένουμε στο πλευρό μας κάθε έναν (επιχειρηματία, φίλαθλο) που μπορεί να συνδράμει στην Α.Ε.Λ. και στο να βοηθήσει να σταθεί όρθιο το περήφανο Σωματείο μας και η Ομάδα μπάσκετ σε αυτές τις συνθήκες. Για εμάς θα είναι πραγματικοί ήρωες της ιστορίας του Σωματείου μας, όσοι σταθούν δίπλα στα Αγωνιστικά Τμήματα του Ερασιτέχνη και να διατηρηθεί εκεί που έχει φτάσει: Να αποτελεί η Α.Ε.Λ. το μεγαλύτερο Αθλητικό Σωματείο της χώρας εκτός των δύο κέντρων, με 4 ομαδικά αθλήματα πλην του ανδρικού ποδοσφαίρου σε Εθνικές Κατηγορίες, όσο και αν προσπαθεί να το μειώσει και να το πολεμήσει, για τους δικούς του λόγους, ο εν λόγω κύριος – μέτοχος της ΚΑΕ ΓΣ Φάρος.

Καλούμε όμως και το κόσμο της Α.Ε.Λ., το κόσμο που μεγάλωσε σε αυτή τη πόλη με τις Αξίες και το Ήθος του Αλόγου στο Στήθος να κρίνει επιτέλους και να αποφασίσει αν ταιριάζει στο τόπο μας αυτή η ΑΕΛ που «προσφέρει»: Η ΑΕΛ των καλών σχέσεων με τον «δυνατό» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΛ του ιδιοκτήτη – νομικού σύμβουλου του Ομίλου του «δυνατού» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΛ της σωματικής και λεκτικής βίας προς τους ίδιους τους παίκτες της, προς αντιπάλους παίκτες, προς φιλάθλους της, προς δημοσιογράφους. Η ΑΕΛ της προσβολής των προσωπικοτήτων των συμπολιτών μας. Η ΑΕΛ του ιδιοκτήτη-δικηγόρου υπερασπιστή σχεδόν κάθε είδους παράνομης δραστηριότητας στη πόλη μας. Η ΑΕΛ-περίγελος σε όλη την Ελλάδα για το πώς κατάντησε έτσι, από ιστορικά ανεξάρτητη και «πάντα μόνη της», σε προσκυνημένη και πρώτη είδηση στις γραφικές ειδήσεις κάθε εβδομάδας.

Ας το κρίνει ο καθένας και ας αποφασίσει αν τελικά αξίζει η ΑΕΛ να αποτελεί το νέο Πλατανιά της Super League, «για να βλέπουμε λίγη μπαλίτσα και να ξεχνιόμαστε»…
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top