Δεν αλλάζει κάτι τη φετινή σεζόν στις μετακινήσεις των οπαδών. Από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της μετακίνησης των οπαδών. Η κατάσταση θα παραμένει ως έχει για την τρέχουσα σεζόν κι οι όποιες αλλαγές γίνουν, αν γίνουν, μεταφέρονται για του χρόνου. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τη συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, εκπροσώπων των ΠΑΕ, της ΕΠΟ και της Super League. Μάλιστα η τοποθέτηση του υφυπουργού αθλητισμού ήταν η εξής:
«Τα προβλήματα δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από χαλάκι, αλλά να κουβεντιάζουμε και να βρίσκουμε λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό έγινε η σημερινή σύσκεψη, καθώς υπάρχουν προβλήματα με τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων, ενώ υπήρχαν και δικές μου διοικητικές αποφάσεις που στρεβλώθηκαν και καταπατήθηκαν.
Κοινή παραδοχή όλων είναι ότι η χρονιά πηγαίνει σχετικά καλά και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο με αυστηρές ποινές. Παράλληλα, η Σούπερ Λίγκα ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει μια συνολική πρόταση για τις μετακινήσεις, που θα ισχύει από την επόμενη σεζόν. Στο τέλος του μήνα θα δομήσουμε το πλαίσιο για του χρόνου, ώστε να υπάρχον ξεκάθαρες ευθύνες.
Παρά τους έντονους τόνους που παρατηρούνται, υπάρχει κοινή βούληση με τις ομάδες. Και σήμερα το κλίμα ήταν εξαιρετικό χωρίς αντεγκλήσεις. Ζήτησα από τις ομάδες τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση. Έχουμε ένα κρίσιμο τρίμηνο μπροστά μας και πρέπει να πέσουν οι τόνοι.  Είμαι αισιόδοξος, αλλά όλοι θα κριθούν το επόμενο διάστημα.
Στις μετακινήσεις της φετινής σεζόν αποφασίσαμε να κινηθούμε συντηρητικά με το υπάρχον πλαίσιο και τις απαγορεύσεις όπου πρέπει. Ταυτόχρονα, όμως, θα υπάρχει ενεργοποίηση του νόμου και ποινές. Κρίναμε ότι όρους ισονομίας δεν πρέπει να υπάρξουν τώρα αλλαγές, ώστε να μην υπάρχει μουρμούρα και γκρίζες ζώνες.
Ένα θέμα που έθεσαν οι ομάδες και η λίγκα είναι η ποινική ευθύνη των ΔΣ των ΠΑΕ για τις οργανωμένες μετακινήσεις. Θα το δούμε κι αυτό με τις προτάσεις που θα έρθουν. Νομικά είναι λογική η ένσταση.
Ζητάμε ακόμα και παρουσία οπαδών σε ντέρμπι. Όλα τα συζητάμε. Αυτό ίσως σταδιακά. τη νέα σεζόν, πάντως, θα έχουμε νέο πλαίσιο και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παραμένουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, από του χρόνου οι αλλαγές».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top