Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του… διπλού της ΑΕΛ επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα, Γιάννης Μασούρας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μεταξύ άλλων για τους στόχους της ομάδας του και το τι έχει αλλάξει ο προπονητής, Ηλίας Φυντάνης. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Μασούρας: 
Για το ότι ήταν παλαιότερα και αθλητής στίβου: 
«Ναι έκανε 200 μέτρα… 22 δευτερόλεπτα ρεκόρ είχα».

Σε ποια θέση του αρέσει να παίζει περισσότερο: 
«Όταν πρωτοξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα έπαιζα εξτρέμ ή επιθετικός. Στη διάρκεια της πρώτης χρονιάς στην Παναχαϊκή είχαμε κάποιες ανάγκες στη θέση και γύρισα μπακ. Με ξαναέβαλε στη φυσική μου θέση ο Φυντάνης στην ΑΕΛ, η αλήθεια είναι πως εκεί μου αρέσει να παίζω περισσότερο. Αν με χρειαστεί, όμως, η ομάδα παίζω και δεξί μπακ».

Για το πώς συνδύαζε και το ποδόσφαιρο και τον στίβο: 
«Όταν έπαιζα ερασιτεχνικά έκανα καλοκαίρι μπάλα και χειμώνα στίβο. Όταν υπέγραψα στην Παναχαϊκή σταμάτησα τον στίβο».

Για τη νίκη της ΑΕΛ στα Γιάννενα και το μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης: 
«Είχαμε διαβάσει καλά τον αντίπαλο, όπως κάνουμε στα περισσότερα ματς. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά είχαμε την τύχη να ισοφαρίσουμε. Θέλαμε το θετικό αποτέλεσμα, τελικά σκοράραμε και δεύτερο γκολ και όπως έχετε δει μέχρι και τώρα, από εκεί και πέρα ήταν δύσκολο να δεχτούμε γκολ. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη και είμαστε με το ενάμιση πόδι στον ημιτελικό».

Για το ότι όσο δύσκολα δέχεται γκολ η ΑΕΛ άλλο τόσο δύσκολα σκοράρει: 
«Κάθε μέρα στις προπονήσεις κάνουμε πολλά τελειώματα ώστε να κάνουμε γκολ τις δύο-τρεις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν στα παιχνίδια. Είναι και θέμα τύχης αλλά και στο πως θα είναι ο παίκτης εκείνη την ημέρα».

Τι έχει αλλάξει ο Φυντάνης: 
«Από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα, έχουμε μια αγωνιστική ταυτότητα. Μπαίνουμε σε κάθε ματς να μην δεχτούμε γκολ, αν σκοράρουμε μάλιστα τότε είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να μας βάλει γκολ. Είμαστε μια οικογένεια στα αποδυτήρια, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Βοήθησε και ο κύριος Κούγιας με τις μεταγραφές του τον Ιανουάριο, είναι όμως κυρίως θέμα του Φυντάνη».

Τι θα ήθελε να έχει από τον Ντέλετιτς, ο οποίος ανέφερε πως θα ήθελε να έχει την ταχύτητά του: 
«Την τεχνική του ώστε να μπορώ να κρατάω την μπάλα».

Για το αν τους βολεύει ο κακός αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena ή ένας καλύτερος αγωνιστικός χώρος: 
«Στην έδρα μας έχουμε μάθει να παίζουμε πλέον, φαίνεται πως είναι κακός αγωνιστικός χώρος. Όταν βρίσκουμε καλό χορτάρι, δείχνουμε ότι μπορούμε να παίξουμε με την μπάλα κάτω».

Για τους στόχους της ΑΕΛ: 
«Στο πρωτάθλημα έχουμε βάλει στόχο να τερματίσουμε από 5η ως 10η θέση. Αλλάξαμε την εικόνα μας μετά το ξεκίνημα και είμαστε μέσα σε αυτό τον στόχο. Δεν είπαμε για το Κύπελλο ότι έχουμε περάσει, υπάρχει ακόμη ένα ματς, ποδόσφαιρο είναι. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Για τους στόχους του: 
«Προσωπικός μου στόχος είναι να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται με την ΑΕΛ στο Κύπελλο όπως και στο πρωτάθλημα. Όνειρό μου επίσης είναι η Εθνική».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top