Επιστολή του Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ανδρέα Λιόντου στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας.
Προς: Εφημερίδα Ελευθερία
Θέμα: Δήλωση Προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ανδρέα Λιόντου
Αξιότιμοι Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά τα όσα ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα αναφέρει στην επιστολή της η Ερασιτεχνική ΑΕΛ και δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας σας και αφορούν στο πρόσωπο το δικό μου και συνεργατών μου.

Έχω διαχρονικά στηρίξει προηγούμενες διοικήσεις και πρόσωπα, με μόνη αφετηρία την αγάπη μου για την ομάδα της πόλης μας, την ΑΕΛ μας.

Και τονίζω την ΑΕΛ μας, γιατί κύριοι της Ερασιτεχνικής, η ΑΕΛ είναι όλων μας, όλων των Λαρισαίων, όλων των γενεών, τόσο μεγάλη, αγαπητή και αξιοσέβαστη στα χρόνια ύπαρξης της, που άνθρωποι από όλη την Ελλάδα την τιμούν, την σέβονται, την ακολουθούν και την υποστηρίζουν.

Εσείς που υψώνετε τη σημαία της αποπομπής του Αλέξη Κούγια από την ΑΕΛ και τη Λάρισα, δεν είσαστε οι ίδιοι που διώξατε τους προηγούμενους ιδιοκτήτες;

Δεν είσαστε οι ίδιοι που ευαγγελίζεστε τη συμμετοχή της ΑΕΛ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αρκεί να απαλλαγείτε από το τωρινό ιδιοκτησιακό καθεστώς;

Δεν είσαστε οι ίδιοι που αρνηθήκατε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον Ερασιτέχνη, το Προπονητήριο των Δένδρων, όταν σας το προσέφερε ο Κώστας Πηλαδάκης και προτιμήσατε να τον πάτε στα δικαστήρια και τώρα μεμψιμοιρείτε ότι δεν έχετε που να στεγάσετε τις ακαδημίες σας;

Εσείς οι ίδιοι, όταν η ομάδα αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική δεν δημιουργήσατε Διοικούσα Επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Πλεξίδα, καθώς αδυνατούσατε να αντεπεξέλθετε οικονομικά στο βάρος του Πρωταθλητισμού, ακόμα και σε ερασιτεχνική κατηγορία;

Εσείς οι ίδιοι την ίδια περίοδο της Γ’ Εθνικής δεν υπογράφατε συμβόλαια με ποδοσφαιριστές με οψιόν ανανέωσης για την επόμενη χρονιά, όταν ελπίζατε ότι η ομάδα θα ανέβει στη Β’ Εθνική, όπως και έγινε, παρότι δεν το δικαιούσασταν και τώρα η ομάδα καλείται να πληρώσει 200.000€ σε Αραμπατζή, Μπουσινάκη κλπ;

Εσείς οι ίδιοι δεν τραβούσατε το χαλί κάτω από τα πόδια του Βαγγέλη Πλεξίδα, όταν αυτός ανέβασε την ομάδα στη Β΄Εθνική και δεν του δίνατε το δικαίωμα να συστήσει ΠΑΕ, εμφανίζοντας Ισπανούς και άλλων εθνικοτήτων του πρώην ανατολικού μπλοκ, ως επενδυτές και υποψήφιους αγοραστές;

Εσείς οι ίδιοι δεν αρνηθήκατε αναφανδόν τον Αλέξη Κούγια από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Λάρισα;

Χωρίς να του δώσετε περίοδο χάριτος τον πολεμάτε όπως πολεμήσατε κάθε άλλον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Και μόνο που κάνετε αυτό, χωρίς να προτείνετε χειροπιαστή βιώσιμη λύση, και όχι σχέδια επί χάρτου περί πολυμετοχικότητας και λαϊκής βάσης - σχέδια που απέτυχαν παταγωδώς εν τη γενέσει τους και στη Λάρισα και στο πανελλήνιο – με μαθηματικούς υπολογισμούς καφενειακού  επιπέδου του στυλ «μαζευόμαστε 1000 άτομα και βάζουμε από 1000€», εμείς είμαστε με τον Αλέξη Κούγια και τον κάθε Αλέξη Κούγια που εγγυάται προσωπικά τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Και μόνο που στην πρώτη του χρονιά πρωταγωνιστήσαμε στη Β΄Εθνική με το καλημέρα, αποκτήσαμε Αδειοδότηση Α Εθνικής και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α’ Εθνική, είμαστε με τον Αλέξη Κούγια.

Και μόνο που στη δεύτερη χρονιά του κατάφερε και κράτησε την ομάδα στην Α’ Εθνική, αντιμετωπίζοντας περίεργες συμπεριφορές και αποτελέσματα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και αποκτήσαμε αδειοδότηση UEFAείμαστε με τον Αλέξη Κούγια.

Και μόνο που φέτος στην τρίτη χρονιά του στο τιμόνι της ομάδας η ΑΕΛ μας είναι στην 9η θέση με προοπτική να ανέβει κι άλλο και στους 8 του Κυπέλλου με προοπτική την συνέχεια στον θεσμό είμαστε με τον Αλέξη Κούγια.

Εμείς είμαστε εδώ και προτιθέμεθα να στηρίξουμε οποιονδήποτε σοβαρό και ευυπόληπτο Λαρισαίο ή μη επιχειρηματία επιθυμεί να διοικήσει την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Τη δεδομένη στιγμή ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ο Αλέξης Κούγιας, το οποίο στηρίξαμε και στηρίζουμε εμπράκτως.

Αντί να υποδεικνύετε σε μας οφειλές μας, καλύτερα να σηκώνετε τα τηλέφωνα σε ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δικηγόρους τους που σας αναζητούν μάταια, μιας και υπογράφετε και ως εγγυητές. Για να μην αναφέρω τη μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΛ μας, όπου αθλητές και προπονητές καταφέρονται με δημόσια ανακοίνωση τους εναντίον της διοίκησης για οφειλές, ασυνέπεια και στάση πληρωμών. Κι αυτό συνέβη στην ερασιτεχνική, όχι στην ΠΑΕ.

Επίσης αν θέλετε ελάτε κάθε τέλος του μηνός που πληρώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ τις υποχρεώσεις στην τράπεζα να συνεισφέρετε κάτι.

Κλείνω με αυτό. Η ΑΕΛ μας είναι υπεράνω όλων, ενιαία και αδιαίρετη. Κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και αναλογιστείτε τι κάνατε για να είμαστε ενωμένοι μέχρι σήμερα, εσείς οι αυτόκλητοι θεματοφύλακες και σωματοφύλακες της ΑΕΛ και μην ξεχνάτε ότι όλοι μας γνωριζόμαστε στην αγαπημένη μας πόλη.

Τέλος, επιστρέφοντας στην αφορμή για τη σύνταξη αυτής της επιστολής, στους συντάκτες της κατάπτυστης επιστολής της Ερασιτεχνικής προς την Εφημερίδα σας, δηλώνω ότι το παντελόνι είναι αντρικό ρούχο και αν δεν μπορείτε να το φορέσετε και να το υποστηρίξετε με τη στάση σας κύριοι καλό είναι να το βγάλετε…. Την μπανανόφλουδα που πετάξατε δυστυχώς για εσάς δεν την πατήσαμε.

Με τιμή,
Ανδρέας Λιόντος
Πρόεδρος του Δ.Σ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top