Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και στο μεγαλομέτοχο της, Αλέξη Κούγια. Το θέμα που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αφορούσε τις πεζοδρομιακές εκφράσεις του Ηλία Φυντάνη στην φραστική επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς της ΑΕΛ, μέσω Facebook που προκάλεσε την επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία επιτέθηκε προσωπικά στον συντάκτη της είδησης, χωρίς να διαψεύδει το περιστατικό. Η απάντηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας θα πρέπει να επιλέγει πιο προσεκτικά τους συνεργάτες του. Ηδη έχει απολογηθεί μία φορά σε δημοσιογράφο της Λάρισας διότι «του μετέφεραν λανθασμένα» το περιεχόμενο ενός δημοσιεύματος. Πιστεύουμε ότι κάτι αντίστοιχο θα πράξει και τώρα, αν κάνει τον κόπο να διαβάζει το ΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο παραθέτει αυστηρά και μόνο τα γεγονότα αφού πρώτα απευθύνθηκε ως όφειλε επισήμως στην ΠΑΕ ΑΕΛ χωρίς να λάβει απάντηση. Το γνωρίζει αυτό ο κ. Κούγιας ή (πάλι) του το μετέφεραν λανθασμένα; Αν η ΠΑΕ ΑΕΛ αγνοεί ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιεύει αποκλειστικά και μόνο ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα τελευταία 113 χρόνια, τότε υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα το οποίο χρήζει διερεύνησης.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν πήρε θέση στην ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ Φυντάνη-οπαδών αλλά εφάρμοσε τον απλό άγραφο κανόνα της δημοσιογραφίας: είδηση είναι όταν άνθρωπος δαγκώνει σκύλο και όχι το ανάποδο. Ομοίως, δεν αποτελεί είδηση όταν κάποιοι οπαδοί (δυστυχώς) βρίζουν τον προπονητή κι αυτό ο κ. Κούγιας το ξέρει καλύτερα απ΄όλους μέσα από τα 40 χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδηση λοιπόν είναι ότι προπονητής βρίζει σκαιότατα οπαδούς και ειδικά δε όταν χρησιμοποιεί ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς με υποτιμητικές για τους Λαρισαίους αναφορές. Γνωρίζει ο κ. Κούγιας τα ρατσιστικά σχόλια ή δεν του τα μετέφεραν οι συνεργάτες του;
Για τον συντάκτη της ανακοίνωσης, θα επιληφθούν τα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα. Τους τελευταίους μήνες έχουν στοχοποιηθεί τουλάχιστον τέσσερις επαγγελματίες δημοσιογράφοι που κατά σύμπτωση είναι όλοι «εχθροί της ΑΕΛ» ή «έμμισθοι υπάλληλοι» και υπηρέτες σκοτεινών συμφερόντων. Είναι ευχής έργον που ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας γνωρίζει το ποιόν του. Διαφορετικά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις επιπτώσεις της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του.
Τέλος, καλούμε προσωπικά τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ να προχωρήσει σε έρευνα και να απαντήσει επισήμως για ποιον λόγο στοχοποιήθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο συντάκτης του, ενώ το ίδιο ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε σε δεκάδες άλλους ιστοτόπους και μάλιστα με περισσότερους «καυτούς διαλόγους» μεταξύ οπαδών-προπονητή».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top