Στην δίψα της ΑΕΛ για το τρόπαιο στάθηκε μεταξύ άλλων ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Τάσος Λαγός. Ο 26χρονος μέσος της ΑΕΛ μίλησε για την πρόκριση των... βυσσινί στον ημιτελικό, το πρωτάθλημα, αλλά και τους δικούς του στόχους, στο gazzetta. Αναλυτικά ο Τάσος Λαγός
Τάσο ας ξεκινήσουμε με την πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν τελικά;
«Δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ήθελε πολύ δουλειά και ειδικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν παγίδα. Όμως καταφέραμε και προκριθήκαμε, κάτι που θέλαμε τόσο πολύ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και την ομάδα και κοιτάζουμε παρακάτω την επόμενη φάση για να δούμε αρχικά τον αντίπαλό μας και μετά μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε».

Στο πρώτο ματς κερδίσατε με 2-1 μέσα στους Ζωσιμάδες. Το σκορ αυτό ήταν όντως τόσο παγίδα όσο είπες; Δηλαδή υπήρχε σιγουριά που παραλίγο να πληρώσετε;
«Εντάξει να μην λέμε ψέματα. Είναι λογικό να σκεφτήκαμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ίσως να σκεφτήκαμε πως είχαμε κερδίσει εύκολα την πρόκριση. Αλλά δεν ίσχυε αυτό και ευτυχώς όλα τα παιδιά το καταλάβαμε και πως θα έπρεπε να παλέψουμε στο γήπεδο, κάτι που κάναμε καταφέρνοντας να πάρουμε την πρόκριση».

Υπήρξε κάποια στιγμή στο ματς με τον ΠΑΣ που φοβήθηκες;
«Όχι και αυτό το εννοώ. Σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκα, πιστεύω στην ομάδα και τους εαυτούς μας. Εντάξει η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα πως θα μας έβαζαν δύο γκολ, αλλά μετά το 2-1 δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε την πρόκριση».

Στο 1-2 πάντως ήθελε ψυχή για να υπάρξει αντίδραση. Δεν το κάνουν όλες οι ομάδες αυτό...
«Ναι συμφωνώ, δεν είναι εύκολο να το αντιμετωπίσει κάθε ομάδα. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση όταν έγινε, αλλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, όλοι οι παίκτες δώσαμε τα πάντα και στην παράταση ήμασταν συγκεντρωμένοι και απόλυτοι σε αυτό που θέλαμε που ήταν η πρόκριση, καταφέρνοντας να την πάρουμε».

Την Δευτέρα έχουμε την κλήρωση. Προτιμάς κάποιον αντίπαλο;
«Η αλήθεια είναι πως όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί γιατί δεν έχουν φτάσει τυχαία στους «4» και δεν το λέω επειδή συνηθίζεται να λέγεται, αλλά γιατί το πιστεύω. Ωστόσο αν ήταν να διαλέξουμε κάποιον αντίπαλο θα θέλαμε αυτός να είναι ο Πανιώνιος, καθώς οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι όντως πιο δυνατοί αντίπαλοι. Και ο Πανιώνιος βέβαια είναι μια πολύ καλή ομάδα έχει καλούς παίκτες και η πρόκριση δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολη ούτε με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι λογικό εμείς να θέλουμε τον Πανιώνιο και ο Πανιώνιος εμάς».

Έχοντας φτάσει στον ημιτελικό, βλέπετε την κούπα; Και συνολικά η πόλη πως ζει αυτή την πρόκριση;
«Εννοείται πως από την στιγμή που έχουμε φτάσει ως εδώ θέλουμε το Κύπελλο αλλά δεν είναι κάτι εύκολο. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι στην ομάδα θα δώσουμε τα πάντα για να πάμε αρχικά στον τελικό και στην συνέχεια για να το κατακτήσουμε. Όσον αφορά την πόλη, η αλήθεια είναι πως έχει μάθει σε τίτλους και ο κόσμος μας ζητάει να πάρουμε το Κύπελλο. Η ΑΕΛ στο παρελθόν έχει ζήσει τέτοιες στιγμές και στην ομάδα είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε και με το παραπάνω, να τα δώσουμε όλα για ξαναζήσουμε όλοι μαζί κάτι τέτοιο. Να φτάσουμε όλοι μαζί ως το τέλος κατακτώντας ένα ακόμα Κύπελλο».

Αφήνουμε τα του Κυπέλλου και πάμε λίγο στο πρωτάθλημα. Εκεί το ξεκίνημα ήταν το λιγότερο κακό, τι έφταιξε γι' αυτό;
«Πολλά έφταιγαν. Αρχικά η ομάδα πήρε πολλούς παίκτες και δεν υπήρξε συνοχή. Ίσως και οι προπονητές δεν γνώριζαν πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το δύσκολο πρόγραμμα που υπήρξε στην αρχή. Όλα αυτά νομίζω πως έφεραν το άσχημο ξεκίνημα για την ομάδα».

Και μετά ανέλαβε την ομάδα ο Φυντάνης. Τι άλλαξε και ήρθε αυτή η μεγάλη αλλαγή τόσο στην εικόνα όσο και στην βαθμολογική συγκομιδή;
«Αρχικά το πρόβλημα στο ξεκίνημα δεν ήταν μόνο οι ήττες, αλλά και οι εμφανίσεις μας που ήταν όντως κακές. Μόλις ήρθε ο κύριος Φυντάνης αρχικά μας ανέβασε ψυχολογικά και έφτιαξε έναν κορμό που τόσο έλειπε στο ξεκίνημα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το ό,τι γνώριζε την ελληνική πραγματικότητα και τους αντιπάλους μας. Πριν από κάθε αγώνα δηλαδή, δουλεύαμε σωστά στο πλάνο αντιμετώπισης της άλλης ομάδας και αυτό φαινόταν στο γήπεδο και τα αποτελέσματα ήρθαν».

Περίμενες πως θα υπάρξει αυτή η σημαντική αλλαγή;
«Εγώ προσωπικά πίστευα από την αρχή στην ομάδα, ακόμα και όταν δεν ξεκινήσαμε καλά. Η ΑΕΛ έχει παίκτες που είναι πολύ καλοί και ήμουν σίγουρος πως θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα για την ομάδα. Την κατάλληλη στιγμή έγινε και η αλλαγή προπονητή, αυτό μας βοήθησε και όλα πήραν τον δρόμο τους».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ΑΕΛ;
«Στο πρωτάθλημα έτσι όπως είμαστε έχουμε βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα και ειδικά μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είναι πιο βατό. Θεωρώ πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά αν εκμεταλλευτούμε το βατό πρόγραμμα. Στόχος είναι να τερματίσουμε από το 5-10, κάτι που είχε ειπωθεί και στο ξεκίνημα της χρονιάς. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει η ομάδα όσο γίνεται πιο ψηλά».

Όταν λες πιο ψηλά, υπάρχει και ο στόχος της πεντάδας;
«Όλα είναι εφικτά, το θέμα είναι εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει και να παίρνουμε τους βαθμούς και μετά παιχνίδι με παιχνίδι μπορείς να βλέπεις όλο και πιο ψηλά».

Οι δικοί σου στόχοι ποιοι είναι; Θεωρείς πως στην ΑΕΛ μπορείς να βρεις τον καλό σου εαυτό;
«Στην ΑΕΛ που ήρθα παίζω παιχνίδια και αυτό μόνο καλό μου κάνει. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να παίζω, να βοηθάω την ομάδα μου και να βρω τον εαυτό μου, κάτι που έχω αρχίσει να βρίσκω. Όταν κάποιος το χαίρεται όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους και εγώ πραγματικά το χαίρομαι και με το παραπάνω».

Πάμε για λίγο στην μάχη του πρωταθλήματος. Βλέπεις να υπάρχει κάποιο φαβορί;
«Αρχικά φέτος βλέπουμε να υπάρχει κόντρα. Όλος ο κόσμος αυτό θέλει να βλέπει. Παρακολουθούμε ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος πως θα πάει έτσι ως το τέλος. Προβάδισμα θεωρώ πως έχει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ακολουθεί και ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι. Ο ΠΑΟΚ όπως είπα έχει προβάδισμα και γιατί είναι πρώτος, αλλά και γιατί έχει όλα τα ντέρμπι στην έδρα του. Από την άλλη βέβαια και η ΑΕΚ πήγε και κέρδισε στον Πειραιά τον Ολυμπιακό, οπότε πραγματικά όλα είναι ανοιχτά και αυτό μόνο καλό κάνει στο πρωτάθλημα».

Και κλείνοντας θέλω να μου πεις και δυο κουβέντες για τον Παναθηναϊκό. Πως βλέπεις όλα αυτά που περνάει η πρώην ομάδα σου;
«Πραγματικά η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι δύσκολη, κάτι άλλωστε που το βλέπουν όλοι και όχι μόνο εγώ. Προσωπικά δεν το περίμενα γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και πάντα έβρισκε λύσεις. Εγώ θέλω να είμαι αισιόδοξος. Ναι μεν ο σύλλογος βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση αλλά θεωρώ πως κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή και η ομάδα θα βρει και πάλι τον δρόμο της. Πρέπει να τον βρει και θα τον βρει».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top