Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Super League πριν κάποιους μήνες, εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας και θα ισχύσει από τη σεζόν 2018-19.
Ένας από τους νέους κανόνες, ορίζει ότι η Super League θα αποτελείται πλέον από 14 ομάδες αντί για 16. Αυτό σημαίνει, ότι οι δυο τελευταίες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη θα υποβιβαστούν αυτόματα στη Football League. Ακόμα, εκείνες που θα βρεθούν στις θέσεις 13-14, θα πάνε σε παιχνίδια μπαράζ με τη δεύτερη και την τρίτη ομάδα της B’ Κατηγορίας και η επικρατέστερη θα συμπληρώσει τους 14 της κορυφαίας κατηγορίας για τη νέα σεζόν.
Στο τρέχον πρωτάθλημα, που θέλει μόνο λίγες εβδομάδες για να ολοκληρωθεί, η ΑΕΛ βρίσκεται στην ενδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν η Λάρισα, κατάφερε να κρατήσει μια αρκετά καλή θέση στη μέχρι τώρα βαθμολογία, η οποία της εξασφαλίζει τη συμμετοχή στη Super League 2018-19 και απομακρύνει την πιθανότητα υποβιβασμού.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, δεδομένου ότι όλες οι ομάδες έχουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους. Βέβαια, για να αντιμετωπίσει κίνδυνο υποβιβασμού μια ομάδα με τη δυναμική της ΑΕΛ, χρειάζονται αρκετά «στραβοπατήματα». Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες δείχνουν αισιόδοξοι και όπως ανέφερε ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας, Νίκος Γκόλιας, «Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλή».
Ωστόσο, η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει ακόμα μία αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Αυτή αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα προκύπτει ο πρωταθλητής και μάλιστα, θα τεθεί σε ισχύ από τη φετινή σεζόν.

Μόλις ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Super League, θα ακολουθήσουν αγώνες play-off στους οποίους θα πάρουν μέρος οι έξι πρώτες σύλλογοι της βαθμολογίας. Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι ομάδες από αυτή τη διαδικασία θα προστεθούν σε εκείνους της κανονικής περιόδου και πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί εκείνη με τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη του πρωταθλήματος της Super League μέχρι στιγμής, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Ξάνθη και Πανιώνιος είναι οι έξι επικρατέστερες ομάδες για να πάνε στα play-off τον Μάιο του 2018. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός εμφανίζονται ισοδύναμες αγωνιστικά και θεωρούνται φαβορί για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση της Super League 2017-18. 

Όμως, μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Αρκεί να αναλογιστούμε τη μέχρι τώρα εξέλιξη του φετινού, πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, για καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όλα θα κριθούν στο γκολ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top