Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Βασίλης Κουτσιανικούλης, μίλησε για το στόχο της ανόδου του ΟΦΗ στη Super League και το πώς αυτός και οι συμπαίκτες του απέκτησαν πνεύμα νικητή. Μετά τον θρίαμβο επί του Εργοτέλη, ο «Κούτσια» μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί ο ίδιος και ο ΟΦΗ και φυσικά για τα όνειρα για την Super League. Ο ίδιος θεωρεί ότι έδωσε τις απαντήσεις του για τον τρόπο, με τον οποίο έφυγε από την ΑΕΛ, και μας μίλησε για την εμπειρία του... μπαμπά και τον τριών μηνών γιο του! Τέλος, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ευχαρίστησε τον κόσμο του ΟΦΗ και ευελπιστεί στο τέλος να πανηγυρίσουν όλοι μαζί την άνοδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Κουτσιανικούλη:
Βασίλη, νικήσατε τον Εργοτέλη 4-2 στο τοπικό ντέρμπι. Ειλικρινά, έχεις ξαναζήσει ένα τόσο «τρελό» παιχνίδι; Στο 3΄ χάνατε 2-0 και στο 5΄ το σκορ ήταν 2-1...
«Έχω ξαναζήσει να μπει γρήγορα γκολ σε ένα ματς, αλλά όχι να χάνουμε στο 3ο λεπτό 2-0. Το σημαντικό ήταν ότι αντιδράσαμε γρήγορα. Από την στιγμή που μειώσαμε άμεσα, το έργο ήταν πιο εύκολο για μας».

Αν και έχουν περάσει χρόνια, για σένα είναι ιδιαίτερο όταν παίζεις απέναντι στον Εργοτέλη, την ομάδα που σε ανέδειξε;
«Ήταν λίγο περίεργο φέτος, επειδή ήταν το τοπικό ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, νιώθω περισσότερο ΟΦΗ και είμαι πιο δεμένος με την ομάδα, σε σχέση με τον Εργοτέλη. Άλλωστε, φέτος είναι ο 4ος χρόνος μου στην ομάδα, ενώ στον Εργοτέλη είχα παίξει 3 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα στον ΟΦΗ με τραβάει πιο πολύ, χωρίς να θέλω να ξεχάσω ότι ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που με ανέδειξε».

Φέτος βρίσκεις τον παλιό καλό Κουτσιανικούλη και πραγματοποιείς εξαιρετικές εμφανίσεις, όχι μόνο σε μεμονωμένα παιχνίδια, αλλά στο σύνολο του πρωταθλήματος. Τι έχει αλλάξει;
«Καλή ερώτηση! Νομίζω ότι έχουν βοηθήσει οι συγκυρίες. Το καλοκαίρι η ομάδα παραλίγο να διαλυθεί, τελικά μείναμε κάποια παιδιά στην ομάδα. Όλη αυτή η κατάσταση μας βγήκε εγωιστικά στην αρχή και στη συνέχεια μπήκε στο πετσί μας η νίκη. Η νοοτροπία ότι πρέπει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος να εκπληρώσουμε τον στόχο μας. Αυτές οι συγκυρίες βοήθησαν όχι μόνο την ομάδα, αλλά και ατομικά τον καθένα.

Ο ΟΦΗ είναι πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα μαζί με τον Άρη. Πιστεύεις ότι θα καταφέρει να πανηγυρίσει την άνοδο;
«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο».

Φέτος έχεις φτάσει τα 8 γκολ που αποτελούν ρεκόρ για σένα. Φαντάζομαι ότι κι εσύ θα κυνηγούσες μια καλή χρονιά, ειδικά όπως τελείωσε η συνεργασία σου με την ΑΕΛ...
«Κάνω μια πολύ καλή χρονιά, έχω πετύχει 8 γκολ και 6 ασίστ και γενικότερα είναι μια σπουδαία χρονιά για μένα, αλλά και για τον ΟΦΗ, καθώς τρία χρόνια προσπαθεί να ανέβει στην Super League. Για μένα ήταν κι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, να κάνω ένα καλό restart και ήθελα να δώσω απαντήσεις για τον τρόπο που έφυγα από την ΑΕΛ και νομίζω ότι τις έδωσα».

Επομένως, σου είχε λείψει η Super League;
«Στόχος είναι να ανέβει η ομάδα και από εκεί και πέρα να αγωνιστώ κι εγώ όπως παλιά. Εννοείται ότι ο ΟΦΗ πρέπει να είναι στην Super League και, εφόσον το πετύχουμε φέτος, να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας και του χρόνου να πραγματοποιήσουμε ανάλογες εμφανίσεις».

Φέτος η χρονιά για σένα είναι ξεχωριστή. Δεν είναι μόνο οι καλές εμφανίσεις, αλλά ήρθε και ο... άνδρας της ζωής σου. Τρεις μήνες με τον γιό πως είναι;
«Φέτος έχουν συμβεί πολλά πράγματα. Η ομάδα κι εγώ κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά, ήρθε κι ο γιος μου. Πραγματικά διανύω μια φοβερή χρονιά σε όλους τους τομείς της ζωής μου και της καριέρας μου».

Πως είναι η συμβίωση με το νέο μέλος;
«Αυτό δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, μόνο αν το ζήσει κάποιος θα το καταλάβει».

Θα αποκαλούσες τον εαυτό σου χαζομπαμπά;
«Σίγουρα είμαι και το έχω ακούσει χίλιες φορές».

Οι πρώτες μήνες με το πρώτο παιδί είναι πάντα δύσκολοι. Εσύ πως τους βιώνεις;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια αυτά που βιώνεις. Μπορεί να υπάρχει λίγη κούραση, αλλά οι χαρές που παίρνεις από το παιδί είναι δεκαπλάσιες».

Έχετε σκεφτεί πως θα τον πείτε;
«Θα δώσουμε το όνομα του πατέρα μου. Θα τον πούμε Αντώνη».

Τέλος, ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΟΦΗ;
«Ο κόσμος είναι αυτή την στιγμή ο μόνος που στέκεται καθημερινά στο πλευρό μας, σ' αυτό τον Γολγοθά που δίνουμε. Πραγματικά τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί είναι τόσο κοντά μας. Ελπίζω μαζί με μας να δικαιωθεί κι αυτός στο τέλος και να πανηγυρίσουμε την άνοδο».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top