Το θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται στην επικαιρότητα, από τη στιγμή που μέχρι τις 31 Μαρτίου οι ομάδες θα πρέπει να συμπληρώσουν τους φακέλους τους στο τμήμα αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ (αν και εφόσον δεν δώσει παράταση 15 ημερών η UEFA). Τα μέλη της Super League αποφάσισαν τη Δευτέρα (26/03) να μην αλλάξει ο κανονισμός και επομένως όποια ΠΑΕ δεν περάσει επιτυχώς από τη διαδικασία, τότε θα υποβιβαστεί. Σε περίπτωση που πράγματι υπάρξει ομάδα ή ομάδες που δεν εξασφαλίσουν άδεια, τότε τι θα γίνει; Ποιος θα πάρει τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία; Υπενθυμίζουμε πως πέρυσι, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε επειδή ακριβώς δεν αδειοδοτήθηκε, η ομάδα ωστόσο που παρέμεινε στη Super League ήταν ο Λεβαδειακός, ο οποίος αγωνιστικά δεν μπόρεσε να κρατηθεί σε αυτή.

Εφέτος, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κι αν δεν τροποποιηθεί τελικά ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ, έχουν βάσιμες προσδοκίες προβιβασμού τουλάχιστον η Παναχαϊκή και η Δόξα Δράμας που ακολουθούν τους πρωτοπόρους ΟΦΗ και Άρη, στη Football League. Η Παναχαϊκή είναι τρίτη (47), η Δόξα Δράμας τέταρτη (43) και την εξάδα συμπληρώνουν o Κισσαμικός (40) και Απόλλων Λάρισας (40), ενώ ακολουθούν σε κοντινή απόσταση, ο Απόλλων Πόντου (38), η ΑΕ Καραϊσκάκης (36) και τα Τρίκαλα (35).

Έτσι οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας που δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν μια εκ των δύο πρώτων θέσεων, έχουν ελπίδες για άνοδο, αν ασφαλώς δεν αλλάξει ο κανονισμός περί υποβιβασμού των ομάδων που δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής στην Super League.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top