Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ, Ράτκο Ντόστανιτς. «Ήρθα στην πόλη της Λάρισας για τα υπόλοιπα 7 παιχνίδια και παρέμεινα στα 4. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι μία καθαρή και αξιόλογη δουλειά. Εγώ ήρθα εδώ σαν επαγγελματίας προπονητής να κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο. Με σεβασμό σε κάθε πρόεδρο όπως θα έπρεπε να σέβονται και εμένα. Να ξέρετε όμως πάντα υπάρχει μία γραμμή που δεν πρέπει να περνάει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος ο οποίος την πέρασε. Σεβάστηκα την ΑΕΛ και έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα. Εγώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην ομάδα προσπάθησα να διαχειριστώ με αυτά που γνώριζα και την εμπειρία μου. Και στην ήττα να διαχειριστώ. Δεν υπήρχε όμως η ηρεμία. Έκανα καλά τη δουλειά μου. Δεν είμαι ο Μουρίνιο. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο όταν περάστηκε η κόκκινη γραμμή. Δεν ανέχτηκα πολλά γι αυτό αποχώρησα.

Για το αν δέχτηκε παρεμβάσεις: 
«Μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Και όπως σας είπα. Δεν δέχομαι παρέμβαση ως προπονητής. Τώρα δέχτηκα παρεμβάσεις. Θα αποτύχω μέσα από τις δικές μου ιδέες. Κανενός άλλου. Σε όποια ομάδα και αν δούλεψα κοιτούσα μόνο το συμφέρον της ομάδας. Δεν έβαζα πάνω από την ομάδα το προσωπικό συμφέρον».

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: 
«Μετά από κάθε παιχνίδι ή νικήσεις ή χάσεις  πρέπει να το διαχειριστείς. Επειδή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις οτιδήποτε μετά το ματς. Αλλά εκείνη την ημέρα έγινε κάποιο επεισόδιο. Ο Χούμπτσεφ γιατί έγινε αλλαγή. Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε αλλαγή και έγινε. Λυπάμαι πολύ αλλά είχε άλλη πληροφόρηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό που έμαθε ήταν ψέμα.  Ότι τον άλλαξα εγώ. Δεν θα πω ποιος του το είπε. Αυτή η ομάδα θα πρέπει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Δεν θέλω η πόλη να αρχίσει να λέει διάφορα πράγματα. Έγινε λάθος πληροφόρηση. Ούτε πιάστηκα από κάποιο συμβόλαιο όπως οι γάτες. Ξέρω να την κάνω καλά την δουλειά μου. Γι αυτό έχω επιστρέψει στην ΑΕΛ και σε άλλες ομάδες. Μαριονέτα όμως δεν θα γίνω. Έγινε αλλαγή, ο Χούμπτσεφ απάντησε στο τηλέφωνο που τον πήρε ο πρόεδρος και, μπράβο στο παιδί που είπε την αλήθεια, έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Αυτός που του τα είπε θα μας έβαζε να μαλώσουμε χωρίς λόγο.

Για το αν του έχει ξανασυμβεί αυτό στην καριέρα του: 
«Κάθε πρόεδρος πρέπει να ξέρει , σε όλες τις ομάδες, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, το μέρος για να γίνει η συζήτηση. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτά που γινόταν στο ημίχρονο και στο τέλος του ματς. Λυπάμαι αλλά δεν είμαι μάγος. Όταν στα παιχνίδια δεν υπήρχε ηρεμία. Ο τεχνικός διευθυντής μιλούσε στο τηλέφωνο. Ποιος να βγει και ποιος να μπει. Έπεσαν πάνω μου τα βάρη. Ούτε ο Μουρίνιο δεν ξέρει τι πρέπει να αλλάζει στα επόμενα 60 λεπτά. Έχει μπροστά του όλο το ματς. Δεν γίνεται να ξέρω από πριν ποιον παίκτη να βγάλω».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top