Σαν σήμερα πριν κάποια χρόνια συνέβαιναν δύο σημαδιακά γεγονότα για την ιστορία της ΑΕΛ. Το aelole.gr σας γυρίζει 30 και 33 χρόνια πριν όταν η ομάδα της ΑΕΛ μεσουρανούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη, γράφοντας χρυσές σελίδες στη μεγάλη της ιστορία. Το πρώτο ήταν 6 Μαρτίου του 1985, όταν η ΑΕΛ για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αντιμετώπιζε τη σπουδαία Ντιναμό Μόσχας, των Βαλέρι Γκαζάεφ, Αλεξάντρ Γκολόβνια, Αλεξάντρ Μπόροντιουκ και του ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Καψάλης. Οι «βυσσινί» παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Ο Κμιέτσικ είχε φάουλ στο δεξί δοκάρι στο 24’, ενώ ο Ανταμτσικ έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. *Απολαύστε ξανά στα βίντεο παρακάτω, πως η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη με την Ντιναμό Μόσχας στο στάδιο Αλκαζάρ, για το τρίτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Δείτε το video 1


Δείτε το video 2


ΑΕΛ-ΑΕΚ 2-0 1988
Στη καλύτερη σεζόν στην ιστορία της, η ΑΕΛ στις 6 Μαρτίου, πριν από 30 χρόνια (1988) κέρδισε την ΑΕΚ με 2-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η «Βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου» ήταν καταιγιστική στα πρώτα 24 λεπτά του αγώνα και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με γκολ του Ζιώγα, για να έρθει ο Καραπιάλης στο 24' να κάνει το 2-0, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ. Τα εισιτήρια που είχαν κοπεί ήταν 17.810 εισιτήρια. Εκείνη τη χρονιά οι «βυσσινί» κατέκτησαν το πρωτάθλημα σπάζοντας για πρώτη και τελευταία φορά, μέχρι σήμερα, το κατεστημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η σύνθεση της ΑΕΛ: Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Αθανασίου, Τσιώλης, Ζιώγας, Καραπιάλης (88΄Τσίγκοφ), Βαλαώρας (74΄Κυριλλίδης).

Δείτε το video 3

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top