Πλάνο να γίνει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 με 14 ομάδες αντί για 16 φέρεται να εξετάζει η Football League. Σκέψεις το προσεχές πρωτάθλημα της Football League να γίνει με 14 αντί για 16 ομάδες κάνει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportime ο λόγος της κίνησης αυτής δεν είναι άλλος από την υπερπροσπάθεια που γίνεται προκειμένου το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη αλλά και την αξιοπιστία του.
Για ακόμα μια σεζόν το πρωτάθλημα σημαδεύτηκε από την αποχώρηση ομάδων που ξεκίνησαν αλλά στην συνέχεια αποχώρησαν λόγω οικονομικών προβλημάτων (Αχαρναϊκός, Βέροια), την ίδια στιγμή που τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Αναγέννηση Καρδίτσας και Πανσερραϊκός αποτελούν ερωτηματικό για το εάν θα συνεχίσουν ή όχι, ενώ αβέβαιο είναι το τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά τον Παναιγιάλειο και την Σπάρτη.
Όπως είναι φυσικό τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες δημιουργούν πρόβλημα ως προς την αξιοπιστία αλλά και στην εξεύρεση χρημάτων από χορηγούς. Όσον αφορά το πλάνο της νέας χρονιά αυτό προβλέπει τον υποβιβασμό από το φετινό πρωτάθλημα 6 ομάδων και την διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος με 16. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί θα υπάρξουν αντιδράσεις , ωστόσο ο στόχος της λίγκας δεν είναι άλλος από το να εκλείψουν μελλοντικά φαινόμενα Αχαρναϊκού και Βέροιας αντίστοιχα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top